Gå til innhold

Azureus - Spm ang. delingsrate


huldal

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For fildelingssamfunnet er det helt klart en fordel å ha en rate på 3 i stedet for 0,4.

En "etisk" standard å holde er minst 1,0. Hvis du personlig ønsker en god nedlastningshastighet, så er du avhengig av at andre seeder.

 

Om det for deg, direkte, har noe å si, vil variere etter trackeren. Er det en public tracker får det neppe konsekvenser. Men er det derimot en private tracker så vil det som oftest gi konsekvenser (ikke tillatt flere nedlastninger, utestengelse osv.).

 

Det finnes opptil flere programmer som modifiserer opplastningen din, men å bruke disse vil jeg påstå er svært uetisk.

Seed alltid når du kan og når du har mulighet, det er dette som lønner seg på lang sikt.

Lenke til kommentar
Hvilke prg. kan jeg bruke for å modifisere opplastingen da?

 

Jeg har ikke noe lyst til å nevne det her, rett og slett fordi det er svært uetisk. Det er dessuten kun aktuelt å bruke på private trackere, som vanligvis har solide tiltak for å bekjempe juksing med ratio. De beste tjenestene avslører deg umiddelbart, nesten uansett hvor god du er til å kamuflere at du ikke bruker en vanlig klient. Dermed blir du utestengt fra trackeren. Sannsynligvis blir både kontoen din stengt, og IP-en bannet.

 

Men litt tilbake på det uetiske. Du er selv avhengig av at andre laster opp for at du kan laste ned, så om alle hadde hatt samme holdning til dette som deg, ville det ikke eksistert noe som heter fildeling. Sharing is caring, heter det på fint. Last opp på vanlig måte, og har du dårlig utlinje, kan du på enkelte trackere kjøpe noen ekstra GB som skrives til opplasting, og dermed får du bedre ratio. Det er også mulig å leie en server og bruke den som seedbox, men nok om det.

 

Bare så det er sagt, så finnes det lovlige trackere som fungerer på denne måten. Jeg snakker generelt, ikke direkte om tjenester for deling av materiale beskyttet av opphavsretten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...