Gå til innhold

Surround lyd i ps2 spill på ps3?


Snerk

Anbefalte innlegg

Når jeg spiller ps2 spill, eller avspiller video eller musikk fra HDDen på PS3en, så får jeg bare lyd i høyre og venstre høytalere i surround anlegget. Er vel fordi kun stereolyd er tilgjengelig fra de kildene. Men fins det noen måte å få lyd i alle høytalerne, f.eks. med Pro Logic eller lignende. På forsterkeren er "multichannel" eneste modus tilgjengelig når jeg bruker PS3en. Så jeg tror det må være noen instillinger i XMB viss jeg skal få det til. Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg får Pro Logic på PS2-spill, men kan ikke huske å ha gjort noen innstillinger for å få det til. Jeg bruker optisk kabel. Under sound settings er det forresten en skjerm der du kal huke av hvilke fomater annlegget ditt støtter. Der har jeg i alle fall huket av for 5.1 DD og DTS. Enkelte spill må du også inn i options-menyen for å slå på Pro Logic.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ja alle surround formatene er huket av i lyd instillingene.

Pro logic ser ut til å funke på noen ps2 spill ja. Men video og musikk på HDDen avspilles bare i høyre og venstre høyttaler, pluss sub da.

 

Noen andre som kan avspille musikk eller video fra ps3 harddisken i surround lyd?

Lenke til kommentar

Pro logic må aktiveres i det enkelte ps2 spill. Selv kan jeg tvinge forsterkeren over i Pro logic, men når kilden er ren stereo så blir det ikke helt samme effekten av pro logic.

 

Jeg kan også tvinge forsterkeren over i pro logic eller feks 7channel Stereo om jeg vil det når jeg hører på musikk eller ser xvid, selv om kilden er ren 2.0 stereo.

 

Synest det er rart at du ikke kan styre forsterkeren manuelt, du har vel kanskje ikke en reciever? De der "dvd-spiller" surround anleggene er vel litt mer jalla om det er det du har.. Du bruker optisk eller hdmi kabel inn i forsterkeren sant?

Lenke til kommentar

Har en Onkyo TX-SR605 forsterker med et 7.1 annlegg, som er koblet til ps3 med HDMI. Normalt har jeg flere moduser å velge fra en stereo lydkilde, bl.a. pro logic. Men med ps3'en, er "multichannel" den eneste modusen tilgjengelig. Irriterende, men ser ikke ut som det er så mye å gjøre med det.

Lenke til kommentar

Joda dvder/blu-rays som støtter DD eller DTS funker fint. Problemet er der bare når jeg avspiller filer med stereo lyd fra ps3 hdd'en, eller ps1/ps2 spill uten ingame flerkanals støtte (f.eks. pro logic). Har ikke sett noen instillinger i forsterkeren som vil fikse dette men jeg skal sjekke en gang til før jeg gir opp.

Endret av Snerk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...