Douglas Quaid Skrevet 24. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 24. januar 2008 Høy er òg bra! men veit heller ikkje her korleis tilbrede det på ein best mogleg måte Lenke til kommentar
Rescue me Skrevet 24. januar 2008 Del Skrevet 24. januar 2008 Høy er òg bra! men veit heller ikkje her korleis tilbrede det på ein best mogleg måte Du kan ikke ta opp høy så tror du egentlig bare skal glemme det. Lenke til kommentar
Equerm Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Du kan teste ut tang, det er berre å koke og tilbre på same måte som poteter, det smakar ikkje så ille heller Eg trur alle typar tang kan brukast Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 (endret) Det er heilt sikkert berre pene byherrar og byfruer frå Oslo som svarar vil eg tru! De veit ikkje å nytte den lokale heilnorske maten som vi har god tilgang på her i landet. I staden kjøper de sushi frå Japan, og andre kulinariske rettar. Tja, eg er no oppvaksen på gard på vestlandet, så det stemmer nok ikkje. Eg har sjølv ete kraftfór for mange år sidan, var ikkje spesielt godt i lengden den gongen. Du må vel forstå at me er skeptiske til dette? Dessutan er det neppe nokon som har erfaringar med å tilberede kraftfór til middag, du kan vel berre prøve deg fram. Andre grønnsaker er for øvrig eit godt alternativ, kanskje potetmos? Prøvd forskjellige potettypar? Å kalle kraftfór for "lokal heilnorsk mat" blir litt feil når det er meint for dyr og utvikla for at dyra skal produsere meir mjølk og få kjøtt på kroppen. Og nei, menneskemagen er ikkje laga for å ta opp høy Endret 25. januar 2008 av Zeph Lenke til kommentar
Rabbid Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 (endret) Pellets smaker jo forjævlig, aner ikke hvorfor du vurderer dette en gang Pellets er også ganske usunt, har du sette mange slanke griser? Er jo masse fett blandet inn i dem, selv om du sikkert kan finne en slankere utgave. Endret 25. januar 2008 av Rabbid Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Du kan teste ut tang, det er berre å koke og tilbre på same måte som poteter, det smakar ikkje så ille heller Eg trur alle typar tang kan brukast Ja, det er sikkert godt det òg! Eg kan hente litt tang...so snart det blir vêr til å nærme seg sjøen. Men no er det jo kraftfôr eg er mest interessert i. Lenke til kommentar
PHdZ Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Sikker på at "Kalvegodt" ikkje driv jøn med oss då? Lenke til kommentar
Rabbid Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Det gjør han sikkert, men er nå et greit diskusjonsemne for det Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Til Zeph: Kraftfôret er kanskje ikkje lokalt sidan det er på Austlandet dei lagar det, men eg vil påstå at det er rotnorsk tradisjonsmat!(eg er ofte tilbakehalden med å kalle Austlandet for Noreg). Og Potetestappe smakar verre enn kokte poteter. Eg er heller ikkje ei altetande kanin som fråtsar i grønsaker. Og til de andre: Eg meinar det eg seier! Kraftfôr er jo berre laga av sunne ting, og det smakar godt! So ikkje ver oppstanase her takk. Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Kraftfôr er jo berre laga av sunne ting, og det smakar godt! So ikkje ver oppstanase her takk. Ja, hva er egentlig kraftfôret laget av? Sikkert mye malt korn, men hva mer? (Står det innholdsdeklarasjon på sekkene?) Hvis fôret inneholder beinmjøl er det vel best å styre unna ... (Mææææ-æ-æ-d cow ...) Når det gjelder tilberedning kommer man vel ikke utenom å koke det. Lage kraftfôrstuing eller -stappe, eller noe sånt. Eller knuse pelletsene og "panere" fisk med det? Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Kraftfôret kjem i fleire tonn av gongen. Det blir nokre sekkar det!!! Nei, det kjem ein tankbil som pumpar det over i ein svær tank vi har ståande. So vi har ikkje noko innhaldsliste. Men viss eg brukar det til panering av fisk vil det jo ikkje verte nokon erstatning for potetene! Lenke til kommentar
nebrewfoz Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Kraftfôret kjem i fleire tonn av gongen. Det blir nokre sekkar det!!! Nei, det kjem ein tankbil som pumpar det over i ein svær tank vi har ståande. So vi har ikkje noko innhaldsliste. Så du vet egentlig ikke hva du har i deg, er det det du sier? Men viss eg brukar det til panering av fisk vil det jo ikkje verte nokon erstatning for potetene! Så spis mer fisk (m/kraftfôrpanering) da vel ... Eller mal opp kraftfôret og lag potetlignende "boller" ... Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Bollar ja Det kunne kanskje vore noko1 Nokon som har prøvd? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Komle á la kraftfór? Yummy! Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Komle á la kraftfór? Yummy! Det heiter Poteteballja...eller klubb. Det er godt sjølv om det er laga av poteter. Kvar kallar ein det Komle? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 (endret) Vestlandet i alle fall. Komle eller raspeballer i dei delane av Hardanger eg har vitja. Har høyrt klubb før, men neppe potetballar. Endret 25. januar 2008 av Zeph Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 Vestlandet i alle fall. Komle eller raspeballer i dei delane av Hardanger eg har vitja. Har høyrt klubb før, men neppe potetballar. Klubb eller Poteteballar seier vi i Nordfjord. Men korleis lagar eg dette av Kraftfôret? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 http://www.spise.no/oppskrifter/komler/oppskrift_komler.htm Blir vel å male opp kraftfóret, blande det med mel, salt og pepper, tilsette vatn og lage baller av dei. Om konsistensen er god nok til at det heng saman og kan kokast veit eg ikkje. Heller ikkje kva som skjer med kraftfór når du koker det. Sannsynlegvis vil det nok smuldre opp og bli kraftfórsuppe. Spør mor di. Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 25. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2008 http://www.spise.no/oppskrifter/komler/oppskrift_komler.htm Blir vel å male opp kraftfóret, blande det med mel, salt og pepper, tilsette vatn og lage baller av dei. Om konsistensen er god nok til at det heng saman og kan kokast veit eg ikkje. Heller ikkje kva som skjer med kraftfór når du koker det. Sannsynlegvis vil det nok smuldre opp og bli kraftfórsuppe. Spør mor di. Mamma kan ikkje lage mat! Lenke til kommentar
Equerm Skrevet 25. januar 2008 Del Skrevet 25. januar 2008 Berre for å opplyse om det så kan eg fortelje at i heimbygda mi (Stranda Kommune) har vi ein fabrikk som vi kallar for "koka" alle daude dyr fra gardar og slikt på Sunnmøre kjem hit for å bli stappa oppi ei stor kvern. Dei blir knust til ei stor gjørme som blir kokt og litt ymse andre ting (eg er usikker) før dei kjem ut i form "sandform" i andre enden av fabrikken. Dette er stivelse som blir brukt i kraftfór og andre produkt som treng stivelse, dette kan vere f.eks Leppestift, Deo Sticks, kattemat og hundemat,gele ++ Heldigvis skal koka leggast ned no til våren for å flyttast til ein plass utanfor Hamar (trur eg det var) der det heldigvis ikkje bor nokon folk. Som de kanskje skjønnar så luktar ikkje fleire tonn med mygla kadaver så forferdeleg godt. Spesielt ikkje kvar Torsdag når dei tilsette på koka vil "lufte" og opnar alle dei store portane, da stinkar heile Stranda Sentrum grusomt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå