Gå til innhold

valg av hardshell-jakke


Anbefalte innlegg

Har planer om å skaffe meg en fleksibel ytterjakke som kan brukes til det meste.

 

Skal mest brukes til snøbrettkjøring og skiturer på fjellet.

 

Noen som har tips til noen litt rimligere mærker? Jeg har sett på bergans og norrøna, men jeg synes 3500 til 5000 kr er for mye å bruke på en jakke. Øvre grense er 2500kr

 

Hvis noen vet om noen nettbutikker så hadde det også vært fint.

Kunne også tenke meg å få noen generelle tips om valg av jakke. leit å kjøpe katta i sekken.

Endret av monkey island
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde samme "problemet" og kikket lenge, inntil jeg handla meg en Bergans Nordkapp jakke. Denne bruker jeg til stort sett alt. Står mye på alpint, går på langrenn, bruker den i all salgs vær. Stoffet er i Dermizax, og er meget fornøyd med den. Har like egenskaper som GoreTex. Personlig synes jeg Dermizax er en tanke mykere enn GoreTex, noe jeg merker spesielt i kaldt vær. Mao. mer behagelig. Dessuten er det også en tanke stretch i Dermizax. Det er det ikke i GoreTex-buksa mi.

 

Husk at en slik jakke er utrolig holdbar, og du vil ha den i mange år. 1000 kroner fra eller til har ikke så mye å si da, mener jeg. Viktigere at du blir virkelig fornøyd med jakka.

 

Merker som Norrøna, Bergans og Arcteryx er vansklig å finne billig. En venn av meg kjøpte sin Arcteryx jakke på ebay, og fikk den for halv pris. Nå som dollaren er lav, kan du virkelig gjøre et kupp! Husk å forsikre deg om at selgeren har mulighet til å sende deg jakka som en gave. Da slipper du toll. Prøv i en vanlig butikk først, så du får riktig str.

 

Generelle råd om kjøp av jakke: Kjøp akkurat passe str. For stor vil gi dårligere pusteegenskaper. Kjøp med en god og romslig hette som kan tres over eventuell hjelm. Skikortlomme er praktisk. En enkel og grei jakke, uten for mye stæsj (mp3 lomme, brillelomme, lommebok, finnlandshette osv.) er en jakke som vil være mest allsidig. Lufting under armene er et must. Kjøp en nøytral farge som også vil være på moten om to år.

 

Forslag nettbutikker:

Oslo Sportslager

XXL

Sportsnett

 

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

takk for informativ post. tror trikset blir å bestille en arcteryx fra usa. Hadde egentlig ikke tenkt på det før det ble nevnt.

 

Den her likte jeg utseendet på. Men den er vell ikke foret? Følte at engelskkunnskapen min ikke riktig strakk til når det kom til alle spesifikasjonene. Syns gult er kult nå, håper jeg synes det om 5 år også.

 

 

Stingray-Jacket-Buckwheat.jpg

 

Arc'teryx: Men's Stingray Jacket - A full-featured Gore-Tex® softshell storm buster, the Arc'teryx Men's Stingray Jacket is a great choice for the myriad of weather conditions that confront the big mountain skier or snowboarder. The 3-layer Gore-Tex® material consists of a rugged nylon face, waterproof membrane, and soft, brushed knit polyester liner. Paired with a midweight or lightweight baselayer, it's all you need for mild days; yet on cold, snowy days it acts as a trustworthy barrier over the top of an insulating layer. A laminated powder skirt with gripper elastic hem seals out the waist deep stuff and a Drop Hood offers room for helmet-clad descents. Updated anatomical patterning includes gusseted underarms and articulated elbows for a fit that moves with you, not against you, when making a high speed pole plant or landing an acrobatic jump. 
590N Gore-Tex® Softshell Low Loft. A tough nylon plain weave face with soft, brushed knit polyester liner
Helmet compatible Drop Hood with stealth brim adjuster
Laminated die-cut Velcro® cuffs
No-lift gusseted underarms eliminate annoying drafts when making a long reach
Articulated elbows offer freedom of movement
WaterTight, laminated front, pit, and pocket zippers with moulded zipper garages eliminate the need for bulky zipper flaps. Pit zips offer two-way adjustability
Two hand pockets and one internal pocket provide a cozy refuge for chilly digits and delicate electronic gear
One sleeve pocket
Laminated quick-dry chin guard
Recco® avalanche reflector
One-hand pull cords are so convenient when your other hand is occupied
Laminated powder skirt with gripper elastic and snap closure
Weight: 26.5 oz. (753 grams) in medium

 

Softshell må da være det samme som vi/jeg kaller skalljakker i norge?

Lenke til kommentar

Woho! Vant auksjon på ebay :) Takk for tipset om lav dollar. Sparte mye på det her.

 

85a6_12.JPG

878a_12.JPG

4187_12.JPG

 

 

1000kr for den jakka her var ikke galt synes jeg.

Men er litt ny til hele netthandel greia. Kan man slippe toll hvis man ber selgeren markere den som gave til under 200kr? Og hva skjer med forsikring om den skulle bli borte i posten? Får jeg da bare erstattet 200kr?

Lenke til kommentar

En gave er en gave, og er alltid tollfri, uansett verdi.

Godt spørsmål dette med forsikring. Ærligtalt så aner jeg ikke. Kjøp på nett generelt, om det er fra utlandet eller fra Norge er vel kanskje ikke forsikret mot bortgang i posten(?).

 

Gratulerer med ny jakke!

Lenke til kommentar

Hadde du vært litt tidligere ute kunne du fått gode jakker til en hyggelig pris her hjemme også. Om høsten er det utsalg på "gamle" modeller, og du kan gjøre et godt varp. Jeg fikk Norrøna Lofoten XCR (lang og god skalljakke skreddersydd til vinteraktivitet) til 2000 kr. Ordinærpris er vel 3500-4000 kr.

Skalljakker (ikke soft-shell) er utrolig genialt. Jeg stod på ski i -10°C og en god del vind med kun jakke og undertrøye. Hvis det blir kaldere holder det med en tynn fleece i tillegg til undertrøyen. I tillegg preller alt av vann og snø av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...