Gå til innhold

P35, er det noen store forskjeller?


CAT-scan

Anbefalte innlegg

Det finnes ganske så mange P35-hovedkort rundt om kring, og jeg lurte litt på om noen av de egentlig utmerker seg på noe vis. Jeg vil regne med at de har omtrentlig de samme spesifikasjonene, men er det noen som har oversikten over hvem som f.eks. har de beste kontrollerne for Ethernet, FireWire, muligheten for flest USB-utganger (dvs. bakpanel + hovedkort), flest FW (bakpanel + hovedkort), etc. etc.

 

Noen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvid du tenker på innen samme prisleie er det nok ikke så store forskjeller, men tar du prisen med i betraktning er forskjellen ganske stor. Uten å gå i en stor teknisk utredning kan man i korte trekk si at den største forskjellen ligger i hovedkortets strømstyring/regulering og kvaliteten på dette .

Selvfølgelig også på antall Lan porter og firewire, ekstra sata porter, crossfire støtte (2 x16 pci porter) osv.

 

Kort som utmerker seg er Gigabye GA-P35-DQ6, Abit iP35-Pro og Asus P5K Premium/Deluxe f.eks.

Endret av PerUlv2
Lenke til kommentar

Det er helst de spesifikasjonene jeg ramser opp ovenfor som er interessante. At div. strømstyringskomponenter er av prima kvalitet anser jeg som en selvfølge om man kjøper merkevarer, men det er kanskje stor forskjell? Vet at DFI f.eks. hadde rykte på seg å bruke ekstra staselig kvalitet på f.eks. kondensatorer, men regnet egentlig med at røkla hadde omtrent samme kvalitet (er vel ikke mange som gjør noe annet en ref. design uansett, så da må det vel helst være kvaliteten på komponentene som gjør utslag).

 

Det som er greia er at jeg egentlig er ute etter et kort med Intel-kontroller for Ethernet, og bra FW-kontroller. Er det utelukket i andre enn serverkort? Er ikke ute etter spesielt mange SATA-porter (men eSATA hadde vært kjekt), og heller ikke f.eks. mange PCIe 16x slotter eller noe lignende.

 

Av de som ble ramset opp synes jeg Abit-kortet ga mye for pengene (2x eSATA f.eks.), nice med BIOS-reset på utsiden også (rart det ikke er standard spør du meg). Nevnes spesielt at de bruker bra komponenter, hvordan står de mot f.eks. ASUS/Foxconn/MSI-kortene?

Lenke til kommentar

Å finne ett P35 kort med Intel lan kort kan bli værre - noen spesiell grunn til du må ha det? Til vanlig bruk i Windows merker du ikke forskjell på om det er Intel, Realtek eller Marvell for den saks skyld så lenge de er pcie basert. Hvis du derimot kjører en server med høy belastning/mange brukere vil du merke forskjell, men husk at switcher også spiller inn på ytelse. Jeg har desktop pcer med Realtek, Intel og Broadcom Netxtreme kort og servere med Intel Dual og Broadcom dual.

Stort sett alle P35 har en eller to esata porter og nesten alle bruker Firewire fra Via, noen fra Texas Instruments eller Agere - alle fungerer like bra.

Lenke til kommentar

Ingen annen grunn enn at jeg liker kvalitet, og det er ikke snakk om må, men om at jeg hadde kjøpt det om det hadde vært tilgjengelig. Jeg har temmelig dyrt utstyr stående på FW, så det er grunnen til at jeg ikke vil ha ræl på den siden. At ting «fungerer like bra» er uinteressant. Driftsikkerhet er det viktige. FW-porten på hovedkortet jeg har nå er f.eks. ikke det helt store, har gitt meg litt trøbbel, usikker på produsent, men er et eldre toppkort fra ASUS (A8N Premium mener jeg å huske). Du mener det ikke er noen forskjell?

Lenke til kommentar

Tja at siste generasjons Marvell og Realtek lan er "ræl"..... vel..... Da hadde nok ikke Gigabyte, Asus, DFI osv brukt dem i toppmodellene sine ville jeg tro....

 

Men hvis kvalitet/merkenavn er så viktig så bør du absolutt gå for et socket 771 oppsett - det koster, men da får du også som regel Intel eller Broadcom lan - kanskje bedre å kjøpe et pcie Intel nic istedet? ;-)

Lenke til kommentar
Hvis du leser gjennom innlegget mitt en gang til, så ser du at jeg snakker om FW-kontrollere, og ikke NIC (det ble nevnt i forbifarten i starten - om det fantes forbrukerkort som hadde Intel-NIC, så hadde jeg lett tatt det). Resten av innlegget var om FW.

 

Og der er det Via, Agere eller TI som er gjengs over hele linja, mest Via - alle fungerer som de skal uten andre større forskjeller.

Skal du ha 1394b så må du kjøpe deg et ekstra kort, eller en Mac Pro da ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...