lazyman Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Artig diskusjon. Bare for å bli ferdig med grandisen, den smaker som passepartout som har passert "Best før". Jeg anbefaler sterkt "Pizza Originale", suverent best av variantene fra frysedisken. Når det gjelder sjømat så må jeg si jeg synes inderlig synd på en del av mine ærede medforumister. Ja, det er ofte et problem å få tak i skikkelige råvarer her i landet, et paradoks med våre tradisjoner og kystnære beliggenhet. Men godt tilberedt sjømat basert på gode råvarer er uslåelig, både på smak og ikke minst med tanke på helsegevinsten et rimelig inntak gir. Jeg nyter både biff, kjøttdeigretter, pinnekjøtt og flesk, men et kosthold uten fisk og skalldyr er helt utenkelig. Legg fordommene til side og forsøk f.eks. et besøk på en skikkelig god fiskerestaurant eller ta et lite dykk i kokeboka og få råd og sikkelig gode råvarer hos en velrenomert fiskehandler. En del større supermarkeder har faktisk gode fiskedisker. og godt behandlede frysevarer kan være et meget godt alternativ. Får vel nevne at jeg jobber i en statlig bedrift som jobber med sjømatforskning, men det er vel mer en tilfeldighet at jeg havnet der, hadde lært å sette pris på havets delikatesser fra jeg var smågutt. -Lazy Lenke til kommentar
Inc Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 HALLO?? Har folket inhalert feil plugin eller? Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Fisk er digg. Men ikke skalldyr. Lenke til kommentar
CFM Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 (endret) Og da har jeg vært ute og tatt landskapsbilder ved kysten her i kulde og vind samt høy luftfuktighet. Det var litt kjølig skal jeg være ærlig... Jeg ga meg da jeg ikke følte om jeg trykket på utløseren eller noen av de andre knappene ved siden av. Endret 8. januar 2010 av W202 Lenke til kommentar
Mundus Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Artig diskusjon.Bare for å bli ferdig med grandisen, den smaker som passepartout som har passert "Best før". Jeg anbefaler sterkt "Pizza Originale", suverent best av variantene fra frysedisken. Når det gjelder sjømat så må jeg si jeg synes inderlig synd på en del av mine ærede medforumister. Ja, det er ofte et problem å få tak i skikkelige råvarer her i landet, et paradoks med våre tradisjoner og kystnære beliggenhet. Men godt tilberedt sjømat basert på gode råvarer er uslåelig, både på smak og ikke minst med tanke på helsegevinsten et rimelig inntak gir. Jeg nyter både biff, kjøttdeigretter, pinnekjøtt og flesk, men et kosthold uten fisk og skalldyr er helt utenkelig. Legg fordommene til side og forsøk f.eks. et besøk på en skikkelig god fiskerestaurant eller ta et lite dykk i kokeboka og få råd og sikkelig gode råvarer hos en velrenomert fiskehandler. En del større supermarkeder har faktisk gode fiskedisker. og godt behandlede frysevarer kan være et meget godt alternativ. Får vel nevne at jeg jobber i en statlig bedrift som jobber med sjømatforskning, men det er vel mer en tilfeldighet at jeg havnet der, hadde lært å sette pris på havets delikatesser fra jeg var smågutt. -Lazy Vedr tilgang på råvarer ... Jeg bor så nær havet, at jeg blir nesten våt på beina ved flo sjø, på romsdalskysten. Sjøl her er det vanskelig å få tilgang på fersk vare.. Kona mi jobber på kjøkkenet ved ett sykehjem, så nær sjøen at det er saltlake på vindua.. men får ikke kjøpe fisk lokalt.. Strengt forbudt å kjøpe av den lokale pensjonisten som kommer inn med 50 kilo prima vare, fordi HAN har ikke internkontroll rutiner på plass, ergo er fisken han har farlig. Pr def. For private er det faktisk slik at det enkleste er å kjøpe av fiskere som kommer hjem fra Barentshavet , og har med seg noen kilo for å spe på hyra. Det er forøvrig få norske fiskere igjen , stort sett fiskere fra Polen som er på norske båter nå... Ikke klag , vi har vel oss selv å takke.. Om noen år har vi ikke fisk levert fra norske båter, ikke har vi bønder som produserer hverken melk eller kjøtt.. Alt for at vi skal ha det litt billigere.. hele tiden... Lenke til kommentar
Inc Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Artig skrue du Mundus Lenke til kommentar
lazyman Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Ser det problemet, Mundus. Reguleringer er bra, det ivaretar mattrygghet og folkehelse. MEN: Dette har gått over alle støvleskaft, imho. Det ser ut til at fornuft og bondevett har tatt langtidsferie. Hva er vel bedre enn å kjøpe nykokte reker eller nytrukket fisk over båtripa? -Lazy Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Mundus, det er ikke noe nytt problem. Vi slet med det samme når jeg var på Rødbergodden fort tidlig på 80-tallet. Det tok lang tid for stuerten fikk lov til å kjøpe fersk fisk av noen menige som dro ut og fisket ... Han fikk lov til slutt; og da ble det for en gangs skyld servert god fisk i forsvaret Kantine-dama var ikke like blid; det ble ikke solgt mange karbonade-smørbrød den kvelden. Lenke til kommentar
Mundus Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Ser det problemet, Mundus. Reguleringer er bra, det ivaretar mattrygghet og folkehelse. MEN: Dette har gått over alle støvleskaft, imho. Det ser ut til at fornuft og bondevett har tatt langtidsferie. Hva er vel bedre enn å kjøpe nykokte reker eller nytrukket fisk over båtripa? -Lazy Jeg tror det er der det starter..vi skal regulere alt mulig.. det skal være 100 % Ufarlig... For ungdom som vokser opp er det ingenting mellom de Eu- regulerte -og godkjente lekestativene innpakka i tjukk polstring, og det å hoppe fra en fjellvegg med en sekk på ryggen.. Maten skal være ufarlig når det gjelder bakterier og denslags.. Men matsminke er tillatt! Jøss ja.. det er klart.. EU har sagt at det er .. ikke bra , men lovlig. Til Pentaxianertreffet i vår, har jeg planlagt å kjøpe ferdigrenska krabbe. Av en pensjonist som rensker for hand. Jeg håper ikke Eu kommer og tar meg, iallefall ikke før jeg er mett. Men rekene tror jeg er Eu-godkjent. Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Faen! Via en kompis i utlandet kan jeg få en lovlig og skvett ny Canon EF 200mm f2.0L IS USM fra en respektert forhandler til ca 31000,-, dvs ca 21000,- billigere enn hos Japan Photo, men jeg klarer det bare ikke. Jeg har pengene, men jeg klaarer ikke å ta steget og bruke dem på dette. Faen! PS! Registrerer at Japan Photo anbefaler et 72mm filter til dette objektivet. Yeahright... Lenke til kommentar
a_aa Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Klart tegn på at du er blitt "voksen". Kondolerer Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 (endret) Faen! Via en kompis i utlandet kan jeg få en lovlig og skvett ny Canon EF 200mm f2.0L IS USM fra en respektert forhandler til ca 31000,-, dvs ca 21000,- billigere enn hos Japan Photo, men jeg klarer det bare ikke. Jeg har pengene, men jeg klaarer ikke å ta steget og bruke dem på dette. Faen! PS! Registrerer at Japan Photo anbefaler et 72mm filter til dette objektivet. Yeahright... Da kjøper du EF 135mm f/2L og tar tre skritt fram, eller cropper tilsvarende Endret 8. januar 2010 av Andreasfe Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Da kjøper du EF 135mm f/2L og tar tre skritt fram, eller cropper tilsvarende Vanskelig. Tanken var å bruke det oppover, nemlig. Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 (endret) Vanskelig. Tanken var å bruke det oppover, nemlig. Holder det med 200mm da? 20000mm er vel mer passende Endret 8. januar 2010 av tomsi42 Lenke til kommentar
lazyman Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Spørsmål: Jeg trives godt med mitt cropkamera (D300), men det er jo for tiden mye snakk om FF. Mulig det er så fortreffelig som enkelte hevder, har lyst til å prøve. Tenker at siden f.eks. D700 settes i DXmodus når et DX-objektiv monteres så kan man få det beste fra begge systemer. Men blir det bra nok med det markert lavere antall Megapiksler? Bør man vente til det kommer en modell med sånn ca 16-18 Mp? Er det ellers noe som halter i dette resonementet? -Lazy Lenke til kommentar
eriklovold Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Faen! Via en kompis i utlandet kan jeg få en lovlig og skvett ny Canon EF 200mm f2.0L IS USM fra en respektert forhandler til ca 31000,-, dvs ca 21000,- billigere enn hos Japan Photo, men jeg klarer det bare ikke. Jeg har pengene, men jeg klaarer ikke å ta steget og bruke dem på dette. Faen! PS! Registrerer at Japan Photo anbefaler et 72mm filter til dette objektivet. Yeahright... Kjøp det, og rettferdiggjør kjøpet med at du kan selge det igjen uten tap om det skulle bli nødvendig. Lenke til kommentar
Simon Aldra Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Den BBC-serien som begynte på NRK i kveld får meg til å tenke. Om 90 % av alle i verden døde, hva hadde folket gjort? Jeg hadde skaffet meg våpen, langt fra umulig å skaffe. Så hadde jeg skaffet mat, drivstoff og snus. Så hadde jeg tømt polet for god whisky. Og så hadde jeg funnet meg en gård. Lenke til kommentar
sn0dig Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Spørsmål: Jeg trives godt med mitt cropkamera (D300), men det er jo for tiden mye snakk om FF. Mulig det er så fortreffelig som enkelte hevder, har lyst til å prøve. Tenker at siden f.eks. D700 settes i DXmodus når et DX-objektiv monteres så kan man få det beste fra begge systemer. Men blir det bra nok med det markert lavere antall Megapiksler? Bør man vente til det kommer en modell med sånn ca 16-18 Mp? Er det ellers noe som halter i dette resonementet? -Lazy Går ann å bruke D700 i FX modus med DX objektiv på, men blir en del vignettering *lete etter eksempelbilde* Lenke til kommentar
lazyman Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 (endret) Kjøp det, og rettferdiggjør kjøpet med at du kan selge det igjen uten tap om det skulle bli nødvendig. Du vet du ikke får fred i sjelen om du lar denne sjangsen fare... Endret 8. januar 2010 av lazyman Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 8. januar 2010 Rapporter Del Skrevet 8. januar 2010 Vanskelig. Tanken var å bruke det oppover, nemlig. Holder det med 200mm da? 20000mm er vel mer passende Jo, men en f/2 med den brennvidden blir litt VEL tung (for ikke å snakke om dyr!). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå