Gå til innhold

Sende penger internasjonalt


Beges

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg holder kontakt med en latvisk bandmanager for tiden, og har tenkt å kjøpe litt merchandise av ham, for rundt 60€. Jeg er under 18, og må således få min forelder til å betale for meg. Hvordan kan transaksjonen foregå? Manageren foreslo Western Union, men dette har jeg aldri hørt om, og blir således litt skeptisk til det. Jeg vil ha noe min far føler han kan stole på, for å si det sånn :p Har dere noen forslag til noen måter jeg kan betale på? :) Trenger ikke å være over nett... Eller, hva vet nå jeg? Forslag mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har aldri hatt noe som helst form for trøbbel ved overføring av penger til Latvia. Bankene i Latvia er helt vanlige banker, akkurat som ellers i Vesten. Jeg har brukt bl. a. Skandiabanken for å sende pengene til svigermor og jeg tror ikke det ble noe gebyr engang. Og hvis jeg husker riktig, var pengene framme neste dag eller om to dager.

Lenke til kommentar
Husk på at når han sender dette til deg så be han om å merke pakken som gave, eller at den har en verdi på under 200 NOK. Hvis ikke må du betale norsk moms (25% ekstra) når du importerer det til norge

 

Det er dog ulovlig/dokumentfalsk.

 

Nederst på de grønne CN22, står det jo "I, the undersigned, whose name and address are given on the item, certify that the particulars given in this declaration are correct".

 

Ved å merke som gave/gal verdi vil det være incorrect, og et lovbrudd siden det er gjort for å unngå toll/moms.

 

Vær bare klar over hva man gjør. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Takk for sv ar alle sammen! Treg som jeg er har jeg endelig funnet ut at det er en Western union-agent i min egen by :p Må jeg betale gebyr eller like mye i gebyr hvis jeg sender via agent som hvis jeg sender online?

 

Det er billigere å benytte din egen bankforbindelse sin "betaling til utland" kontra og benytte WesterUnion, gitt at du har IBAN og BIC.

 

Det er andre fordeler med westerunion, utbetaling til mottaker direkte etter at du har sendt, mulighet for å belaste visa/mastercard online etc

 

Såfremt du har anledning, bruk nettbanken :)

Lenke til kommentar
  • 6 år senere...

Hei!

 

Jeg vet at dette er en gammel diskusjon, men har nettopp begynt a bruke TransferWise for internasjonale overforinger og de er kjempe billige!

 

Jeg overforer mye til England og Tyskland og sparer ihvertfall 150-200 kroner per overforing hvis jeg sammenligner med WesternUnion eller DnB.

 

Det er samme gutta som starta Skype som starta TransferWise - The Economist skrev om dem her: http://www.economist.com/blogs/schumpeter/2013/01/international-money-transfers

Endret av Herr Brun
Referral-linker er ikke tillatt.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...