Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, GMail (sammen med Outlook 2007) er noe fordømrade skrap i denne sammenheng. Ingen av de er glad i bakgrunnsbilder (definert med CSS). Derfor har jeg holdt meg unna bruk av dette når jeg lager maler for nyhetsbrev. Bakgrunnsfarger går greitt, men bilder blir som oftest tull.

 

"Simple" er best, når det gjelder nyhetsbrev.

 

For GMail skal det være mulig å få til en del triks ved å å bruke inline styles, men alt støttes ikke. Problemet med GMail er at <style>...</style> slettes. Har muligens sett noen "hack" referert, men husker ikke på stående fot.

 

Personlig kan jeg anbefale How to Code HTML Email Newsletters, om du ikke har lest den før. Den har reddet meg mange ganger. Vær også oppmerksom på Notes, den er ennå verre, og krever at du velger rett "parsing" av ren tekst versjon. Der har jeg bommet stygt.

 

Legger ved en skjermdump av deler av et nyhetsbrev i GMail, som jeg er relativt fornøyd med.

 

post-26625-1225990625_thumb.jpg

 

@Henrik: Campaign monitor er bra den, men Hein har vel samme utfordringen som jeg hadde/har. Kan liksom ikke be kunden om å dra opp et system til, når nyhetsbrevet skal inneholde info som alt finnes eller også skal publiseres på nettstedet.

 

Edit: Hein, jeg skal implementere en ny nyhetsbrev-mal i morgen (har annet å gjøre i kveld). Skal sjekke om jeg finner en løsning da, det koster så lite tid å prøve noen ulike settinger.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar

Ikke dårlig i GMail det der, Bolson. Layouten min er forresten rock solid i GMail, så det er bare lenkene og en paragraf som har bakgrunner som blir ubrukelige i GMail. Har ikke fått testet i noe Microsoft-basert ennå — i Mail.app og Thunderbird vises e-posten helt uten problemer.

 

RoundCube Webmail, det nye systemet vårt, viser det også perfekt.

 

Høres bra ut, Bolson - jeg venter spent. :)

Endret av Haraldson
Lenke til kommentar

@Hein: Ingen vits i å teste, "funkar inte" etter fagkunnskapens opplysninger. Campaing Monitor hadde svaret, A Guide to CSS Support in Email. Denne bli vel bokmerka hos flere regner jeg med.

 

Det blir vel å bruke "link-knapp"/bilde trikset da. Ikke sikkert det er så enkelt i KeyPubliser, men i TYPO3 kan jeg rendre linker og tekst som grafikk "on the fly". Arbeidsomt å sette opp, men fungerer.

Lenke til kommentar

Den enkel metoden er egentlig bare å erstatte teksten i en link med et bilde med rett tekst og bakgrunn. Samme for paragraf med tekst. Ulempen her er at de fleste MUA ikke viser bilder før du ber om det. Men du vil se at mange nyhetsbrev bruker denne måten å lage nyhetsbrevene på. Har faktisk økt det siste året, trolig pga Outlook 2007. Dette fungerer når man har full kontroll over nyhetbrevet selv, men ikke for en løsning hvor kunde legger inn innholdet selv.

 

TYPO3 har et eget objekt (klassebibliotek) for å manipulere bilder og grafikk. Bruker IM/GM og GDlib. Her kan legge tekst oppå et bilde, eller bilder oppå bilder, skygge, effekter osv. Har ikke gravd meg ned i selve PHP-koden. Et enkelt eksempel er på denne siden. Teksten inne i boksen på det nederste bildet er skrevet på denne måten. Teoretisk sett kan jeg manipulere omtrent alt av innhold på denne måte, men i praktikken er det noen begrensinger.

Lenke til kommentar
Nå kommer sikkert Larve med en rant om at man ikke skal rakke ned på JSP og ASP. :(

 

Aldri prøvd JSP, eller ASP for den del. ASP.NET og ASP er to heilt forskjellige ting, sånn for your info.

 

Det store med meg er vel helst at eg ikkje automatisk syns eit språk er elendig fordi "OMG DJANGO OG PHP ER DET EINASTE SOM ER BRA LOLOL OMGOMGOMGPLZ!" :)

 

Edit:

 

Men då kan vi jo uansett spørre:

Mikael - kvifor er det så tungvint i forhold til PHP? Kva er det konkret som gjer det tungvint?

Endret av Arve Systad
Lenke til kommentar

Arve: Det er sykt mye styr med datatyper, for eksempel. (Variabel == "hallo"), altså sammenlikning av strenger, funker ikke, såvidt jeg kan se, så man må bruke egne funksjoner for den jobben. Kobling mot mySQL er et helvete i forhold til PHP, og krever flere lange kodelinjer. Feilmeldingene er som regel ubrukelige.

Lenke til kommentar
Sammenligner du strenger med == i Java sammenligner du jo string-objekta, om dei er det samme - ikkje om dei berre er like. Iallefall så langt eg veit.

Kan vel gjøre noe av det samme i php med === ?

Eller er det kanskje at det må være samme objekttype bare?

 

-

 

http://genforum.genealogy.com/ny/all.html

Hvordan man kommenterer html sin. 46,376 kommentarer.

Endret av Steinmann
Lenke til kommentar
Arve: Det er sykt mye styr med datatyper, for eksempel. (Variabel == "hallo"), altså sammenlikning av strenger, funker ikke, såvidt jeg kan se, så man må bruke egne funksjoner for den jobben. Kobling mot mySQL er et helvete i forhold til PHP, og krever flere lange kodelinjer. Feilmeldingene er som regel ubrukelige.

 

Hehe. Da vil du ikke like å bruke generics i Java. Generiske array er f.eks. umulig å implementere. Som en del av en oblig. skulle jeg implementere et bredde-først søk, og jeg begynte med en gang på en generisk implementasjon. Etter fem timer med å stange hodet i veggen, lese obscure docs, få masse ulike rare exceptions og få svaret "Java kan ikke gjøre det du ber om" tok jeg vekk generics, og alt fungerte på første forsøk... :)

 

Java er et fint språk, men jeg tror ikke jeg hadde klart å beholde mental balanse om jeg måtte kode Java daglig. :p

 

Haraldson: Det skal nevnes at det også finnes enkelte corner-cases der str1.equals(str2) ikke er mulig, og en enten må caste til char-array eller bruke str1.compareTo(str2) == 0 for å få et vettugt svar. Java er ikke helt konsistent der, etter min erfaring..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...