Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Ok, sä fra whisky og öl forum, gär vi nä over til ä vaere et matlagings forum?

 

I motsetning til whiskeyen til jack daniels, lager de en ganske ok grillsaus. Lille flaska med 200ml sause kosta like mye som en flaske 0.7l JD whiskey. :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Oppdaget på fergen nedover at Famous Grouse folkene nå har kommet med en variant som heter Snow Grouse - den skal serveres rett fra fryseren. Skeptisk :hmm:

 

Tom

Den smaker ingenting! Fattern kjøpte den for å teste den.. Ikke verd plastposen man bærer den i en gang. Whisky for folk som ikke drikker whisky.
Lenke til kommentar
Nå er det mulig jeg er på villspor her, men er ikke den største forskjellen mellom irsk og skottsk at irene ikke brenner kornet først?

Nesten. Skottsk whisky törker kornet ved bruk av varmluft fra ovner hvor det brennes torv. I Irsk, blir kornet tørkes i lukkede kjeler. (derav röyksmaken i Skottsk.

 

Plus, Skottsk er typisk destilert 2 ganger, og Irsk 3 ganger.

 

Tilbake til foto?

post-199914-1254915145_thumb.jpg

D40, Sigma 28 @ F1.8. 1/10s. ISO 220(?).

Signatory Coal Ila 15 single casket. ;~)

Lenke til kommentar

Det er ingen som "brenner" kornet. Noen destillerier røyktørker malten med torvrøyk (i stedet for bare å bruke varmluft). Det er nok vanligere i Skottland enn i de fleste andre whiskyproduserende land, men de fleste skotske whiskyer er urøyka.

 

Hovedforskjellen mellom Irland og Skottland vil jeg si er antall ganger gjennom destillasjonsapparatet. I Skottland er det vanligste å destillere to ganger (med noen unntak, f.eks. Auchentoshan), mens i Irland er det vanligere å destillere tre ganger som typisk gir et noe mildere destillat med mindre råvarepreg og fuselstoffer.

 

I tillegg er ofte irske whiskeyer laget med litt andre råvarer (irene bruker gjerne en blanding av maltet og umaltet bygg der skottene ville brukt ren byggmalt), men det varierer fra destilleri til destilleri. Det er nok av irske destillerier som bruker ren byggmalt også, og nok av skotske som bruker forskjellige blandinger. Det kan ikke kalles "single malt" eller "malt whisky", men så er det også langt fra det meste som selges som er single malt. Hovedbestanddelen i skotske blends (og det som helt klart produseres mest av) er det som kalles "grain whisky", som er laget på andre kornsorter enn (eller i tillegg til) maltet bygg. Som oftest hvete eller mais.

Lenke til kommentar
Du har rett i at ikke er Whisky. Men det er en whiskey, av bourbon typen. Om det er godt; det kommer an på hvem du spør. Jeg holder meg til Whisky, helst single malt.

Kunne ikke være mer enig. Jack Daniels er ikke helt i min gate.

 

Oppdaget på fergen nedover at Famous Grouse folkene nå har kommet med en variant som heter Snow Grouse - den skal serveres rett fra fryseren. Skeptisk :hmm:

 

Tom

Veldig skeptisk.

 

En god whisky saus på biffen er ikke å forakte.

 

Tom

Keith Floyd anbefaler Guinness.

 

Tilbake til foto?

post-199914-1254915145_thumb.jpg

D40, Sigma 28 @ F1.8. 1/10s. ISO 220(?).

Signatory Coal Ila 15 single casket. ;~)

Fint bilde,

 

Caol Ila single casket høres godt ut. Caol Ila er vel i og for seg god nesten uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...