Gå til innhold

Lagre innstillinger i SpeedFan


HaxyQ

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Med hjelp av SpeedFan, så har jeg funnet ut at CPU-viften kjører best med 2000rpm mht kjøling og støy. Uansett, jeg må stille dette inn i speedfan hver gang jeg slår på PCen. Hvordan kan jeg gjøre slik at vifta starter opp på den innstilligen jeg vil? Slik som det er i RivaTuner med skjermkortvifta?

 

Eller må jeg gjøre dette i BIOS? Her finner jeg ikke et slikt valg, finner kun hvor mange rpm vifta går, men kan ikke endre. (Asus P5N-E SLI)

 

Noen som vil hjelpe?

 

Takk :)

Endret av Haxy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det aller enkleste hadde vært å skaffe en Zalman FanMate 2 for rundt 40 spenn på nettet, som i bunn og grunn bare er et potensiometer (men funker veldig effektivt fordi om). Softwarestyrng syntes jeg ikke er noe tess når det kommer til sånne ting, mm man skal ha nøyaktig temperaturregulering osv (noe en sunbeam pyramid for 150 spenn gjør bra)

Lenke til kommentar

Såvidt jeg vet er fanmate en bryter man kobler til på ledningen mellom hovedkortet og viften. Den lar deg stille spenningen og dermed hastigheten på vifta. Har en slik selv. Så kan man sette bryteren utenfor eller inni kabinettet avhengig av hva man foretrekker.

 

Angående speedfan så vet jeg at jeg kom over en del instruksjoner om hvordan man fikk speedfan til for eksempel å styre viftene automatisk, starte med lagrede innstillinger ved oppstart osv. da jeg lette etter det samme selv. Dette var med et par google søk. Jeg endte opp med å ikke ta i bruk noe av dette da jeg som sagt kjøpte en fanmate isteden så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med det.

Lenke til kommentar

Nha, aldri hørt om de der før. Du kan jo google litt og se om de er bra.

De jeg har å anbefale fra netshop er:

 

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=46019

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=46157

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=34497

 

Jeg mener selv at Antec-viften er best..

Viften blåser den veien du setter den inn den.. Hvis du ser på CPU-viften din så blåser den luft på CPUen, så hvis bladene er krumemt likt blåser du luft framover

Lenke til kommentar

Man setter jo opp speedfan til å regulere viftehastighet automatisk etter cputemp og andre temperaturer, så slipper man tenke mer på det.

 

I andre OS er det jo selvfølgelig verre, men de hovedkorta som støtter speedfan på mer enn en vifte-header støtter somregel automatisk viftejustering i bios også :)

 

Hvor mediapc kommer inn i bildet aner jeg ikke, disse som kjører windows kan jo også fint kjøre speedfan, det er enklere å styre dette fra trådløst tastatur/mus i sofaen enn å måtte gå frem for å stille på viftekontroll manuelt.

Lenke til kommentar

Mitt BIOS ser ikke ut til å ha så veldig lyst å regulere dem på Asus P5KC. Den finner dem og leser temp, men den endrer ikke hastighet på dem noe særlig.

Bruker PCen min som mediapc hvor jeg bare sitter to meter ifra (lite plass :0), og da er det lettere å bare lene seg fram og stille dem i stedet for å måtte alttabbe og stille prosenten på alle på den måten. Så sparer jeg meg for å kjøre flere prosesser fast også, siden jeg uansett ikke kan bruke kjerneovervåkningen i speedfan, må bruke coretemp.

Endret av Inc3ption
Lenke til kommentar

Ok.

 

Jeg har et hovedkort som kan justere alle vifter både i BIOS og i speedfan, så da har jeg satt grenseverdier for temperaturer og hastighetsområde for vifter, og da går alt automagisk etter det.

 

For å få asus-hovedkort til å virkelig justere vifter, så må du i Q-Fan velge "Silent" (elns) istedetfor "Optimal". Har asus-hovedkort i filserveren, og dette funker faktisk meget bra :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...