OddZen Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Hei, lurer litt på hva man burde spise hvis man er litt småsulten og har lyst på noe naturlig og godt. Tenker da på frukt og grønnsaker.. Hva er best hvis du bare vil bli mett og ikke vil ha noe særlig kalorier og karbs i deg? (f.eks eple, pære, gulrot, kinakål, etc) Lenke til kommentar
Thorsen Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Agurker inneholder vel 97% vann eller noe i den duren, om du blir mett derimot Lenke til kommentar
Goliath Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Frukt bør man spise i moderate mengder grunnet fruktose som ikke er gunstig i forbindelse med glykose. Bruk denne siden for referanse Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Frukt bør man spise i moderate mengder grunnet fruktose som ikke er gunstig i forbindelse med glykose. Bruk denne siden for referanse Nei, frukt kan man spise som mellommåltid med god samvittighet hver dag. Det er på ingen måte ”mye” karbohydrater i frukt. Og karbohydratene i frukt er ikke bare av formen fruktose. Men det har egentlig ikke noe å si, for mengdene i det store og hele er så små. Og gi råd om at man bør holde seg unna frukt er helt feil. Frukt er noe av det beste man kan spise, og de aller fleste av oss spiser for alt for lite frukt. Frukt inneholder vitaminer, mineraler, antioksidanter ++ Lenke til kommentar
Goliath Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Jeg har absolutt ikke sagt at man ikke skal spise frukt men at man skal spise det i moderate mengder. Moderate mengder definerer man selv. Du bør lese innlegget litt bedre Lenke til kommentar
OddZen Skrevet 17. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 17. februar 2008 Hvordan er forholdet mellom frukter og grønnsaker da? Tenker da på kalorier, karbohydrater etc. Og i hvilke typer er det mest og minst? Lenke til kommentar
Elgvenn2 Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Grønnsaker har vel generelt færrest kcal per gram enn frukt, jfr gulrot/salat vs. eple/pære.... f.eks. men, hva skal man si, du skal spise mongomye frukt for å gå opp i vekt av det Lenke til kommentar
EB_Veyron Skrevet 17. februar 2008 Del Skrevet 17. februar 2008 Hvordan er forholdet mellom frukter og grønnsaker da?Tenker da på kalorier, karbohydrater etc. Og i hvilke typer er det mest og minst? Les på linken lenger opp så ser du det. Lenke til kommentar
OddZen Skrevet 17. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 17. februar 2008 Takker for alle svar! Utrolig bra side (lavkarbo.no)! Lenke til kommentar
Goliath Skrevet 18. februar 2008 Del Skrevet 18. februar 2008 http://www.ketose.no Dette er også en fin side med mattabeller. Lenke til kommentar
kengdal Skrevet 18. februar 2008 Del Skrevet 18. februar 2008 Jeg har absolutt ikke sagt at man ikke skal spise frukt men at man skal spise det i moderate mengder. Moderate mengder definerer man selv. Du bør lese innlegget litt bedre Jeg leste innlegget. Men når du sier at man bør spise moderate mengder frukt, vil dette si det samme som man bør moderere frukt inntaket. Statistikk viser at ca 70 % av barn i Norge spiser for lite frukt, og de de fleste av de resterende 30% fikk sitt ”behov” dekket gjennom juice!! Den litt eldre ungdommen har enda lavere inntak! Frukt og grønnsaker er noe av det sunneste og mest naturlige vi kan spise. Etter min mening bør man modere inntaket av så å si alt annet, før man begynner å ”kutte” på frukten. Så å anbefale ”moderate” mengder frukt på generell basis mener jeg blir helt feil. Lenke til kommentar
