Gå til innhold

Navngiving på mp3-er..!


Anbefalte innlegg

Har et par spørsmål angående navngiving av mp3-er. Jeg ser helst at folk som liker å kalle mp3-ene sine "34829482(1)(2).mp3" holder seg vekke fra denne tråden. Det er faktisk ganske vesentlig å navngi mp3-er, både for selv å holde oversikten, men kanskje også pga. deling over Internett!? (mener selvsagt deling over til naboen da..)

 

D:Mp3zDiverse

Gavin Rossdale - Adrenaline (Triple X Soundtrack).mp3

Glow - President of Borderland.mp3

Puddle Of Mudd - She Fucking Hates Me.mp3

 

D:Mp3zAlbum

Pearl Jam - Riot Act

01 - Pearl Jam - Cant Keep.mp3

02 - Pearl Jam - Save You.mp3

...

Queens Of The Stone Age - Songs For The Deaf

01 - Queens Of The Stone Age - You Think I Ain't Worth a Dollar, But I Feel Like a Millionaire.mp3

02 - Queens Of The Stone Age - No One Knows.mp3

...

System of a Down - Steal This Album

01 - System of a Down - Chic 'N' Stew.mp3

02 - System of a Down - Innervision.mp3

...

 

Som dere ser ovenfor så er jeg ikke helt konsekvent, og dere liker kanskje ikke måten jeg navngir dem på? Hjælp..!

 

1. Løse mp3-er har jeg på formen "Artist - Tittel". Hva synes dere om dette? Blir det ikke bare tungvint å ha med Album og Sangnr? Blir jo sinnssykt lange filnavn..

 

2. Queens Of The Stone Age eller Queens of the Stone Age. Hva er egentlig korrekt? (tenker på liten/stor bokstav i ordene of/the)

 

3. Jeg har en mappe for hvert album. Hver mp3 er da på formen "Sangnr. - Artist - Tittel". Tåpelig? Hva gjør dere og hvorfor?

 

Håper det kommer noen skikkelige svar! Takk! :)

 

PS. Ja, jeg er en liten perfeksjonist. Godta det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
herregud  

perfeksjonister med altfor mye fritid :lol:

Med fare for å gjenta meg selv ;)Jeg ser helst at folk som liker å kalle mp3-ene sine "34829482(1)(2).mp3" holder seg vekke fra denne tråden.

 

Kan du ikke komme med fornuftige innlegg, så er det en kategori som heter søppel under Off-topic. Flere som vil kommentere hvor teit navngiving av mp3-er er? :x

 

PS. Tusen takk til dere som svarer seriøst. Håper på flere synspunkt! :)

Lenke til kommentar

Har prikk likt system som deg havegg. Ingenting skiller! Amazing :)

Jeg tror det er riktig med "Queens of the Stone Age", men jeg kjører store bokstaver fullt ut.

 

Husker jeg begynte på systemet mitt i 98 eller.noe, hadde da 300-400 mp3'er (ekke sikker på om årstallet er helt korrekt) og satt driit lenge om navnga dem. Nå har jeg 3000, hvorav ca 2800 av dem er i ditt format!

Det er hva jeg kaller system :D

Lenke til kommentar
på album har jeg vist "tracknumber - songname"... kansje ikke så bra for alle naboene mine som stadig vekk laster ned fra meg  :D  

finnes noe program som kan.. fikse dette for meg på.. noen minutter, i steden for at jeg bruker 3 dager på det?

 

Fullversjonen av Musicmatch, med supertagging brude vel gjøre jobben.

 

Tror nok navn på band/artister skrives med store bokstaver først i alle ord. Se f.eks. her.

Lenke til kommentar

har jeg det slik jeg:

 

!Complete AlbumsArtistAlbumDisc 2Artist - Tracknr - Tittel

A-CArtist - Tittel

 

Som dere ser så er løse mp3'er "artist - tittel". Å legge på album osv her blir så stor jobb at det er urealistisk at jeg kan greie jobben. Så svarer på spørsmål 1. er at det er en grei måte.

