Gå til innhold

[Løst] Rar geitost? Annerledes konsistens.


Anbefalte innlegg

Jeg er stor fan av geitost. Liker det veldig godt.

 

Men av og til når har jeg kjøpt inn en pakke geitost, og senere åpner den hjemme, så har den en litt rar konsistens..? Den er mer porøs enn vanlig, og når jeg holder den opp mot lyset, så er det akkurat som om noe glitrer i den. Bittesmå partikler som glitrer. Smaken er vanlig, da.

 

Noen som vet hva dette kommer av?

 

Hyggelig at du besøkte oss på internett.

 

Vi setter stor pris på innspill fra engasjerte forbrukere. Mysen er det

viktigste råstoffet til brunost. Myse inneholder alle melkens bestanddeler

utenom ostestoffet (kaseinet) som hvitosten lages av. Ingrediensene melk,

fløte og myse blandes etter en bestemt resept og i forhold til hvilken type

brunost som skal produseres. Ostens smak og farge påvirkes av hvor lenge

brunostmassen kokes. Ostens fasthet påvirkes også av kokeprosessen, og små

variasjon i ostens fasthet, farge og smak vil derfor være naturlig. En

spesiell kjøle- og mikseprosess styrer krystalliseringen så det dannes

mange små krystaller i stedet for noen få og store. Slik vil osten bli

glatt i konsistensen. Takk for at du kontaktet oss.

Endret av BagBiter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...