OddZen Skrevet 18. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 18. februar 2008 (endret) Lurer litt på en ting. Det er jo slik at for å gå ned i vekt skal man ha kalori underskudd. Og man skal ikke spise masse karbohydrater for å gå ned i vekt. Ser f.eks på avokado Avokado: Vann 73 kcal 185 Protein 1,9 Fett 19,5 Karbohydrater 0,5 Kostfiber 5,2 Det er veldig masse kalorier og veldig lite karbohydrater. Banan: 75 92 1,2 0,3 21,0 1,6 Masse karbohydrater og ikke fult så mye kalorier. Og hva betyr egentlig det når det står vann 75 pr 100 g? Bak på en pizza står det jo 7,5 g fett pr 100 g så blir litt rotete. Så lurer da egentli på hva man bør se på hvis man vil spise mye av noe for å bli mett uten å bli feit? Skal man først se på kcal, karbohydrater, fett, proteiner eller? Kan dere gi meg noen eksempler fra de listene dere linka til og f.eks en pizza/kjøttdeig. Ble sabla rotete dette her men håper dere forstår hva jeg vil fram til. Endret 18. februar 2008 av LeanFear Lenke til kommentar
Markaren Skrevet 19. februar 2008 Del Skrevet 19. februar 2008 Avocadoen inneholder 19,5 g fett per 100 gram. Fett gir 9 kcal per gram, karbohydrater (og protein) gir 4 kcal per gram. Derfor er det flere kalorier i avocadoen, enn i bananen. Og hva betyr egentlig det når det står vann 75 pr 100 g? Det betyr at det er 75 gram vann per 100 gram frukt.. easy as that. Lenke til kommentar
OddZen Skrevet 19. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2008 (endret) Og hva betyr egentlig det når det står vann 75 pr 100 g?Det betyr at det er 75 gram vann per 100 gram frukt.. easy as that. Ok, var egentlig det jeg trodde, ble bare litt forvirra av den kcal greia som jeg ikke hadde helt kontroll på. Avocadoen inneholder 19,5 g fett per 100 gram. Fett gir 9 kcal per gram, karbohydrater (og protein) gir 4 kcal per gram. Derfor er det flere kalorier i avocadoen, enn i bananen. Har også hørt at nøtter skal være ganske bra.. Men det er jo sykt med kcal.. og mange sier at man ikke skal ha så sykt mye kcal inntak, hvis man ikke vil gå opp i vekt/muskler, blir bare litt forvirret. Så hva ser dere på når dere skal gå ned i vekt? Total kcal eller karbohydrater? Veit at kroppen trenger begge deler men hva ser dere på når dere leser innhold pr. 100 g på matvarer? Endret 19. februar 2008 av LeanFear Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 19. februar 2008 Del Skrevet 19. februar 2008 Du forvirrer bare deg selv. Se på totalet kcal mengden, Du kan spise 400 gram sjokolade som tilsvarer ca 2000 kcal, men går fortsatt ned i vekt. Viss det er det eneste du får i deg i løpet av en dag. ( Viss du forbruker for eks 2100 kcal i løpet av dagen) Lenke til kommentar
OddZen Skrevet 19. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 19. februar 2008 (endret) Jeg er en komplisert mann. Ok takk for svaret! I can see clearer now Endret 19. februar 2008 av LeanFear Lenke til kommentar
kjaks Skrevet 19. februar 2008 Del Skrevet 19. februar 2008 (endret) 1g karbohydrat = 4 kcal 1g protein = 4 kcal 1g fett = 9 kcal Fettet i nøttene er sunt fett, det består av mye omega 3 og 6. Samt inneholder nøtter andre stoffer. De fleste typer nøtter skal innvirke positivt på de "slankende" prosessene i kroppen. En neve om dagen blir det sagt. Vil en spise grønt, men er opptatt av å få i seg lite karbohydrater bør en spise mye grønnsaker. Frukt inneholder generelt mye karbs i form av sukkerarter som tas kjappt opp samtidig som overskuddet lett blir omgjort til kroppsfett. Alle burde få i seg litt av begge. Endret 19. februar 2008 av kjaks Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå