Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kraftfôr som alternativ til poteter


Douglas Quaid

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er heilt sikkert berre pene byherrar og byfruer frå Oslo som svarar vil eg tru! De veit ikkje å nytte den lokale heilnorske maten som vi har god tilgang på her i landet. I staden kjøper de sushi frå Japan, og andre kulinariske rettar.

Tja, eg er no oppvaksen på gard på vestlandet, så det stemmer nok ikkje. Eg har sjølv ete kraftfór for mange år sidan, var ikkje spesielt godt i lengden den gongen.

 

Du må vel forstå at me er skeptiske til dette? Dessutan er det neppe nokon som har erfaringar med å tilberede kraftfór til middag, du kan vel berre prøve deg fram. Andre grønnsaker er for øvrig eit godt alternativ, kanskje potetmos? Prøvd forskjellige potettypar?

 

Å kalle kraftfór for "lokal heilnorsk mat" blir litt feil når det er meint for dyr og utvikla for at dyra skal produsere meir mjølk og få kjøtt på kroppen.

 

Og nei, menneskemagen er ikkje laga for å ta opp høy

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Til Zeph: Kraftfôret er kanskje ikkje lokalt sidan det er på Austlandet dei lagar det, men eg vil påstå at det er rotnorsk tradisjonsmat!(eg er ofte tilbakehalden med å kalle Austlandet for Noreg). Og Potetestappe smakar verre enn kokte poteter. Eg er heller ikkje ei altetande kanin som fråtsar i grønsaker.

 

Og til de andre: Eg meinar det eg seier! Kraftfôr er jo berre laga av sunne ting, og det smakar godt! So ikkje ver oppstanase her takk.

Lenke til kommentar
Kraftfôr er jo berre laga av sunne ting, og det smakar godt! So ikkje ver oppstanase her takk.

Ja, hva er egentlig kraftfôret laget av? Sikkert mye malt korn, men hva mer? (Står det innholdsdeklarasjon på sekkene?)

 

Hvis fôret inneholder beinmjøl er det vel best å styre unna ...

(Mææææ-æ-æ-d cow ...)

 

Når det gjelder tilberedning kommer man vel ikke utenom å koke det. Lage kraftfôrstuing eller -stappe, eller noe sånt. Eller knuse pelletsene og "panere" fisk med det?

Lenke til kommentar
Kraftfôret kjem i fleire tonn av gongen. Det blir nokre sekkar det!!! Nei, det kjem ein tankbil som pumpar det over i ein svær tank vi har ståande. So vi har ikkje noko innhaldsliste.

Så du vet egentlig ikke hva du har i deg, er det det du sier?

 

Men viss eg brukar det til panering av fisk vil det jo ikkje verte nokon erstatning for potetene!

Så spis mer fisk (m/kraftfôrpanering) da vel ...

 

Eller mal opp kraftfôret og lag potetlignende "boller" ...

Lenke til kommentar

http://www.spise.no/oppskrifter/komler/oppskrift_komler.htm

 

Blir vel å male opp kraftfóret, blande det med mel, salt og pepper, tilsette vatn og lage baller av dei. Om konsistensen er god nok til at det heng saman og kan kokast veit eg ikkje. Heller ikkje kva som skjer med kraftfór når du koker det. Sannsynlegvis vil det nok smuldre opp og bli kraftfórsuppe.

 

Spør mor di. :p

Lenke til kommentar
http://www.spise.no/oppskrifter/komler/oppskrift_komler.htm

 

Blir vel å male opp kraftfóret, blande det med mel, salt og pepper, tilsette vatn og lage baller av dei. Om konsistensen er god nok til at det heng saman og kan kokast veit eg ikkje. Heller ikkje kva som skjer med kraftfór når du koker det. Sannsynlegvis vil det nok smuldre opp og bli kraftfórsuppe.

 

Spør mor di. :p

 

Mamma kan ikkje lage mat!

Lenke til kommentar

Berre for å opplyse om det så kan eg fortelje at i heimbygda mi (Stranda Kommune) har vi ein fabrikk som vi kallar for "koka" alle daude dyr fra gardar og slikt på Sunnmøre kjem hit for å bli stappa oppi ei stor kvern.

 

Dei blir knust til ei stor gjørme som blir kokt og litt ymse andre ting (eg er usikker) før dei kjem ut i form "sandform" i andre enden av fabrikken. Dette er stivelse som blir brukt i kraftfór og andre produkt som treng stivelse, dette kan vere f.eks Leppestift, Deo Sticks, kattemat og hundemat,gele ++

 

Heldigvis skal koka leggast ned no til våren for å flyttast til ein plass utanfor Hamar (trur eg det var) der det heldigvis ikkje bor nokon folk. Som de kanskje skjønnar så luktar ikkje fleire tonn med mygla kadaver så forferdeleg godt. Spesielt ikkje kvar Torsdag når dei tilsette på koka vil "lufte" og opnar alle dei store portane, da stinkar heile Stranda Sentrum grusomt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...