Gå til innhold

Duke Nukem rundt jul


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-105082

De harry kommentarene holder i massevis for meg. :love: Dessuten, Duke Nukem er ikke ute enda, og minimalt er vist fra spillet. Så hvordan kan du vite det er 10-15 timers "drepe monster spill" uten noen form for frihet og valg?

Endret av medlem-105082
Lenke til kommentar

Problemet er at Duke Nukem Forever skulle være det neste store og inneholde ting som kjøretøy, knusbare vinduer, dører, fungerende konsoller inne i spillet (velg etasje i heisen ved å faktisk trykke på rett knapp i stedet for en stor, pen knapp som sier OPP) osv samt en rekke nye ting som skulle revolusjonere hele FPS sjangeren. Dessverre for Duke er alt dette vanlig i dagens FPS spill, så hva kan de gjøre for å la Duke skille seg ut fra mengden? Bra grafikk? Crysis. Bra AI? De fleste. Kjøretøy? Half-Life 2 og oppover. Bra historie? De fleste. Morsomme kommentarer? Greit akkurat den delen ikke er så vanlig, men de kan ikke drive et helt spill alene. Bare se på Evil Dead-spillene. Ash er kongen av one-liners, men bortsett fra Regeneration stinker alle ED-spillene. Og da snakker vi Evil Dead spill. ;)

 

Men for all del, jeg kommer nok til å prøve det, om ikke annet for å se hva de har gjort i alle disse årene. Problemet er at da Duke 3d kom konkurrerte det kun mot Quake. Duke Forever konkurrerer med Half-Life 2, Crysis, Call of Duty 4 og en drøss andre jeg ikke engang husker i farten, i tillegg til at det har veldig mye å leve opp til. Duke 3d var det tredje Duke spillet, men de to første var "bare" 2d plattformspill som ikke skilte seg noe særlig ut fra mengden. På den måten man si det blir som en 3d-versjon av Rick Dangerous. (jada, vet han ble hun og kalt Lara Croft for ikke å bli for lik Indy). Rick er fremdeles utrolig populær i enkelte kretser, men hvor mange av dagens unge husker ham? Et 3d Rick har mye å leve opp til, men bare hos noen få. For alle andre er han bare enda ett tredje persons spill. Sørgelig, men sant. ;)

Lenke til kommentar

Det er vel utrolig vanskelig å være original i dag av to grunner. For det første er det meste gjort allerede, så uansett hvor teit historien er har den biltt gjort før i en eller annen form. For det andre vil originale spill automatisk selge mindre enn uoriginale spill fordi man vet hva man får når man kjøper et uoriginalt spill. For hver Lemmings, Worms og Tomb Raider er det flere dusin drittspill ingen gidder huske. Jeg kunne nevnt titler, men jeg husker dem ikke. Hihi. Det er også en svært viktig grunn til hvorfor det er så mange oppfølgere. Man vet liksom hva man får, på godt og vondt. Ta for eksempel Half-Life 2. Mange regner det fortsatt som historiens beste spill uansett sjanger, og Episode 3 kunne nok risikere å bli utsolgt flere måneder før det faktisk gis ut om det bare hadde blitt gitt ut i butikk. Men hvor bra hadde Half-Life 2 vært om det ikke var oppfølgeren til Half-Life? Om det hadde vært Half-Life 1 hadde det fortsatt blitt bra, men jeg tviler på at det ville kommet i nærheten av å bli så populært som det ble. Historien er jo klisjé så det holder, og for å være ærlig ser jeg ikke det helt store i selve gameplayet. Karakterene er brukbare, men ikke bedre enn i de aller fleste andre spill. Det eneste jeg ser som gjør det bedre enn andre spill som kom på den tiden er den tekniske siden med ansiktsuttrykk og fysikken, , men man kan ikke drive et helt spill bare på det. Bare se på Crysis som et bra eksempel. Et teknisk glimrende spill, men utrolig meningsløst og kjedelig i lengden. (synes nå jeg da). Jeg har liksom sett alt det der før, om enn ikke med like bra grafikk og fysikk.

 

Når det gjelder DNF har det veldig mye å leve opp til, men for meg holder det ikke å si "Det er jo Duke, så det må jo bli bra". Jeg har blitt skuffet mange ganger før (Tomb Raider 3 - AoD, Dune 3, C&C3, Quake 2 & 4 osv), så jeg krever nok mer av et spill en morsome one-liners. Selv Ash klarer ikke drive et spill alene, selv om han gjør en meget bra jobb i Regeneration. ;)

Lenke til kommentar

"I dag"? Jeg synes å si "i dag" om Duke 3D er litt å ta i. Det kom ut i '96, så vidt jeg kan huske. Da var egentlig det meste en la til i et FPS rimelig nytt, for å si det sånn.

 

"Karakterene er brukbare, men ikke bedre enn i de aller fleste andre spill." - Jeg er veldig uenig der. I Half-Life 2 blir man involvert i historien og karakterene i MYE høyere grad enn de aller fleste andre skytespill. Ta et hvilket som helst annet FPS. Du finner ikke dypere karakterer enn i HL2. Jada, masse klisjéer, men så kan vi ikke sammenligne SKYTESPILL med Hitchcock heller da. De fleste skytespill er rimelig "dumme", mens HL2 faktisk har interessante karakterer som en bryr seg om (godt eksempel er en viss scene i Episode 2). Half-Life 2 ville ikke fått like god kritikk om det ikke hadde fantes noe HL1. Men det er jo rimelig lett å skjønne, da Valve uten å ha laget HL1 ikke ville hatt mye penger i dag...

Endret av Hr. Jenssen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Duke til jul?

Skeptisk. Personlig tror jeg at det kanskje kommer en 10sec lang teaser til jul og kanskje ett screenshot fra teaseren i HD-kvalitet.

Også annonserer de at en ny trailer kommer om et års tid.. Er lei av å vente på Duke og har snart mistet troen på at det kommer i det hele tatt :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...