Gå til innhold

Anonyme erklærer krig mot Scientologi! / NY protestaksjon 14. Mars


Aksjonerte du den 10. februar?  

130 stemmer

  1. 1. .

    • Ja
      20
    • Nei
      110


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenk hvis dette blir en virkelig stor event. Hvis det virkelig forrandre noe. Jeg har virkelig håp her. Dette føles utrolig stort. Og tenk hvordan de som har jobbet med dette i mange år føles. Plutselig i løpet av noen uker har det tatt helt av. Og det er fremdeles 9 dager igjen.

 

Gleder meg noe ufattelig! :w00t:

Lenke til kommentar
Jeg så dokumentaren til Sweeney, samt Scientologikirkens svar, og jeg må si at selv om Sweeneys intensjon er god, er dokumentaren alt for subjektiv for min del, noe som vises tydelig av Scientologenes svar.

Heh.

 

Du har ikke fått med deg det enkle faktum at scientologer LYVER? :)

 

Selvsagt går de kraftig ut og lager propaganda mot de som er kritiske til kulten. Det har de alltid gjort. At du svelger løgnene deres så glatt er skremmende.

 

At Sweeney spiller den angrepne part, er noe jeg trodde bare Michael Moore drev med, et kraftig virkemiddel som gjør meg kvalm.

Hva mener du med det? Hvilken episode viser du til da?

 

For min del virker det som at Sweeneys dokumentar er verdiløs m.t.p. faktainnhold.

Hva baserer du dette på?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-125302

Har hata scientology ekstremt siden jeg hørte om det for et par år tilbake. Syns det er veldig positivt at så mange blir opplyst om denne farlige kulten. Gleder meg til aksjonen og håper at mange møter opp :)

Lenke til kommentar
Spørsmål fra en utenforstående til dere som sier dere skal protestere den 10. februar:

 

1. Hvorfor protestere mot CoS?

 

2. Finnes det håndfaste bevis for at CoS bedriver ulovligheter?

- - - Hvis dere mener så; Hvor er de ubestridelige kildene av bevis?

- - - - - Å ta alt Anon sier/viser for god fisk er vel ikke smart?

- - - - - - - Vil det ikke være best å gjøre seg opp sin egen mening i denne sak og vurdere eventuelle foreliggende påstander ang. CoS' virksomhet nøye?

- - - - - - - - - En protestdeltakelse basert på antakelser og hva man har "hørt" på nettet er latterlig, det kan vi vel alle være enige om?

- - - - - Hvis kilder av bevis er ubestridelige; Hvorfor ikke bare si ifra til ordensmakt som vil ta seg av lovbryterne?

 

3. Er dette en såkalt internet-craze som kun fenger nerdete konspirasjonsteoretikere?

- - - Hvis CoS er et stort problem, større enn andre problemer som eventuelt kan protesteres mot, hvorfor vil oppmøtet den 10. februar ved Tigern bli så beskjedent?

 

 

 

Som uvitende takker jeg for eventuelle svar som kan opplyse meg, og andre skeptikere, om motivasjonen bak denne protestaksjon.

 

1. Vi protesterer mot Scientologikirken på grunn av deres metoder med å kneble kritiske stemmer ved å spre løgner om dem (bl.a. påstå at de er medlemmer av terroristorganisasjoner, pedofile, slår konene sine osv.), eller saksøke dem (dette skjer spesielt ofte i USA, hvor rettssystemet er bygget opp annerledes enn i Norge og Europa, og rettssaker kan holdes gående i årevis. På grunn av dette, og de enorme summene Scientologikirken har til disposisjon kan de "vinne" rettssaker bare ved å holde dem gående til motstanderne går bankrupt.

 

Et annet problem med Scientologikirken er det at man må betale penger for å få en del i de religiøse tekstene. Som en av folderne sier: spør en kristen om hans religion og du vil få svar. Spør en muslim og du vil få svar. Spør en jøde og du vil få svar. Spør en scientolog og du må betale. Dette er ikke forbudt, men det er moralsk tvilsomt.

 

Et tredje problem er deres metoder med å isolere medlemmer. Hvis en person i familien til et scientologimedlem uttaler seg kritisk mot Scientologikirken blir de regnet som SP eller PTS og scientologen blir beordret til å bryte all kontakt med denne personen. (SP = "supressive person" og PTS = "potential trouble source". SPer er mennesker som uttaler seg kritisk mot kirken, PTSer er mennesker som har kontakt med SPer.) Dette er en vanlig metode sekter bruker for å isolere medlemmer og fjerne et eventuelt nettverk personen har utenfor sekten.

 

 

2. Hadde det bare vært så enkelt.

 

Scientologikirken finnes i hele den vestlige verden, men deres makt varierer fra land til land. Selv om kirken ikke står sterkt her i Norge er det grunn til å tro at det er de som står bak flere truende telefonsamtaler til han som står bak xenu.net. I Tyskland har de blitt nektet religionsstatus og blir holdt under konstant overvåkning, I UK holder de for tiden på med å forsøke å oppnå religionsstatus mens i de har et sterkt grep i USA.

 

I USA er det flere tilfeller av alvorlige lovbrudd, hvor de alvorligste må være Operation Snow White, hvor Scientologikirken infiltrerte skattesystemet, og menneskene som har avgått med døden mens de var i Scientologikirkens forvaring. Den mest kjente av disse må være Lisa McPherson.

 

Det er, som med ethvert brennbart tema, vanskelig å finne kilder som kan være nøytrale. Jeg regner ikke xenu.net som en nøytral kilde da de står åpent fram med deres stilling som kritikere av Scientologikirken, men har funnet et par andre som, selv om de ikke er like omfattende, gir et bilde av situasjonen:

 

Pressens Faglige Utvalg - sak hvor en kritisk artikkel i Allers blir klaget inn til Pressens Faglige Utvalg, med utdrag fra artikkelen som var i Allers. Konklusjon: "Allers har ikke brutt god presseskikk."

 

Rapport av Stephen A. Kent ved universitetet i Alberta, Canada - rapporten handler om en rettssak i Las Vegas Federal Court, hvor anklagede blant annet har kalt Scientologikirken en "immoral, cultish, and apparently criminal organization" og hvorvidt disse anklagene er injurierende eller ikke. Konklusjonen kan du se under ANALYSIS i artikkelen.

 

Du kan også ta kontakt med FRI-Norge for å få en gratis utgave av boken ”Religion til salgs” av John Einar Sandvand, som var måten jeg først ble informert om Scientologikirken.

 

Eller du kan sjekke ut denne artikkelen i VG som forteller om en rettssak i Norge hvor Scientologikirken ble dømt til å betale erstatning til et tidligere medlem, og som også kommer inn på de enorme summene penger medlemmene i kirken må ut med.

 

 

3. Nei, men Internett er arenaen det er enklest å kjempe mot dem på. Fri informasjonsflyt fører til at det er vanskeligere å kneble Internett enn det er å kneble enkelte aviser. Dette vises spesielt godt med spredningen av OTIII dokumentene på midten av nittitallet og spredningen av Tom Cruise videoen denne måneden.

Lenke til kommentar

Ble faktisk overraska når noen prøvde å rekruttere meg til scientology ved Oslo S for en stund siden.

De tilbyr bare en "liten stresstest".

heldigvis kan jeg en del om scientology, og visste bedre.

 

Det er en skam at scientology skal ha spredd seg fra USA til Norge, trudde vi var mer oppegående her.

 

Noen som vet hvor mange i Norge som er med i den kulten?

Endret av O.J
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...