Skinney Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Heisann! Har bursdag imorgen og har tenkt til å koke/steke sammen noe godt til mine venner og bekjente. Får 8 stk på besøk og har bestemt at jeg skal lage Fløtegratinerte poteter, med salat, pepper saus og godt kjøtt. Desert vil bestå av Creme brulet ;-) Problemet er at jeg ikke klarer å bestemme meg for hva slags kjøtt jeg skal kjøpe inn. Har tenkt på både Lam og Indrefilet av svin her. Men er veldig usikker. Noen som har noen forslag her? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Eg synest pepperbiff av storfe er fortreffeleg i den samanheng, synest det passar betre enn svin. Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Ovnsstekt lam eller entrecôte passer veldig bra om du skal ha mange. Men åtte biffer er ikke noe problem å steke i pannen heller, vil jeg tro. Svinebiff ville jeg iallfall ikke laget. Får litt mer "hverdagsfølelse" av det. Lenke til kommentar
Skinney Skrevet 16. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2008 Enkleste blir vel å få mest stekt på en gang siden jeg ser for meg at det kanskjer er litt trøblete å holde 8 biffstykker varme Hvor mye lam må jeg kjøpe for 8 stk da? :S Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Kommer an på hvor mye tilbehør du har, men 200gram kjøtt per person burde du spandere på deg Du steker selvfølgelig med to panner, og to biffstykker i hver panne. Det tar ikke lang tid å steke biff. Den skal uansett hvile like lenge som den er stekt (ca.), så innen du har servert de første så har de andre hvilt ut. Er en grunn til at sausen skal være varm Lenke til kommentar
Skinney Skrevet 16. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2008 kult Men da var spørsmålet igjen. Lam eller biff? =D Og blir det ikke mye enklere med lam igjen? Lenke til kommentar
Herr Brun Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Ovnsstekt lam er nok enklere, og er gjerne minst like mørt og godt. Problemet er at du må steke ganske mye av gangen, derfor spiser jeg aldri det om det er bare meg, evt. en til. Når dere er åtte ville jeg definitivt gått for lam. Eventuelt en entrecôte, sett at du får kjøpt et helt stykke (og ikke ferdigskjært). Kommer an på hva som er billigst, egentlig. 1600gram burde du kjøpe. Dra innom din lokale slakter/slaktedisk og spør pent hva de anbefaler Lenke til kommentar
Skinney Skrevet 16. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2008 Hmm... Ekke mange slaktere i nærheten. Så får satse på at Meny har godsakene. Vi får se. Uansett, takk for hjelpen alle sammen! Setter stor pris på dette Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 16. februar 2008 Del Skrevet 16. februar 2008 Anbefaler å prøve en annen del enn filet - gjerne med fett siden det er i fettet mye av smaken sitter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå