Gå til innhold

Automatsikring slår seg av, vil ikke på igjen før etter en stund


Anbefalte innlegg

Hvis vi trekker for mye strøm i leiligheten (par ovner + støvsuger f. eks.) går ofte sikringen. Da viser to trekanter på den grønt, mens de som fungerer er røde. Når jeg slår på igjen sikringen spretter den rett ned. Etter en stund og gjerne noen forsøk, blir trekantene røde, og det fungerer igjen. Hva betyr dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En automatsikring er det to måter å slå ut: elektromagnetisk (kortslutning), eller overbelastning - og sistnevnte baserer seg på at ved for stort forbruk vil strømmen gjennom en del av sikringa gjøre denne varm, noe som slår ut sikringa. sikringa vil da måtte kjøle seg ned før du kan slå den inn igjen.

Lenke til kommentar

Høres ut som Moeller automatsikringer.

De kan være merket F&G eller X-pole avhengig av når de blei produsert.

De grønne trekantene indikerer at sikringen av, de røde at den er på.

Om den er av aller nyeste modell med jordfeilautomat kan den ene trekanten bli blå om jordfeilbryterdelen slår ut, men dette gjelder kun modeller fra 2007 og nyere så vidt jeg har sett.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

det er tydligvis at sikringskapet ditt er for lite dimensjonert.

 

det som skjer at når du setter mange forbrukere (store apparater som trekker mye strøm)på samme kurs, så vil kursen bli overbelasta og slår ut da termisk. ved en elektrisk feil så slår kursen ut på det elektromagnestiske området.

 

en enkel måte å løse problemet på er å enten bruke mindre strøm på den kursen eller fordele belastningeene på flere kurser, eller bruke alle belastningene på en større kurs eller den dyreste løsninger - å få en elektriker til å skifte den kursen å legge opp en automatsikring som passer mer til ditt behov alt etter hvilken stikkontakter du bruker mest samtidig og store belastninger på. den må og ha selektivitet med det vernet som kommer før den kursen som blir byttet. for vis ikke vernet (kursikringen) har selektivitet (nærmeste automatsikring feilstedet skal slå ut først) så vil den automatsikringen som er før kursikringen slå ut først og da mister du alt av strøm på alle kursene som er tilknyttet dette vernet.

 

vis ditt forbruk er så stort på den kursen så må kanskje elektrikeren bytte det vernet før denne kursikringen. da kan det bli litt mer jobb og innvikla. da må dette vernet å ha selektivitet.

 

derfor skal det elektriske anlegget beregnes med en samtidighetsfaktor eller på annen måte finne ut hvor mye strøm du kommer til å bruke samtidig i huset. vis du setter på alt av belastninger i huset samtidig så skal hovedvernet slå ut. vis ikke så er det overdimensjonert. da kan du få huset til å brenne ved feil og det elektriske vil ikke slå ut på hovedvernet. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...