Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tror heller jeg ville ha innmaten enn selve beina :p
Vær glad det ikke er mulig å daske noen i bakhuet over internett :roll:

 

Av annen sjømat vil jeg varmt anbefale denne oppskriften, knabbet fra Norsk Maltwhiskylag sitt forum:

 

10-12 kamskjell

1 medium løk eller 1 liten purre

1 pære

godt smør

salt & pepper

3-4 ss Aberlour A’bunadh (andre kraftige sherrymodnede whiskyer funker også)

 

Skjær løken i halve ringer og stek til den er gylden. Ha i pæren

skåret i tynne skiver de siste 2-3 minuttene.

Kamskjellene deles i to hvis de er store. Hvis kamskjellene har vært

frosne, så sørg for at de mest mulig tørre før bruk. Kvern over salt

og pepper og stek raskt. ½ - 1 min pr side avhengig av størrelse. Hell

over whiskyen og tenn på. (NB. Pass på så ikke flammene slår i viften

el.l.).

Fordel løk og pære på to tallerkener og legg kamskjellene på toppen.

Hell over stekesjyen til slutt.

Lenke til kommentar
Helt sikker. Jeg tror også jeg er allergisk mot sko. Var på byen en gang og da jeg kom hjem så sovna jeg med skoa på og våkna med hodepine og kvalme.

Lærallergi er ubehagelig ...

 

Vel, jeg har faktisk lærallergi, og kan bekrefte at det ikke er spesielt behagelig. Kan godt ta i sko, belter og andre ting av lær, men kan f. eks. ikke ha klokkereim av lær.

Egentlig er det nok kromallergi. Fikk konstatert det for mange år siden. Det heter jo kromgarvet lær, så jeg antar det er det som er problemet.

 

-Lazy

Lenke til kommentar
Det eneste all sjømatsnakket får meg til å tenke på er dårlige spotify-djs i romjula: Krabbeklo

Kongelåt

 

Vel, jeg har faktisk lærallergi, og kan bekrefte at det ikke er spesielt behagelig. Kan godt ta i sko, belter og andre ting av lær, men kan f. eks. ikke ha klokkereim av lær.

Egentlig er det nok kromallergi. Fikk konstatert det for mange år siden. Det heter jo kromgarvet lær, så jeg antar det er det som er problemet.

 

-Lazy

Bummer!

Lenke til kommentar

Bare sånt får å si noe i denne skaldyr diskusjonen. Krabbe er best! Og ikke bare klørne, men alt som er spiselig. Forresten så er nesten alt sjømat godt og spennende så lenge det er tilberedet skikkelig.

 

Bare se på hvor god den ser ut! Nå fikk jeg lyst på krabbe.

699658517_7k9YV-S.jpg

Lenke til kommentar
Reker er forresten det eneste skalldyret som er etandes. Resten er heller lite godt.

 

What? Sikker på at du ikke prøvde å røyke dem eller noe? :p

 

Du bør komme deg ut på kysten og prøve teinefisket hummer! Jeg er ingen fan av sjømat, men den hummeren var så god at jeg tar tilbake alt stygt jeg har sagt om sjømat i snart 30 år. Slike ting som krabbe og reker kommer ikke i nærheten en gang..

Endret av Ciryaher
Lenke til kommentar

Der har du nok et godt poeng Arnold.

 

Men det sier ikke stort om skalldyr er godt eller ikke.

 

I min barndom så var spagetti regna som litt eksotisk søndagsmat ;) Og spagetti var synonymt med bollognese. Da var det fantastisk godt. Jeg er fortsatt glad i pasta, men bollognese har etterhvert blitt hverdagsutgava. Så hvis jeg skal lage et festmåltid basert på pasta, da tyr jeg til noe annet. Carbonara f.eks.

 

Skalldyr er forresten godt :)

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...