Isbilen Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Kanel først og så sukker. Har alltid gjort det i den rekkefølgen, men kan godt argumentere litt for det også: Kanel er lettere enn sukker, og veldig tørt. Når man strør kanelen på den fuktige grøten, blir den liggende. Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv. Feilbruk av sukker og kanel er en lite kjent årsak til kronisk obstruktiv lungesyndom (KOLS), som kommer av at man overbelaster lungene over tid. Likefullt bør man ta hensyn til dette i hverdagen. Dessuten er det bare feil å ha på sukker først. Denne praksisen er mest observert hos bedehus-kristne i nedre middelklasse med huset fullt av Jesus-broderier og visdomsord på (ujevne) rim. Dere heller vel kanskje saften på grøten også? Pføy. Smør aller først, forresten. Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Ja. Med mindre du liker sukkerlake på toppen, har du kanel på først. Lenke til kommentar
dagr0z Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Sukker fyrst, så det smeltar seg inn i grauten. Dessuten visast det ikkje kor mykje sukker ein har på, om ein har på sukker før kanel. Lenke til kommentar
Catkin Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Smør, kanel, sukker. Mmmmm! Lenke til kommentar
Gjest Slettet-v6cLnSOv3V Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Syke syke folk som tar sukker først! :O Smør, kanel, sukker! Lenke til kommentar
Kaggen Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Syke syke folk som tar sukker først! :O Smør, kanel, sukker! Får prøve den rekkefølgen på lørdag da. Lenke til kommentar
Coa Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Kanel, smør og sukker! Da smaker grøten best! Lenke til kommentar
Gjest medlem-122769 Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Kanel først. Sukker på toppen. Kanel på toppen? Lenke til kommentar
WheelMan Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 kanel -> smør -> sukker Agree on that! Jeg kjører alltid kanel->sukker.. Rett og slett fordi det ser finere ut Altså, du ser sukkeret bedre når det er oppå en mørk "bakgrunn". Og sukkeret synker ikke like fort ned i grøten heller Lenke til kommentar
Henrik C Skrevet 18. juni 2008 Del Skrevet 18. juni 2008 Smør, kanel, sukker. Mmmmm! Som jeg skulle ha sagt det selv. Jeg har blitt oppdratt med det, og alle andre i familien gjør det også slik. Er da umulig å gjøre det i en annen rekkefølge, selv om jeg har prøvd å legge smør på til slutten, noe som var nokså greit. Lenke til kommentar
Erijk Skrevet 20. juni 2008 Del Skrevet 20. juni 2008 Sukker -> Kanel og til slutt en liten dæsj med smør på midten Lenke til kommentar
Choloz Skrevet 23. juni 2008 Del Skrevet 23. juni 2008 Har vanskelig for å spise grøt uten sukker og kanel, derfor har jeg i det siste spist grøt fra vanlig asjett. Det gir meg en større overflate, og derfor har jeg et jevnt lag over hele arealet. Grøt->kanel->sukker er den korrekte fremgangsmetoden. (for meg) Lenke til kommentar
Vikingspeider Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Ha på såpass med kanel at du ikke ser grøten. Så har du på såpass med sukker at du ikke ser kanelen. Uansett, jeg bruker sukker. Det er det eneste rette. Kanelboller med grøt derimot... Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Er der mulig for så mange å ta feil?! Det heter jo faktisk, grøt med sukker og kanel, ikke omvendt. Lenke til kommentar
Douglas Quaid Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Sukker -> kanel -> smør -> rosiner Lenke til kommentar
Lurvefranzen Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Sukkeret skal smeltes ned i grøten. Derfor strør man først et lag sukker over grøten. Så sprer man små mengder kanel lett fordelt over porsjonen, før man avslutter med et fåtalls rosiner og en klatt smør i midten. Lenke til kommentar
multisync Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 (endret) Jeg tar alltid kanel på først, fordi det er så tørt. Så tar jeg smør, etter det så er det sukker over Er godt med masse sukker over smørklatten og grøten Altså: kanel -> smør -> sukker Endret 24. juni 2008 av multisync Lenke til kommentar
Fiskeoppdretter Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Kanel først og så sukker. Har alltid gjort det i den rekkefølgen, men kan godt argumentere litt for det også: Kanel er lettere enn sukker, og veldig tørt. Når man strør kanelen på den fuktige grøten, blir den liggende. Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv. Feilbruk av sukker og kanel er en lite kjent årsak til kronisk obstruktiv lungesyndom (KOLS), som kommer av at man overbelaster lungene over tid. Likefullt bør man ta hensyn til dette i hverdagen. Dessuten er det bare feil å ha på sukker først. Denne praksisen er mest observert hos bedehus-kristne i nedre middelklasse med huset fullt av Jesus-broderier og visdomsord på (ujevne) rim. Dere heller vel kanskje saften på grøten også? Pføy. Smør aller først, forresten. Trenger man å si noe mer? Der har du fasiten! Lenke til kommentar
Lurvefranzen Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Hvis man dekker grøten med sukker først, risikerer man at rommet fylles av fint kanel-støv. Man risikerer også å måtte tygge på harde sukker- korn, pga. at kanelen absorberte varmen som egentlig skulle smelte sukkeret. Sukkerlake> sukkerkorn. Lenke til kommentar
multisync Skrevet 24. juni 2008 Del Skrevet 24. juni 2008 Sukkerkorn er elsk da... Må jo knase litt ^^ Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå