Gå til innhold

Kobling av startknapp - Utenbordsmotor


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å sette en slik startknapp i båten:

 

http://www.biltema.no/products/product.asp?iItemId=133290

 

Men, hvordan vil det fungere med nøkkelen da? Kan jo ikke koble den helt ut, slik at hvem som helst kan ta båten.. I tillegg har nøkkelen choke når man trykker den inn..

 

Kan jeg koble det på noen måte at jeg kan starte motoren med nøkkelen (slik at jeg kan bruke choke), i tillegg til at jeg kan bruke startknappen for å få startemotoren i motoren til å gå?

 

Ble rotete dette her, men håper noen forstår. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjønner ikke helt hvorfor du skal bruke startknapp så lenge nøkkelen fungerer, det blir jo bare ekstra med ledninger og punkt det kan bli dårlig kontakt på.

 

Men hvis du allikevel vil sette inn en sånn trykkbryter så må du finne ut hvilken ledning som går fra tenningslåsen til starteren, den klipper du av og setter trykkbryteren i mellom

Lenke til kommentar

Jeg hadde startknapp på en gammel askeladden (Mariner 25) for et år siden. Annbefales IKKE! Det var stort sett BARE tull med det.

noen ganger virket den, andre ganger ikke. Jeg hadde stoppet motoren midt i fjorden, og når jeg skulle starte virket ikke knappen. Endte med at jeg padlet til land med en gummibåtåre, og ringte til pappa, som hadde vondt i ryggen, som måtte hive på sjø gummibåten og sette på motor, for å kjøre i sånn 5 knop bort til meg, noe som tok 15 min eller mer. Og han fikk den eller ikke til å virke. Heldigvis kom naboen forbi så det tok ikke så lang tid å bli slept tilbake.

 

Men det har seriøst nesten bare vært problemer med den knappen. Endte med at vi solgte hele båten :p (ikke bare derfor, da..)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...