Stoltenberg Skrevet 29. januar 2008 Del Skrevet 29. januar 2008 (endret) Jeg er stor fan av geitost. Liker det veldig godt. Men av og til når har jeg kjøpt inn en pakke geitost, og senere åpner den hjemme, så har den en litt rar konsistens..? Den er mer porøs enn vanlig, og når jeg holder den opp mot lyset, så er det akkurat som om noe glitrer i den. Bittesmå partikler som glitrer. Smaken er vanlig, da. Noen som vet hva dette kommer av? Hyggelig at du besøkte oss på internett. Vi setter stor pris på innspill fra engasjerte forbrukere. Mysen er det viktigste råstoffet til brunost. Myse inneholder alle melkens bestanddeler utenom ostestoffet (kaseinet) som hvitosten lages av. Ingrediensene melk, fløte og myse blandes etter en bestemt resept og i forhold til hvilken type brunost som skal produseres. Ostens smak og farge påvirkes av hvor lenge brunostmassen kokes. Ostens fasthet påvirkes også av kokeprosessen, og små variasjon i ostens fasthet, farge og smak vil derfor være naturlig. En spesiell kjøle- og mikseprosess styrer krystalliseringen så det dannes mange små krystaller i stedet for noen få og store. Slik vil osten bli glatt i konsistensen. Takk for at du kontaktet oss. Endret 30. januar 2008 av BagBiter Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå