Gå til innhold

Lage websider, hvordan drive lovlig? (Hobbybasis)


-Teddy-

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har funnet ut at det går an å ta på seg litt webarbeid i tillegg til skole da det er lettere å kombinere med skolearbeid enn en vanlig jobb på super'n.

 

Hvordan kan jeg drive lovlig?

Hvordan skal det gjøres rent formelt når jeg mottar penger?

Har ikke planer om å tjene masse penger, er det ikke skattefritt under 30 000 m/ frikort?

 

Må man registrere et enkeltmannsforetak?

Endret av -Teddy-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Å registrere et enkeltmannsforetak er såvidt jeg vet, gratis. Man skal dog være litt obs på at man faktisk starter et foretak - selv om du ikke blir momspliktig før du har tjent over 50 000,- er det fortsatt enkelte formaliteter du må ha orden på. Tenker da selvsagt særlig på regnskap (spesielt siden du må lønne ut penger til deg selv).

 

Selv har jeg ikke betalt for revisor, da jeg bruker en bekjent av meg - men revisorer koster som regel flesk. Litt usikker på hvordan det fungerer med tanke på revisorkrav, om man tjener under momsgrensen - kan være verdt å lete opp.

Lenke til kommentar

Når du driver et enkeltpersonsforetak er du bokføringspliktig, men ikke regnskapspliktig før du har mer enn 20 ansatte eller 20 mill. NOK i verdi.

Bokføringspliktig vil si at du må føre regnskap. At du er regnskapspliktig vil si at du må utarbeide årsregnskap, resultat osv.

 

Når omsetninga overstiger 50 000 NOK i en 12-måneders periode, må du momsregistreres. Dvs at du kan fra begynnelsen fakturere uten MVA, men det skal faktureres for MVA på den første fakturaen som gjør at 12-månedersomsetninga overstiger 50 000 NOK.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...