TiNuSsS Skrevet 6. februar 2008 Del Skrevet 6. februar 2008 Hei Jeg trenger en oppskrift på en oppskrift på en utrolig sjokkolade kaka, er det noen som har en? MvH TiNuSsS Lenke til kommentar
Garanti Skrevet 6. februar 2008 Del Skrevet 6. februar 2008 http://www.google.no/search?hl=no&q=sj...3%B8k&meta= Velg og vrak Lenke til kommentar
TiNuSsS Skrevet 6. februar 2008 Forfatter Del Skrevet 6. februar 2008 http://www.google.no/search?hl=no&q=sj...3%B8k&meta= Velg og vrak hehe, godt poeng takk Lenke til kommentar
Falstaff Skrevet 7. februar 2008 Del Skrevet 7. februar 2008 Jeg har en ekstremt bra oppskrift! Toast med sjokolade i Lenke til kommentar
Heilage Skrevet 7. februar 2008 Del Skrevet 7. februar 2008 Denne tråden var feilpostet og er blitt flyttet til riktig kategori. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. februar 2008 Del Skrevet 8. februar 2008 200g sukker 4 egg vispes med i maskin i 5min. så ha i : 1ts vaniljesukker 200g smeltet smør\margaring 200g smeltet mørk sjokolade , disse tingene må ikke være for varme, 60 grader eller mindre er fint og til slutt 4 toppede ss med hvetemel , visp dette sammen, ha i form 22" for eller noe .. 180grader i ca 30 min, denne kaka skal være litt "rå" i midten, vaniljeis eller vaniljekrem er godt til denne kaka.. kal du ha glasur får du finne oppskrift på den selv Lenke til kommentar
barnebarnet Skrevet 8. februar 2008 Del Skrevet 8. februar 2008 Denne er knallgod! Oppskrift på Renates beste sjokoladekake med smørkrem. Ingredienser: * ½ l cultura (el. kefir, kulturmelk) * 7 ½ dl sukker * 150 g smeltet smør * 2 store egg * 2 ts natron * 4 ss kakao (mørk bakekakao) * 7 ½ dl siktet hvetemel Fyll: * 250 g smeltet smør * 1 ss hvetemel * 250g melis * 2 ts vaniljesukker * 2 dl melk * 1 stor eggeplomme Fremgangsmåte: Kle langpannen med bakepapir, sett ovnen på 200°C og smelt smøret. Sikt hvetemel, kakao og natron i en stor bolle, tilsett sukker bland godt . Ha i smeltet smør, cultura og eggene og rør kraftig til du får en glatt, blank røre. Hell røren i den papirkledte langpannen og stek på nederste rille ved 200°C i ca 20 min. La kaken avkjøles på rist. Mens kaken stekes lager du fyllet: Smelt smøret i en tykkbunnet gryte (vær forsiktig med varmen). Rør inn hvetemel og kok opp. Sikt melis, ha den i gryten og la blandingen koke lett opp igjen. Melis og smør vil skille seg, men ha i melken og gi et nytt oppkok mens du rører kraftig, så ordner det seg. La fyllet småkoke et par minutter før du tar gryten av varmen og tilsetter eggeplommen. Rør godt sammen og la fyllet avkjøle seg. Når kaken og fyllet er avkjølt til romtemperatur deler du kaken på langs og tvers i fire like store deler. Legg kakedelene lagvis på fatet med fyll mellom. Til slutt smører du resten av fyllet på toppen. Pynt med revet sjokolade, sjokoladespon eller sjokoladeruller. (Kaken blir lett 15 cm eller høyere, så om du vil ha den litt lavere, kan du dele kaken kun på tvers, slik at det blir bare to lag. Da er den litt enklere å håndtere når stykkene skal på fat.) ^^ Frå http://oppskrifter.net/sjokolade/ ^^ Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå