Gå til innhold

Litt merkelig støyproblem med PC


Anbefalte innlegg

Har ett litt merkelig problem som dukket opp igår. Naboen min snakket med meg angående lyder han hørte som gjorde det vanskelig for han og sove. Kontoret mitt er over soverommet hans og jeg kunne selv høre denne lyden når jeg sto på soverommet hans. Det hørtes ut som lyden av harddisker som jobbet forplantet seg gjennom treverket mellom etasjene og det var til tider en svak during som sikkert er litt irriterende og høre på når man vet den er der.

 

Så hvilket materiale bør jeg bruke under kassa for å forhindre at denne vibrasjonslyden forplanter seg videre?

 

Førtse tanken er og bruke noe gummimatter, slik at maskina kan stå på døgnet rundt uten og forstyrre søvnen hans. Også vurdert og sette toweret opp på skrivepulten men hadde håpet at jeg kunne slippe det. PC-en står allerede på Gulvbelegg så litt overrasket over at vibrasjoner fra diskene skulle greie og bli såpass markant som de faktisk er.

 

Maskina er ett Chieftec Mesh Bigtower med foxxcon digital life x38A hovedkort, Geforce 8800GT 2x250GB WD disker, 2x500GB samsung spinpoint disker, 1x 200gb WD disk og 1x36GB WD raptor 10krpm disk. Mist 600W PSU som driver alt dette. Jeg tok ut en disk igår og det virka som hjalp litt for det var innimellom en del jobbelyder som kunne se ut som kom fra den disken.

 

Noen som har tips så ikke nøl med å si ifra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du kunne jo kanskje begynt med dette kit'et.

http://www.microplex.no/product.aspx?pid=C...amp;mcat=37s248

 

Eller kanskje montere diskene i 5.25" brønnene med noe slikt:

http://www.microplex.no/product.aspx?pid=C...amp;mcat=37s248

 

Den første kan jo helt klart fungere. Burde jo ikke trenge så mye mere enn det for støyen fra diskene er ikke spesielt høy i rommet der jeg sitter så det her er vel kun snakk om vibrasjoner fra kabinettet som forplanter seg i gulvet og treverket. Så med gummimatte/gummiføtter burde jeg egentlig klare og eliminere problemet. Det begynte for 2 dager siden for naboen noe som kan passe med at jeg dyttet to disker inn i maskina mi den ene tok jeg ut og det var en 10krpm disk montert i skuff som drev og dura litt innimellom. den mistenker jeg at er snart defekt uansett. Men den dure lyden jeg hørte nede passet med lyden som forsvant når jeg tok ut den disken, så mulig det holdt.

 

Får sjekke med gummi og få naboen til å høre om han merker noe lyd i løpet av kvelden/helga.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...