Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Aha. Høres logisk ut. Noen av dere sitter på skjuke kunskaper. Aner ikke hvordan man kan lære sånne ting! :dontgetit:

(Man KAN lese da.) ;)

 

Dere lager møkkakule ikoner, mens jeg ikke klarer å fikse mod_rewrite engang. :p

Hehehe, det tok _tid_ før jeg mestret mod_rewrite og regulære uttrykk. Det finnes nøyaktig én måte å lære seg sånne ting på - pugging. Kjedelig til å begynne med, men veldig morsomt når man får dreisen på det.

 

 

jorgis: Kan de sikkerhetshullene utnyttes vha. PHP, eller er det nok med et klientsidespråk for det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Btw, har folk gitt opp http://unrealized.org/, eller?
På grunn av diverse betalte oppdrag som er kommet i veien for unrealized.org, vil ikke denne websiden bli oppdatert på en stund, med mindre noen edle sjeler der ute melder seg frivillige til å ferdigstille betaen som er omtrent halvferdig. Jeg har rett og slett ikke tid til å gjøre alt jeg skulle ønske jeg kunne gjøre lenger, derfor strekker jeg ut en hånd til alle kompetente PHP-programmerer der ute.

- Lokaltog

 

Dette har stått der lenge. Tror Lokaltog har glemt det eller så gidder/orker han ikke å fortsette.

Endret av oleeid
Lenke til kommentar

Som det står der, så har jeg fått litt tidsnød. Nå bruker jeg 90% av all min våkne tilstand på to ting: skole og jobbing med betalte oppdrag. Jeg har rett og slett ikke kapasitet til å administrere eller lage nye versjoner av unrealized.org per i dag.

 

Notisen har ligget ute i noen måneder nå, men det har vært null oppslutning av frivillige folk som vil dra igang prosjektet igjen, så jeg legger det dødt inntil 1) jeg får mer tid å rutte med, eller 2) noen melder seg som midlertidig prosjektleder og skaffer noen som kan programmere PHP gratis for et godt formål.

 

Edit @ oleeid: Det har ingenting med å ikke gidde å gjøre, det har med personlige prioriteringer. Jeg trenger penger nå mer enn noengang, derfor har jeg ikke noe annet valg enn å prioritere jobb på fritiden. (Nei, jeg har ikke snille foreldre som gir meg ukepenger.) Hadde jeg hatt tid skulle jeg selvfølgelig jobbet med både pixelstreet, unrealized.org og lokaltog.net. Men noen ganger må man prioritere litt annerledes enn man helst skulle ønske, og jeg beklager det overfor alle som måtte bry seg. :)

Endret av Lokaltog
Lenke til kommentar
jorgis: Kan de sikkerhetshullene utnyttes vha. PHP, eller er det nok med et klientsidespråk for det?

Det var en bug i JPEG-parseren til windows/IE, så du trengte opprinnelig ikke noe annet enn et litt spesielt bilde for å klare det, men poenget er at til og med noe så uskyldig som en avatar kan misbrukes ganske mye. I realiteten er det ganske likt spoofing, altså at du tror du besøker forum.hw.no når du like mye besøker jorgis.com/avatar. Og jorgis.com/avatar kan godt finne på å sette noen tracking cookies eller kjøre DoS mot deg basert på din IP. Den kan finne ut om du har en upatchet IE som har den feilen (UA-strengen), og deretter krasje maskinen din om den finner at du har det.

 

Firefox/IE/O kjører en GET-header mot adressen min avatar er på, og min avatar kan da godt finne på å sende noen cookie-headers eller annet snusk tilbake. Har ikke testet om Firefox/IE/O vil følge en Location: header via et bilde, men det er faktisk meget mulig.

 

Det er utrolig mye snusk man kan gjøre med noe så lite, og muligheten til å legge link til sin avatar på forum.hw.no gir deg rett og slett bare flere tusen hits mer enn om du skulle ha gjort det fra din egen side.

Lenke til kommentar

Jess, det er et poeng. Hvis noen vil bidra med artikler og sånt, så tar jeg gjerne imot. Eneste krav er at de er av en viss kvalitet, men det har ikke vært noe problem til nå.

 

Dette prosjektet skal uansett gå på frivillig basis, jeg er sterkt imot at slike communityopplegg skal koste penger å konstruere eller å drive. Derfor kan jeg ikke tilby noen form for lønn (annet enn heder og ære på websiden). Så, folkens... Noen frivillige? ;)

 

 

Edit @ jorgis: Avatarer følger Location-headere uten problemer. Det er en av grunnpilarene i vanlig hotlink-beskyttelse (der man viser f.eks. tubgirl eller "no hotlinkers" elns i et redirectet bilde).

Endret av Lokaltog
Lenke til kommentar

Hadde vært flott å fått opp unrealized igjen, har et par emner jeg gjerne ville hatt svar på, og da helst på norsk :) Jeg har ikke så mye å komme med selv, som ikke allerede står på siden fra før..

 

BTW: Noen flere enn meg som har problemer med å komme på MSN? Har lastet ned ny versjon og reinstallert og alt mulig, men kommer ikke på whatsoever. Er ikke akkurat interessert i å bruke webmessenger, så jeg får vel gå over til Trillian eller en annen IM-klient... :(

Lenke til kommentar

Er det noen som vet om noen slags tester, diskusjoner eller linkende om browsere. Vet jeg har lest flere men finner ikke igjen noen. Er spesielt interessert i det som omhandler Opera.

Trenger all informasjon jeg kan finne til et prosjekt på skolen om Opera :)

 

Takk for all hjelp :)

Endret av Equerm
Lenke til kommentar
jibba: unrealized.org er da oppe den. Bare å bruke som tidligere nevnt

Til og med kommet en ny avstemming :)

Vet den fortsatt er oppe, linka til sider derfra mange ganger :) Men fått opp en ny versjon av ur.org, slik det har vært snakk om en liten stund. Men siden vår kjære Kim ikke har tid for øyeblikket er det jo litt vanskelig... Det eneste jeg vet er at jeg ikke har tid eller kunnskaper til å utvikle og drifte et slikt nettsted ;)

Lenke til kommentar
EDIT: Hvorfor pleier alle å gjøre sånn at webserveren tolker .gif/jpg som PHP? Mye enklere å bare skrive bilde.php/.gif...

Greia med det er at du får en feilmelding om du skriver ".php" som filendelse for avataren din på dette forumet. Tvinger du PHP til å parse .jpg-filer også, så vil forumet tro det er en statisk JPEG-fil, selv om det faktisk er et PHP-script. Kort og greit en måte å lure seg rundt systemet på. :)

Hvis du ser på min avatar ser du at adressen er: www.bullgaard.no/avatar.php/.gif

Det er bare å legge til /.gif eller /.jpg bak adressa så virker alt helt fint ;)

Lenke til kommentar

sitter i photoshop også har jeg på sånn drop shadow på en form, også låser jeg det layeret og legger på ett nytt og skal ha en form med drop shadow der og, men da skal skyggen ligge en annen vei, men når jeg flytter på gradene så flytter den skyggen på formen i det låste layeret og, noen som vet åssen jeg kan få drop shadow'n til å kun gjelde den andre formen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...