Gå til innhold

Hjelp med å finne en ny bokserie!


Anbefalte innlegg

Hellu :cool: Vel, da har jeg lest Hitchhaiker's Guide to the Universe, Isabell Allende sin triologi med De ville guders by, Pygmeenes skog og Gulldragens rike og hele Harry Potter serien på syv bøker, men nå er jeg fast! :ermm: Jeg vil ha en bok eller en bokserie som tar meg med på eventyr, jeg vil ikke ut i verdensrommet igjen, men kan godt være en annerledes verden som den i Harry Potter bøkerne. :thumbup: Ellers må den være spennende, gripende og kanskje helst ha en liten kjærlighetshistorie gjemt inni der en plass? :blush: Harry Potter og føniksordenen er den første boken jeg noen gang har gjennomført, dette var for to år siden og etter det har hungeren etter å lese kommet mer og mer, men det må være en bok man kan falle bort i, en som virkelig tar interessen og helst må den være på norsk slik at jeg virkelig kan slappe av når jeg leser.. :whistle:

 

Vel, det er mine kriterier, HIT ME!! :tease:

 

Takker for alle svar og håper det blir mange :D

Endret av Bootch
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg vil ha en bok eller en bokserie som tar meg med på eventyr, jeg vil ikke ut i verdensrommet igjen, men kan godt være en annerledes verden som den i Harry Potter bøkerne. :thumbup: Ellers må den være spennende, gripende og kanskje helst ha en liten kjærlighetshistorie gjemt inni der en plass?

 

Tidshjulet/Wheel of Time av Robert Jordan. Sykt bra! Fantasy,,

Lenke til kommentar

Ikke akkurat eventyr, men kan anbefale det fordiom.

Når jeg skulle skrive særemne i Norsk ble jeg "presset" til å lese Jo Nesbø bøker, 3 stk. Jeg har aldri vert fan av dette, og det eneste jeg har lest de siste 3 årene er biografien til Steven Gerrard, og ettpar av Harry Potter bøkene (som jeg likte også:))

 

Men Jo Nesbø skriver HELT fantastisk. Klarte ikke å legge fra meg bøkene, og skal kjøpe den neste i serien hans så.

 

Snakker selvsagt om Harry Hole og gjengen. Snømannen kan jeg anbefale på det sterkeste! Jeg begynte på den, enda det var sånn 4. bok i serien. Du trenger ikke å ha lest noe annet, kan bare starte midt inni.

Lenke til kommentar

Ja, Jo Nesbø er jo en helt genial mann da, så kan tenke meg at bøkerne er bra. ;) Har jo aldri prøvd å lese den type bøker, så kan vel egentlig ikke si at jeg ikke liker det heller, hehe.. Hvordan rekkefølge er bøkerne i og hvor mange er det av Harry Hole serien? :thumbs:

Lenke til kommentar
Den Mørke Materien (tror jeg den heter) av Philip Pullman. Har bare lest første boka, men virker veldig bra.

 

Eller eventuelt Eragon-serien (husker ikke helt hvaselve serien hetter atm, men den første boka er Eragon)

 

Ja, jeg snuset litt på His Dark Materials, men jeg lurer på om jeg vil bli litt mer erfaren i bokverdenen og i lesingen før jeg går løs på den serien og også The wheel of time, ser for meg at dette er ganske "heavy" lese stoff som må trekkes inn og nytes :ninja:

Lenke til kommentar

Inheritance Cycle

Artemis Fowl (Les også bøkene The Wish List og The Supernaturalist av samme forfatter)

Alex Rider

Young Bond

The Hobbit og deretter Lord of the Rings

Animorphs

 

Bøker som jeg ikke selv har lest, men fått anbefalt på det varmeste:

Septimus Heap

Children of the Red King

His Dark Materials

 

108 (raskt regnet sammen) bøker som burde holde frem til sommeren. :)

Endret av Den Gylne Apekatt
Lenke til kommentar
Inheritance Cycle

Artemis Fowl (Les også bøkene The Wish List og The Supernaturalist av samme forfatter)

Alex Rider

Young Bond

The Hobbit og deretter Lord of the Rings

Animorphs

 

Bøker som jeg ikke selv har lest, men fått anbefalt på det varmeste:

Septimus Heap

Children of the Red King

His Dark Materials

 

108 (raskt regnet sammen) bøker som burde holde frem til sommeren. :)

 

Helt konge!! Tusen takk!!! :thumbs:

Lenke til kommentar

Selv synes jeg Jordens Barn serien av Jean M Auel var veldig bra. Handler om en jente Cro Magnon jente som vokser opp blant neandetalere, og hvordan hun greier seg videre. Eneste som er litt dumt her er at hovedpersonen er veldig "super" hun greier liksom alt, og det blir veldig mye porno utover i de 4 siste bøkene (det er 5 bøker i serien). Ble faktisk ganske lei etterhvert, men bøkene er underholdne for det.

 

Monsoon og Blue Horizon av Wilbur Smith er skikkelig spennende bøker. Vet ikke om de finnes på norsk, men engelsken er veldig enkel.

 

Emperor serien av Conn Iggulden er også veldig spenende, handler om Cæsar sitt liv. Vet at noen av bøkene har kommet på norsk. Engelsken er veldig enkel, og det er masse action og slossing så du glemmer fort at du leser på engelsk.

 

Patrick o'Brian sine bøker er helt fantastiske. Hvis du likte Master and Commander er det bare å begynne å lese. Her er de første bøkene kommet ut på norsk. Selv syns jeg de blir ganske vansklige på engelsk, fordi det er så mye maritime uttrykk.

 

Gobi serien av Tor Åge Bringsværd er ganske artig å lese. Hovedpersonen er ganske merklig, og Bringsværd skriver på en helt egen måte.

Lenke til kommentar

Tusen takk:D Har fått mange gode svar, er nå begynt å lese "Alanya, veien følger hjertet", men den er bare på 200 sider og det er ikke kommet flere bøker i serien enda.. Så skal sjekke ut en god del av de seriene dere har anbefalt her, mulig jeg begynner med "his dark materials" eller kanskje "Eragon" bøkerne.. Gleder meg :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...