Gå til innhold

BK: To HDR panorama før og etter solen kom tilbake i Tromsø


Ducky1

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har lekt meg litt med PTGui pro for å lage HDR-panorama. Målet har vært å lage ”pene” bilder med stort dynamisk omfang uten at de skal se alt for unaturlige ut. Lyset kan være vakkert på denne tiden av året, men det kan være vanskelig å få med stemningen på enkelt bilder som består av bare en eksponering.

 

Det første bildet er tatt 13. januar i år før solen kom tilbake til Tromsø. Det andre er tatt 26. januar etter at solen kom tilbake. Bildene er tatt fra Varden, som er det høyeste punktet på Tromsøya. Bildene består av en rekke enkeltbilder tatt i portrettmodus og sydd sammen i PTGui pro. Det er brukt 3 ulike eksponeringstrinn i det første bildet, og 6 ulike i det andre.

 

Jeg vil gjerne ha ros, ris, og forslag til hva som kan gjøres bedre.

 

Bilde 1:

winter%20lights-frame-h800.jpg

 

Bilde 2:

solpano2cr-h800fr.jpg

 

mvh Jostein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg likte det første bilde best. Spennende lys.

 

Men føler ikke helt at treet til venstre gir noen effekt, da mener jeg selve treet. Buskene står fint som de står.

 

Samtidig føler jeg bilde er litt flatt og lite kontraster.

 

Men stillig bilde. Første gang jeg har sett HDRpanorama bilder;)

 

Og dropp ramma, den passet ikke!

Endret av Eirikant
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger!

 

Jeg har redigert det første bildet litt,tatt vekk litt til venstre og litt på bunnen. Ramma er blitt byttet ut med en sort/hvitt utgave. Jeg liker selv fargen jeg brukte på rammen, den er hentet fra himmelen, men jeg forstår at ikke alle har samme sære smak som meg :)

 

winterlights2H800.jpg

 

mvh Jostein

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Hei, jeg har lekt meg litt med PTGui pro for å lage HDR-panorama. Målet har vært å lage ”pene” bilder med stort dynamisk omfang uten at de skal se alt for unaturlige ut.

Jeg synes du har lykkes meget bra med begge bildene. De ser naturlig ut uten den den typiske "gråglorete" HDR-effekten som mange av en eller merkelig grunn liker.

 

Det første bildet liker jeg best av bildene, pga lyset. Sporene i snøen i forgrunnen synes jeg er litt forstyrrende og beskjæringen hjalp en del. Uten sporene synes jeg den ubeskårede versjonen er best fordi en mer dominerende forgrunn gir bildet mer dybde.

 

Det andre bildet liker jeg også men solen kunne muligens vært bedre. Det spørs bare om du har noe mer å hente i bildene du tok. Om mulig ville jeg hatt mer tegning i det utbrente området hvor solen er. Ellers har du unngått spor i snøen i forgrunnen.

 

Det ser ut som panoramabildene er ulikt satt sammen, bilde nr 2 ser ut som det har en rettere horisont, stemmer det?

 

PTGui pro virker som et suverent verktøy for å sy sammen bilder det er dine bilder et godt eksempel på, og jeg har også prøvd en demoversjon med bra resultat.

Lenke til kommentar

Takk til alle for kommentarer !

 

Oljens: Sporene i snøren burde ikke vært der, jeg er enig, men de var der allerede, så det er ikke så mye å gjøre med det (de kan kanskje "fotoshoppes" vekk, men jeg har ikke prøvd enda).

 

Solen tror jeg heller ikke er så mye å gjøre med, det laveste jeg kjørte var 1/1600 sec, F4.5 på iso 80. Bildene ble tatt med et kompaktkamera uten RAW mlighet (Sony DSC-H9), så det ble satt sammen fra .jpg filer som ikke har noe særlig dynamiske omfang.

 

Du har nok rett i at horisonten ikke er lik på begge, plasseringen av kamera er ikke nøyaktig den samme heller. Det er også mange forskjellige projeksjoner tilgjengelig i PTgui så resultatet kan varieres ganske mye ut fra hvordan det stilles inn i programvaren.

 

PTgui pro er flott ja, det er det absolut beste panoramaverktøyet jeg har forsøkt meg på. Det jobber også ganske raskt, på en tokjerneprosessor som jeg har klarer det å utnytte begge prosessorene på en del av jobben.

 

mvh Jostein

Lenke til kommentar
Meget bra, synes jeg. Rett og slett. Fremgangsmåte?

 

Tusen takk!

 

Det første bildet består av ca. 14 enkeltbilder (ca. siden noe er kuttet vekk). For hvert enkeltbilde ble det tatt 3 ulike eksponeringer (-1, 0 og +1 i eksponeringskompensasjon), så det er totalt 42 eksponeringer. Bildene ble tatt i portrettmodus fra stativ. Det ble gjort to "sveip" med ulik vinkel på kameraet, så bredden på panoramaet er ca 7 bilder. Brennvidden på linsen tilsvarer omkring 31 mm omregnet 35mm format. Bildene ble lastet inn i PTgui pro som automatisk ordner dem riktig, og horisonten ble rettet etter beste evne. Det ble valgt HDR-modus. Lyset ble justert ved hjelp av Tone Map instillingene til PTgui før bildet ble generert. Så ble finpussen gjort i Phtotshop elements.

 

Det andre bildet er gjort noe tilsvarende, men det ble brukt 6 forskjellige eksponeringer siden forskjellen på lys og skygge er mye større her. Jeg burde nok tatt enda en til for å få solen bedre.

 

mvh Jostein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...