 

2. Queens of the Stone Age er det korrekte, det er hvertfall slik QOTSA skriver navnet sitt selv. Selv kjører jeg alle mine mp3'er gjennom filter som gjør sangene til Sentence Case (ex Metallica - 01 - Hit The Lights). Videre arbeid blir for stor jobb IMO, derfor ville QOTSA blitt Queens Of The Stone Age hos meg.

 

3. Veldig bra med mappe for hvert album. Som du ser har jeg mappe for både Artist og Album i "complete albums" mappa mi og også CD nr, men kun dersom det er flere CDer på albumet. Dette gjør det enkelt å adde filer til playlister og for andre å raskt browse hva du har :)

 

Må si jeg er godt fornøyd med systemet mitt nå. Det er lett for meg å bruke, sanger på album listes i rett rekkefølge, det er lett for andre og browse og når de har henta filer så har de den infoen de trenger.

 

Det viktigste er IMO å ha et gjennomført system som viser Artist, Album, Tracknr og Tittel. Da slipper folk å gå til allmusic.com for å hente mer info og filene blir effektivt renama med program som "the rename program".

Lenke til kommentar
skriver HVERTFALL ikke mp3er med Z!!!! noen gangster-nerd prøver jeg ikke å være...

 

Haha det så jeg og på. Skal man ha det skikkelig og ordentlig kaller man ikke mappa for mp3z :wink:

Neida, jeg nesten samme systemet selv, og fordrar ikke små bokstvaer, som f.eks ikke ole normann-ketsjup song :D

Lager ikke egne mapper for alle grupper, det er mange jeg har få av, og føler det er mer "oversiktelig" men en "forskjellig" mappe.

Lenke til kommentar
skriver HVERTFALL ikke mp3er med Z!!!! noen gangster-nerd prøver jeg ikke å være...

Hehe.. jeg har flere av disse z-ene jeg :oops: (Mp3z, Appz, Downloadz, Musikkvidz, Gamez) Begynte bare med det for et par år tilbake og det fungerer greit. Men fordi jeg ikke ønsker å bli stemplet som ganster-nerd eller en fjortis som bruker sms-språk, så skal jeg vurdere å bytte ut z med s! :yes:

 

Takk for mange bra svar. Keep going.. må ha flere synspunkter. Får lage min egen konklusjon etter hvert.. men nå må jeg ha litt zøvn.. :)

Lenke til kommentar

jeg deler mine mp3 inn i to deler, en for løse sanger, og en for album.... sangene er videre i underkataloger for sjanger. hvert album har en palylist som har navnet <artist - tittel>, Katalogene for hver artist er: en hovedkatalog for <artist>, så underkataloger for album>. mp3ene selv kaller jeg i album <spornummer - tittel>...

 

de enkle sangene har igjen inndelt i sjangre, men her har jeg bare <artist - tittel>. dette er fordi singel samlingen min bare inneholder 2-3000 sanger.

 

har nå en flott samling på snart 17000 mp3;)

ellers har alle sangene fullt utfyllt idtag....bruker da selvsagt en helt genialt mp3tagprogram som heter "mp3 Tag Studio"...

Lenke til kommentar

Angående 2: helt klart Queens of the Stone Age.

 

Angående det andre: smak og behag ettersom hvor mye du deler, om du bruker et spesielt filsystem osv. Men alltid tracknumber før tittel ihvertfall. Jeg personlig liker å ha mest mulig info i filer som skal deles (vi driver å setter opp en server). Som <Artist> - <Album> - <TrackNr> - <Title> - <Year> - <Genre> - <Rip. Quality>. Dette kan virke voldsomt, men det gjør det MYE enklere å bygge opp tags og slikt om noe skulle skje. Dessuten kan man ordne et filsystem der det brukerene ser har andre navn, og bare peker til orginalene.

 

Ellers anbefaler jeg MP3-tag-studio sterkt til alle mass-renaming/retagging-operasjoner. Det er et glimrende program (som også kan fikse casinga i QotSA-eksemplet ditt akkurat slik du vil ha det (og det fikser alle de andre filene dine i samme slengen).

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...