Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Oppskrift oå sjokkolade kake?


TiNuSsS

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

200g sukker

4 egg

 

vispes med i maskin i 5min.

 

så ha i :

 

1ts vaniljesukker

200g smeltet smør\margaring

200g smeltet mørk sjokolade , disse tingene må ikke være for varme, 60 grader eller mindre er fint

og til slutt 4 toppede ss med hvetemel , visp dette sammen, ha i form 22" for eller noe ..

 

180grader i ca 30 min,

 

denne kaka skal være litt "rå" i midten,

 

vaniljeis eller vaniljekrem er godt til denne kaka..

 

kal du ha glasur får du finne oppskrift på den selv :D

Lenke til kommentar

Denne er knallgod!

 

Oppskrift på Renates beste sjokoladekake med smørkrem.

 

Ingredienser:

* ½ l cultura (el. kefir, kulturmelk)

* 7 ½ dl sukker

* 150 g smeltet smør

* 2 store egg

* 2 ts natron

* 4 ss kakao (mørk bakekakao)

* 7 ½ dl siktet hvetemel

 

Fyll:

* 250 g smeltet smør

* 1 ss hvetemel

* 250g melis

* 2 ts vaniljesukker

* 2 dl melk

* 1 stor eggeplomme

 

renates_sjokoladekake.jpg

 

Fremgangsmåte:

Kle langpannen med bakepapir, sett ovnen på 200°C og smelt smøret.

 

Sikt hvetemel, kakao og natron i en stor bolle, tilsett sukker bland godt .

 

Ha i smeltet smør, cultura og eggene og rør kraftig til du får en glatt, blank røre.

 

Hell røren i den papirkledte langpannen og stek på nederste rille ved 200°C i ca 20 min. La kaken avkjøles på rist.

 

Mens kaken stekes lager du fyllet:

Smelt smøret i en tykkbunnet gryte (vær forsiktig med varmen). Rør inn hvetemel og kok opp. Sikt melis, ha den i gryten og la blandingen koke lett opp igjen. Melis og smør vil skille seg, men ha i melken og gi et nytt oppkok mens du rører kraftig, så ordner det seg. La fyllet småkoke et par minutter før du tar gryten av varmen og tilsetter eggeplommen. Rør godt sammen og la fyllet avkjøle seg.

 

Når kaken og fyllet er avkjølt til romtemperatur deler du kaken på langs og tvers i fire like store deler. Legg kakedelene lagvis på fatet med fyll mellom. Til slutt smører du resten av fyllet på toppen. Pynt med revet sjokolade, sjokoladespon eller sjokoladeruller.

 

(Kaken blir lett 15 cm eller høyere, så om du vil ha den litt lavere, kan du dele kaken kun på tvers, slik at det blir bare to lag. Da er den litt enklere å håndtere når stykkene skal på fat.)

 

^^ Frå http://oppskrifter.net/sjokolade/ ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...