Gå til innhold

Hvorfor rister jeg?


RMBB

Anbefalte innlegg

Har bynt og trene i studio og merker at jeg rister når jeg skal utføre de forskjellige øktene.. Noen som kan forklare hvorfor eller hva jeg kan gjøre for og slutte?

 

F.eks når jeg skal trene triseps ved og trekke ned tau og ikke bevege annet en underarmen så rister det når jeg skal slipppe opp.. Andre tilfeller rister det når jeg "strammer". Hva kommer dette av?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nope, har ingen ting med overbelastning. Forsøkt med lett og tungt er samme greiene..

Det rister ikke av og til, det er samme hver gang.

 

Kan sammenlignes med håndbak for eks. Der blir det veldig ofte risting, men der blir det jo maks belastning, i mitt tilfelle er det ikke snakk om overbelastning..

Lenke til kommentar

Ser at du har "bynt" å trene. Da er det nok bare fordi øvelsene du kjører er uvante for kroppen din. Med tau, tenker du på sånn med wire? Isåfall er dette veldig vanlig. Har ikke denne øvelsen selv, men ser på veldig mange som tar denne øvlesen at de skjelver. Som chris sier: støttemuskelaturen din er ikke vant med øvelsen, så derfor skjelver du. Hvis du synes dette er ubehaglig, kan du bytte ut med f.eks franskpress for triceps.

Lenke til kommentar

Har det av og til selv. I ditt tilfelle så er det...

 

* For tung belastning Kroppen leverer tett mot det den klarer. Det har ofte med at du kanskje ikke har hvilt deg skikkelig og musklene er ikke helt klar for å løfte igjen. Musklene er fortsatt slitne etter forrige trening og er for tungt for det kroppen vil løfte.

* På grensen til overtrening Du har trent hardt lenge og fått får lite hvile i forhold til trening. Likt som punktet over er at kroppen jobber på overtid og har egentlig ikke mer å gi.

 

Slik som du beskriver det er det nok at musklene er slitne. Du skriver at du har nettopp har begynt å trene og det blir en helt annen trening enn det kroppen er vant til. Du har nok bare trent mer enn det kroppen har likt og ikke fått nok hvile i forhold til trening. Det er ikke farlig i seg selv, men det er kroppen sin måte å si at du bør roe ned treninga litt. Det er veldig vanlig å begynne for kraftig ut og sentralnervesystemet ikke henger helt med. Sentralnervesystemet mister da litt av styringa over kroppen og da kan man begynne å skjelve uten at man vil det selv. Det har ikke noe å si for sentralnervesystemet om det er mye eller lite vekter, det er slitent og jobber mot sin vilje. Dette skjedde nok ikke på de første treningene?

 

Hvis du ikke har trent så lenge kan det nok holde med 3-4 dager hvile for å la kroppen komme seg. Husk det er ikke noe vits å presse deg hvis du skjelver for du vil uansett ikke da bygge muskler, eneste kroppen tenker på da er hvile og den gidder ikke da tenke på å bygge.

 

Jeg har også hatt at jeg skjevler, men tror det aldri har vart i flere dager etter hverandre. Skjer ikke så ofte, men en gang i ny og ne.

Lenke til kommentar

Lambada: Takk for godt svar! Men det som er litt rart at det var sånn på prøvetimen og, da jeg fikk satt opp programmet og da var det ikke tungt i det hele tatt. Og det er ikke noe langvarig, gir seg ganske kjapt etter trening. Men kan jo være at det er uvandt og blir kanskje bedre når musklene kommer seg over sjokket:P Har ikke trent før så er jo noe nytt for kroppen.

Lenke til kommentar

Hvis det var sånn på prøvetimen så er det nok fordi det er helt uvant for kroppen. Uvant bevegelse så kroppen har ikke kontroll. Men har det blitt verre? Ofte trener du? Lenge har du trent?`Det skal jo ikke være slik, er jo kroppen sin måte å si at noe er galt.

 

Aldri sett eller hørt om noen som har det på første trening. Synes det hørtes rart ut.

Lenke til kommentar

Dette er andre uka, trener bare to ganger (mandag og onsdag) ellers er det fotball en dag i uka og pleier og finne på noe aktivt med kamerater på fredager og lørdager..

Har ikke blitt noe værre men ikke noe bedre heller, men er kanskje litt tidlig. Kan jo prøve litt til og se om det ordner seg, eventuelt høre med noen av folka som jobber der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...