Noggie Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Ok, sä fra whisky og öl forum, gär vi nä over til ä vaere et matlagings forum? I motsetning til whiskeyen til jack daniels, lager de en ganske ok grillsaus. Lille flaska med 200ml sause kosta like mye som en flaske 0.7l JD whiskey. Lenke til kommentar
stonhans Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Jeg besøkte en helt random profil på Nettby og fant mine egne bilder fra et turnstevne jeg fotograferte i mars morsomt! Lenke til kommentar
Ciryaher Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Nå er det mulig jeg er på villspor her, men er ikke den største forskjellen mellom irsk og skottsk at irene ikke brenner kornet først? Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Jack Daniels-sausen på T.G.I. Fridays er veldig god.. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Oppdaget på fergen nedover at Famous Grouse folkene nå har kommet med en variant som heter Snow Grouse - den skal serveres rett fra fryseren. Skeptisk Tom Den smaker ingenting! Fattern kjøpte den for å teste den.. Ikke verd plastposen man bærer den i en gang. Whisky for folk som ikke drikker whisky. Lenke til kommentar
Noggie Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Nå er det mulig jeg er på villspor her, men er ikke den største forskjellen mellom irsk og skottsk at irene ikke brenner kornet først? Nesten. Skottsk whisky törker kornet ved bruk av varmluft fra ovner hvor det brennes torv. I Irsk, blir kornet tørkes i lukkede kjeler. (derav röyksmaken i Skottsk. Plus, Skottsk er typisk destilert 2 ganger, og Irsk 3 ganger. Tilbake til foto? D40, Sigma 28 @ F1.8. 1/10s. ISO 220(?). Signatory Coal Ila 15 single casket. ;~) Lenke til kommentar
Kjell75 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Ble tørst på hele greia, må handle noe godt...... Lenke til kommentar
Sutekh Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Det er ingen som "brenner" kornet. Noen destillerier røyktørker malten med torvrøyk (i stedet for bare å bruke varmluft). Det er nok vanligere i Skottland enn i de fleste andre whiskyproduserende land, men de fleste skotske whiskyer er urøyka. Hovedforskjellen mellom Irland og Skottland vil jeg si er antall ganger gjennom destillasjonsapparatet. I Skottland er det vanligste å destillere to ganger (med noen unntak, f.eks. Auchentoshan), mens i Irland er det vanligere å destillere tre ganger som typisk gir et noe mildere destillat med mindre råvarepreg og fuselstoffer. I tillegg er ofte irske whiskeyer laget med litt andre råvarer (irene bruker gjerne en blanding av maltet og umaltet bygg der skottene ville brukt ren byggmalt), men det varierer fra destilleri til destilleri. Det er nok av irske destillerier som bruker ren byggmalt også, og nok av skotske som bruker forskjellige blandinger. Det kan ikke kalles "single malt" eller "malt whisky", men så er det også langt fra det meste som selges som er single malt. Hovedbestanddelen i skotske blends (og det som helt klart produseres mest av) er det som kalles "grain whisky", som er laget på andre kornsorter enn (eller i tillegg til) maltet bygg. Som oftest hvete eller mais. Lenke til kommentar
Simon Aldra Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Du har rett i at ikke er Whisky. Men det er en whiskey, av bourbon typen. Om det er godt; det kommer an på hvem du spør. Jeg holder meg til Whisky, helst single malt. Kunne ikke være mer enig. Jack Daniels er ikke helt i min gate. Oppdaget på fergen nedover at Famous Grouse folkene nå har kommet med en variant som heter Snow Grouse - den skal serveres rett fra fryseren. Skeptisk Tom Veldig skeptisk. En god whisky saus på biffen er ikke å forakte. Tom Keith Floyd anbefaler Guinness. Tilbake til foto? D40, Sigma 28 @ F1.8. 1/10s. ISO 220(?). Signatory Coal Ila 15 single casket. ;~) Fint bilde, Caol Ila single casket høres godt ut. Caol Ila er vel i og for seg god nesten uansett. Lenke til kommentar
Eirik Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Wat? Manuellstyringa funker ikke på kameraet mitt! Går ikke å stille på noen ting... Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Keith Floyd anbefaler Guinness. Anbefalte. Keith har desverre laget sin siste saus Tom Lenke til kommentar
Simon Aldra Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Det stemmer dessverre. Må han hvile i fred, han er nok oppe i himmelen og lager en kjøtt og vinbasert rett med en stekepanne og en stor gryte. RIP. Lenke til kommentar
Bruker-88036 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Så dermed så måtte endel slettes. Sparte alle i samletrådene(utf.galleriene), den seneste utfordringen jeg deltok i og de siste i kritikken. Lenke til kommentar
Bruker-88036 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 he he.. betyr det at man har mer plass enn 50mb? Lenke til kommentar
Inc Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Det betyr bare at MR Ildhode har pådratt seg en betydelig MB gjeld til Tek verket. Dvs han må selge unna ledig MB han har tilgjengelig på sin egen maskin Lenke til kommentar
# offline Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 hehe... Nå som jeg har ordnet litt på Flickr kontoen skal jeg bruke den mer. Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 hehe... Nå som jeg har ordnet litt på Flickr kontoen skal jeg bruke den mer. Du må huske på å legge inn en link i signaturen også. Tom Lenke til kommentar
gorpium Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Damn! Her snakker vi kvalitet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå