Gå til innhold

Hvordan ta maskinen ut av hibernation / stand by?


Anbefalte innlegg

Er litt lei av at viljestyrken ikke holder helt om morgenen, blir ofte man skal ta seg noen ekstra minutter og ender opp i dyp søvn! Er ikke alltid like heldig ..

 

Er det noen som vet om det er mulig å lage et program som bringer en maskin ut av hibernation / stand by? Dersom det er mulig (mener jeg har sett komersielle vekkeklokke program som tilbyr dette): hvordan? Håper jo selfølgelig at det er gjemt noen fine metoder i java api'et som er klare til bruk, men har ikke funnet noe selv.

 

Mener det er noen på forumet her som har laget en enkel vekkeklokke, som spiller av mp3 (eller hva det var). Men noe slikt er ganske ubrukelig for oss som ikke klarer å sove med en masin ståendes i samme rom (pga støy). Har en liten plan om lage et vekkeklokke program som kan starte selv om maskinen er i hvilemodus / standby. For så å krev en del aktivitet på maskinen før den deaktiverer seg. Eks du må surfe på vg.no i x antall minutter, eller skrive inn en bestemt tekst. Kanskje kreve at du svarer på kompliserte spørsmål eller regnestykker?

 

For alt jeg vet så finnes det kanskje et slikt program gratis? Er vel ikke nødvendig å finne opp kruttet på nytt..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+1374861

Tror det er ett par logiske brister her som umuliggjør det du egentlig spør om.

 

Første konkrete problemet er vel det med hibernation. I hibernation blir alt som ligger i minnet skrevet ut til disk, for så å legge seg i en tilsynelatende død posisjon, men som kan forsettes senere ved å skrive det som ble lagret tilbake inn i minnet. Hvis maskinen befinner seg i en såpass død tilstand kommer du neppe noensinne til å få kontakt.

 

Angående om du kan gjøre det hvis maskinen er i en "mindre død" situasjon, så kommer vel det litt ann på. Jeg vil tippe at en del av problemet her ligger i at slik funksjonalitet er på OS-nivå, og du da må lage det spesifikt for ett OS, og at du må få tilgang til denne funksjonaliteten (som ikke er direkte lett i bla. Ubuntu eller Vista, eksempelvis, uten administrators tilatelse).

 

Generellt så er jo den optimale situasjonen at maskina er fullt oppegående, men da har du som du nevner problemet med støy, og enda mer nærliggende; man kommer seg ikke ut av senga.

 

Kan ikke gi deg noe spesifikt utover dette, men vil tro jeg ikke lyver for mye i det jeg prøvde å forklare vanskelighetene rundt dette.

 

Hibernate...

Lenke til kommentar

Ser ut som om jeg fant et program som ligner veldig på det ville lage, ser ut til å være gratis(shareware) også:

 

Beskrivelse av Alarm Clock of Justice

Link til Alam Clock of Justice hjemmeside

 

Skal teste det nå, men det ser jo ut som om dette er veldig mulig. Da spørs det bare om java har støtte for disse funksjonene? (vil tro de ligger gjemt et sted i ACPI spesifikasjonene)

Endret av Hareide
Lenke til kommentar

Fungerte for både hybernation og stand-by. Fungerer via programmets funksjoner for å sette maskinen i de forskjellige modusene, og hvis maskinene går i en av modusene via windows timer eller trykknap (eks: klapper igjen skjermen) Hvis noen har tenkt å teste dette, så merk innstillingene med "Start waking computer up 120 secounds before alarm plays". Hvis man setter vekkingen på om 1min og 30 sek, så vil ikke alarmen fungere fordi den skulle ha bli vekket 30 sek før du gikk i den bestemte modusen. (Bug?)

 

Her et eksempel på hvor enkel det kunne vært gjort i linux dersom kjernen og hardware har støtte for rett version av ACPI.

 

Nå kan det ikke være noen tvil om at dette er mulig, noen som vet hvordan man får til dette i java(i windows)?

Endret av Hareide
Lenke til kommentar

Etter mye søking på nettet så har jeg enda ikke funnet noen som har klart dette i java. Mange som lurer på hvordan man gjør det, men ingen som kan fortelle hvordan. Rart at det ikke kall for dette i java (JVM er jo implementert OS spesifikk, rart at det ikke er definert noen standardkall her?)

 

Windows systemklall for alt uten java? (j# = java sharp = kommet like langt?)

 

Virtual Basic program

 

RTC Alarm

 

(Dette er vel et dårlig forsjøk på å skjule en bump? :thumbdown:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...