Gå til innhold

Hvordan åpne NAT porter for PS3'n


addp

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg sliter med samme problemet som alt for mange andre. Problemet mitt er at jeg er ikke serlig tekninsk av meg og de fleste "guider" til dette er ganske kompliserte eller så dekker de ikke hele problemstillingen min slik at jeg kanskje bare kommer halv veis til ingen nytte.

 

Jeg har bredbånd fra Nextgentel med en Netopia 3357 (Cayman) ruter. Siden jeg sitter med tråløsen på Playstation 3'n så går nettet via Netopia'n til en D-link DIR-655, ruter?.

 

Når jeg kjører "internet Connection Test" på Playstation 3'n så kommer det opp at jeg har NAT type 3. Jeg kjøpte meg en mic her forleden, men kan ikke en gang bruke den via en voice chat som jeg oppretter for å snakke med kompisene. Jeg kan jo selvfølgelig heller ikke spille Call Of Duty 4 online heller.

 

Det jeg lurer da på er:

1. Hva skal jeg gjøre for å åpne portene?

2. Er det mulig at jeg ikke kan få åpnet portene siden jeg sitter på tråløst nettverk?

3. Er det mulig å gjøre noe med dette i det heletatt?

 

Så, alt i alt er det jeg lurer på hvordan man åpner portene slik at jeg ikke får NAT feil når jeg skal spille online eller sette opp en voice chat fra scratch!

 

Går utifra at ingen orker å skrive en hel oppskrift her, men hvis noen vet om noen guider som er lett for en som ikke har så mye peiling setter jeg pris på alt!

 

Takk på forhånd!

 

- Mvh

Martin

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er nok ikke den beste til å hjelpe deg her, da jeg vet temmelig lite om dette jeg også, men jeg kan nå komme med et lite tips :p Hvis det er mulig i ditt tilfelle, så ville jeg koblet med kabel direkte fra ps3'en til ruteren. Det testet jeg, og da fikk jeg ihvertfall NAT-type 2. Eneste problemet for meg er at jeg bare har en inngang i ruteren, som allerede er opptatt, så litt off topic:

 

Kan jeg bruke DENNE kabelen for å få en ekstra inngang? Vil den funke bra?

Lenke til kommentar

Den kabelen kan du ikke bruke nei, men må bruke en switch hvis du vil gå fra en til to/flere kabler.

 

For å løse problemet:

 

Du må forwarde porter i trådløsruteren din til ps3, da bør ps3 enten ha fast ip eller få tildelt den samme ipen hver gang via statisk dhcp (jeg vet ikke hvilke muligheter d-link ruteren har på statisk dhcp, men dette er å foretrekke, da ps3 kan settes opp på automatiske nettverksinnstillinger.)

 

Måten dette kan se ut som for å virke (jeg har speedtouch router/modem fra ngt og linksys wrt54l trådløsruter).

 

modem/routeren settes enten i bridge, eller til å forwarde alle porter til trådløsruteren. Kabel fra modem/router til trådløsruter. Da vil trådløsruteren enten få bridged videre modemets eksterne ip som sin eksterne ip, eller tildelt en ip fra modem/routerens dhcp server. Denne ip-adressen skal du uansett ikke trenge å bry deg med.

 

I innstillinger på trådløsruteren din må så enkelte porter videresendes til ps3. Da må du vite hvilke porter, hvilken ip-adresse ps3 har fått og hvordan dette settes opp i din trådløsruter.

 

Portene (såvidt jeg kunne finne vha google):

• TCP Porter: 80, 443, 5223, and 10070 - 10080

• UDP Porter: 3478, 3479, 3658, and 10070

 

Hjelp til å finne ut av port-forwarding

http://portforward.com/

 

K

Lenke til kommentar

Kommer litt ann på hva slags router du har også, min speedtouch hadde PS3 online innebygd.

Altså jeg gikk på Game\sharing and devices og da kunne man sette opp hvilke program som skulle bruke hvilke porter.

