Gå til innhold

Blu-ray addon i mai 2008 til Xbox 360! (Rykte)


MindTooth

Anbefalte innlegg

Blu-ray Xbox 360 Planned By Microsoft

 

Rumours were circulating today that Microsoft is set to dump HD DVD and bring out a Blu ray Xbox 360 by as early as May 2008. The move will allow the Company to go head to head with the Sony PS3 gaming console which has been credited with being one of the main reasons that retailers have preferred Blu-ray over Toshiba’s HD DVD.

 

Insiders at Microsoft in the USA have told SmartHouse that Microsoft has already configured a standalone Blu-ray player that can be connected into an Xbox 360 and that subject to internal marketing and sales approvals the model could be on sale within 3 months.

 

The Company has also been working on a built in Blu-ray player however insiders are claiming that Microsoft see the HD format battle moving online with consumers offered 1080p movie and content files as a download as opposed to having to buy a HD DVD or Blu-ray disc.

 

Both Intel and Microsoft have been supporters of the HD DVD format that is set to be killed off this week.

Kilde: Smarthouse

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva er poenget? Spill skal jo ikke komme på blu-ray plater uansett.

 

Folk bør heller kjøpe vanlige blu-ray spillere.

 

Prisen er poenget for de som allerede sitter på en Xbox 360! Et rent BD drev er billigere enn en fullverdig BD-spiller. Dessuten, med all dekoding og programbehandling gjort i software av 360'n så vil den lett kunne oppdateres til fremtidige BD-profiler, 1.1 og 2.0. Dette er jo en av fordelene med Playstation 3 også. Nåværende 1.0 BD-spillere vil foraltid forbli 1.0 spillere, mens PS3 allerede via software har blitt oppgradert til 1.1 og 2.0 støtte skulle også være en mulighet.

 

I tillegg er det kanskje lettere å markedsføre et BD-drev overfor 360 kunder da svært mange av de allerede er inneforstått med hva hidef gaming og video medfører av forbedring. Så det kan absolutt være en mulighet for Microsoft her.

 

Slike rykter har eksistert i over ett år nå, men nå som Toshiba ser ut til å dra ut pluggen, så er et BD-drev til 360 langt mer sannsynlig tror jeg. Tidligere har MS sagt at så lenge Toshiba fortsetter med HD DVD, så er de med. Men endrer dette seg, så må de også ta en stilling. De kan ikke bruke energi på å støtte format som er dødt. Og de har vist vilje tidligere til å ikke bare henge med i HD-film bransjen, men også drive den framover. Først med å jobbe sammen med både HD DVD og BD gruppene, men også via nedlastinger på Live. (dog i 720p og et lavere bitrate format både for lyd og bilde).

 

Det er mange år til nedlasting av HD-film er løsning for folk flest, og i hvert fall lenge til i den kvalitet Blu-ray har. Så ønsker Microsoft å ikke stå på siden i denne perioden så må de faktisk slenge seg med BD. Nå er det ingen andre alternativ for HD-film lagret på fysisk medium. Dette med HD-film er absolutt noe de kan også, og de har gode kontakter innen BD-leieren også.

 

Jeg tenkte faktisk i samme baner om hva MS gjør nå etter å ha hørt de siste podcaster fra Major Nelson hos Microsoft Xbox Live Team. Han og co-host E! bablet i vei som vanlig, og så snakket de plutselig om HD-filmer, og så stoppet de seg selv og sa at HD DVD og BD var noe de skulle ta opp igjen i en senere podcast. De snakket også "pent" om Blu-ray, E hadde allerede en BD-spiller (PS3), og de snakket om alle de fine BD filmene, f.eks hvor bra Casino Royale var osv.. Jeg lå og hørte på dette litt i halvsløvende tilstand på sofaen så jeg husker ikke ordrett hva som ble sagt. Men husker at jeg tenkte "hmmm..."

Endret av Dr.Peedee
Lenke til kommentar

Det er jo ikke slik at MS for enhver pris lar være å lage et BR-drev. Det har vært sagt i MS før, så det er er ingen bombe. MS er jo så opptatt av at kunden skal ha valgmuligheter, og nå har "folket" valgt Blue-ray. Da må MS gi dem det, enkelt og greit.

 

Men vi får se hvor mye penger MS vil putte i lommene til Sony framover, for det er det som avgjør.

Lenke til kommentar
Det er jo ikke slik at MS for enhver pris lar være å lage et BR-drev. Det har vært sagt i MS før, så det er er ingen bombe. MS er jo så opptatt av at kunden skal ha valgmuligheter, og nå har "folket" valgt Blu-ray. Da må MS gi dem det, enkelt og greit.

 

Men vi får se hvor mye penger MS vil putte i lommene til Sony framover, for det er det som avgjør.

 

Akkurat. Sony vil jo selge PS3 som en spill konsoll og Blu-ray spiller.

Ingen hemlighet at PS3 sliter i dag med spill, og det hadde vært rart om Sony gir ut lisens til MS for at de kan begynne å lage BD addon til Xbox 360.

I så fall vil nok prisen bli veldig stiv.

 

Jeg tviler sterkt på at det vil komme en BD addon til Xbox 360.

Lenke til kommentar

Det han mener er at hvis MS begynner å tillate spill på BD, så "tvinges" vi effektivt over til å kjøpe en BD addon. Og det er han prinsippielt imot (antar jeg). Det er jeg også forøvrig. Hvis de vil ha spill via BD eller HD-DVD skulle de ha integrert spilleren i hovedmaskinen fra starten av, eller dele ut gratis BD spiller til alle som har kjøpt x360 (og vi vet sannsynligheten for at det skulle skje ;) )

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...