Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Bør polygami bli lovlig?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det burde ikke stå noe eksplisitt forbud mot polygami i loven. Det skal imidlertidig falle inn under kontraktsbrudd om f eks to personer har inngått en ekteskapskontrakt hvor en klausul innebærer at å gifte seg med andre mens de er gift, vil føre til kontraktsbrudd, skal være straffbart.

 

Dersom personer ønsker det, skal det ikke stå noe i veien for at de skal kunne gifte seg med flere/andre, med mindre annet er avtalt.

Lenke til kommentar

Folk må da få lov til å leve som de vil så lenge de ikke direkte skader andre. hetrofile par, homofile par. tre-/fir-/mange-kanter. At man derimot skal ha skattefordeler ved bestemte forhold er jo litt rart da. Men, det er jo forsåvidt ingenting i loven som forhindrer 3stk å leve sammen som mann og mann og kone om de har lyst til det. De får bare ikke attesten på at de er vigslet og de går glipp av noen fordeler gifte folk har mtp skatt og regelverk. Fjern heller fordelene ved å være gift så kan folk finne ut av forholdene sine selv.

Lenke til kommentar

Ok, min feil. 1.05 menn per kvinne :dremel: Men, har en følelse av at det egentlig ikke er mengdeforholdet som blir avgjørende.

 

Klarer liksom ikke å se for meg at jeg bor sammen med kona og en mann til.

 

Det kan jo hende at det funker for noen. Men, jeg tror også at det blir mye ekle statusgreier blandet inn for mange. Sjefen på jobben må helst ha minst 5 trofé-koner liksom... Ugh... Eller 5 trofé-menn... Og 6 biler, 3 hytter, 10 kameler og 8 kyr.

Lenke til kommentar

Det blir nærmest umulig for oss i vesten å forestille oss et slikt samfunn. Polyandri(en kvinne, flere menn) er svært sjelden, og forekommer oftest i ”praktiske tilfeller”, f.eks. når to brødre skal dele og bo på familiegården.

 

Poligyni er først og fremst en religiøs skikk, slik jeg forstår det. Islam er ikke den dominerende religionen i Norge, men burde vi likevel åpne for poligyni med tanke på inntegrering? Det må være kjedelig å komme til Norge å være nødt til å skille seg fra noen koner. (Vet noen om det finnes unntak for disse tilfellene?)

 

Tviler sterkt på at poygami noen gang vil bli det vanlige i vesten. Flere har i dag forskjellige koner, forskjellen fra Islam er at man har en om gangen. Skulle det utvikles er samfunn som åpnet for dette ser jeg for meg poligyni ville blitt det dominerdene, ettersom det er dette som anses som ”vanligst” innenfor polyandri.

 

Forøvlig enig med Rata101. Antall koner vil bli like statusgjenstand som antall Mercedeser.

 

Noen som vet mer om hvordan flerkoneri praktiseres innen Islam? Kan man som ungdom ha flere kjærester?

Lenke til kommentar
Nei, det er vel slik at det er litt flere kvinner enn menn tror jeg.

 

Det stemmer at det er flere kvinner enn menn, men i Asia er det et enormt kvinneunderskudd på grunn av flere hundre, om ikke tusen, år med drap og underernæring av jentebarn fordi jenter var uønsket. Sånn er det fortsatt mange steder

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Tommy007:

Neste gang du er på skolen, kanskje du kan skrive inn noen av disse argumentene? Mener du at det er etisk med polygami i andre typer samfunn enn vårt? Polygami er da ikke uetisk selv her? Det skal nevnes at polygami ikke er identisk med utroskap, kvinnemishandling, tvangsgifte, pedofili eller noe sånt. Polygami er utelukkende det at flere personer gifter seg med hverandre. Hvilke andre skikker som knyttes til dette får være opp til det enkelte samfunn.

 

Solefald:

Polygyni/flerkoneri er en litt teit gren innen polygami/flergifte, men inneholder i seg selv ingen grunn til ikke å respektere kvinner. Men bare det at noe skal være lovlig for menn, men ikke for kvinner, kan selv ikke Gud rettferdiggjøre overfor meg!

Skal jeg gifte meg med en kvinne, eller mann, så skal det være en generell person!

 

lpride:

Det som står i Norges Lover om emnet er vel paragraf fire i ekteskapsloven; at man ikke kan inngå et nytt ekteskap, så lenge et tidligere består. Dermed skal man kunne gifte seg med så mange man bare vil innenfor ett enkelt ekteskap, og også kunne inngå så mange ekteskap man bare vil, så lenge de begynner samtidig. Likevel er det ulovlig, med en strafferamme på opptil fire år, eller noe sånt, har jeg lest.

 

-rese:

Nu må du holde tunga beint i munnen: Polygyni/flerkoneri er jo ikke det vanligste innen polyandri/flermanneri!

Interessant spørsmål om unge muslimske menn kan ta seg flere kjærester. Jeg har ikke kjennskap til det direkte, men jeg kan tenke meg at de utrolig sjelden vil gjøre noe sånt. Det er tross alt slik med ekteskapene også, at man ytterst sjelden praktiserer polygyni; Koranen er faktisk den eneste hellige skriften som faktisk faktisk fraråder flergifte, og forbyr det for kvinner. Det er, som noen nevnte, hovedsaklig pratiske hensyn, som fører til slike situasjoner, og det er sjelden praktiske situasjoner fører til kjæresteri, hvertfall.

Det er ikke så veldig vanskelig å tenke seg hvordan polygami vil bli i Norge. De fleste vil nok tvilholde på monogamiet, også har vi jo nesten full likestilling her, så det vil nok bli symmetrisk mht. kjønn. De få som er slik vil sikkert ses ned på, og må leve litt i skjul, men etterhvert som forståelsen og aksepten kommer, kan de leve mer åpent, som andre familier, bare kanskje litt mer stabile, vil jeg anta, da det er flere til å dra alle de lassene en familie skal dra, og ærlighet og åpenhet nødvendigvis må bli en enda viktigere del av det enn i monogame.

Polygame ekteskap inngått i utlandet anses ikke som gyldige i Norge, kun det første går an.

Lenke til kommentar

Det finnes endel folk som ikke lar seg binde av vårt foreldede syn på Den Rette og derfor har andre typer forhold. Noen har en hovedkjæreste og flere kjærester på si, noen lever i tresomhet, noen er 3-4 mennesker som elsker hverandre, bor sammen, har sex sammen osv. Jeg ser ingen grunn til at folk som ønsker å gifte seg med flere ikke skal få lov til det så lenge det ikke er noe tvang involvert. Det er da vitterlig ikke vår sak hvordan andre ønsker å leve livet sitt!

Endret av olsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...