Da kunne jeg velge og sette opp selv, hvilket jeg gjorde med Utorrent eller og velge fra en liste.

Både Xbox live og PS3 Online var på listen, valge ps3 online og "Assignet" den til ETH.19293.495(ogsåvidere) med andre ord det navnet PS3 fikk av routeren på nettverket.

Og vips, igang.

Lenke til kommentar

Etter MYE frem og tilbake og hjelp fra dere fikk jeg det endlig til! :D

 

NAT type 2!

 

Skal skrive en guide til dere som ikke vet så alt for mye om hva alt dette bak å åpne portner skal gjøres slik at dere også kanskje får det til uten total forvirring ;) vet hvordan det er.

 

Tusen takk for hjelpen alle sammen :)

 

 

Mvh

Martin

Lenke til kommentar

Jeg har styret masse med å få endret fra NAT 3 til NAT 2, og enda ikke fått det til..

 

Har med hjelp av nxgentel åpnet portene til PS3 inne på bredbåndmodemet, og også åpnet portene på samme måte i trådløsrouteren (netgear), samt aktivert DHZ i routeren.

 

Har ordnet nettverksinnstillingene manuelt på PS3 og tildelt fast ip-adresse:192.168.1.3 til PS3. Har da altså på bredbåndsmodemet og routeren åpnet portene med adresse til 192.168.1.3 Er ikke dette riktig utført da tro?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei. Jeg har også NAT-TYPE 3, og sliter med å spille FIFA 08 online. Jeg skjønner ikke noe av de routergreiene, kan noen hjelpe meg hvordan det blir bra og at jeg ikke har nattype 3(det er vel 2 som er vanlig).

 

Kan noen hjelpe meg så fort som mulig

Lenke til kommentar

Fikk en mail fra nextgentel om hvordan man gjør det. Men tilslutt kom det noe lurer på:

 

I det nye vinduet skriver du inn start port, og slutt port som du ønsker å åpne for, samt din lokale IP adresse som oppføringen skal gå til.Når du har lagt inn ønskede oppføringer, velger du save, og oppføringene blir lagret.

 

Hva er altså start porten (hvilket nummer) og sluttporten (hvilket nummer) ? Og hvilken IP?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Fikk en mail fra nextgentel om hvordan man gjør det. Men tilslutt kom det noe lurer på:

 

I det nye vinduet skriver du inn start port, og slutt port som du ønsker å åpne for, samt din lokale IP adresse som oppføringen skal gå til.Når du har lagt inn ønskede oppføringer, velger du save, og oppføringene blir lagret.

 

Hva er altså start porten (hvilket nummer) og sluttporten (hvilket nummer) ? Og hvilken IP?

 

Hva er start porten og sluttporten, og hvor finner jeg ip-adresse, og hvor finner jeg ip-adresse på ps3, og hva er det nye vinduet? Please HELP!

Lenke til kommentar

IP-adressene som er utdelt står gjerne oppført viss du logger inn på routeren. Det står gjerne kven som er pålogga routeren.

 

"Det nye vinduet" viser til ein del av ei forklaring av korleis du går fram for å kople til og endre innstillingane på routeren. Dette kan variere avhengig av kva for ein router du har, men typisk er det å gå skrive inn IP-adressa til routeren i ein nettlesar og følgje anvisninger på skjermen.

 

Start og sluttport er portane du skal opne. Skal du til dømes bare opne port 1234 skriv du det i begge felta. Skal du opne 1234 til og med 4321 skriv du det i henholdsvis start og slutt. Portane du treng for PS3 er nemnt i innlegg nr3.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det vil seie å starte routeren på nytt. Enkelte routerer vil gi deg eit alternativ om å starte på nytt når du har gjort endringer som krev dette. Viss du ikkje får dette kan du slå routeren av og på igjen (anten ved å trykje på power on/off på baksida, eller å ta ut kontakta).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...