Simon Aldra Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Tull med vatn? Har ei flaske Talisker ståande og vente som skal hentast asap. Stas. Famous Grouse er grei til å skylle ned kjip øl med. Talisker er finfine greier, ja. Bare synd at de presterte å ha popcorn i mitt glass med edel Talisker i Jerusalem! Laphroaig var det! Llaphroaig, vel. Det er noe jeg orker å drikke en gang i måneden. Smaken er rett og slett for monoton, og uten nevneverdige topper og daler. Skal jeg ha en røff malt drikker jeg heller Caol Ila, som i alle fall har litt variasjon og litt mer tonalitet og aroma i seg. Talisker, Macallan, Glenmorangie og Caol Ila går ned hver dag. Å diskutere Famous Grouse (den vanlige) og Bells når det finnes skikkelige saker som Caol Ila og Laphroaig blir som å diskutere lettøl og svensk butikkøl, når det finnes saker som Pilsner Urqell og Guinness på fat. Tom Tom, det er litt som å si at det bare er tull å diskutere Volkswagen Passat når en kan kjøre Mercedes Maybach. Maybach er nok en bedre bil, men den er også mye dyrere. Nå har jeg faktisk handlet inn en liter med Caol Ila (270 kronasjer på Duty Free i Praha), og ser frem til å knekke den. Hjemme har jeg også en liten (litersflaske der også) av Glenmorangie. Men for å fortsette paralellen din, så kan man jo si at alternativet til f.eks. Bell's er f.eks., vodka og da foretrekker jeg noe som smaker litt. Og det gjør det jo, selv om det er litt som å drikke vann når en venner seg til mer edle sorter. Tsjekkisk Budweiser skal heller ikke kimses av (i motsetning til amerikansk bud), men Urquell og Guinness er også gode greier. Jeg har også en forkjærlighet for Newcastle, og ikke minst Kilkenney. Som et siste stikk, for 320 kroner på polet har du valget mellom Bell's og makkverket av en bourbon, Jack Daniels. Jack lages i Amerika, av amerikanere, for amerikanere. Det bør vi europeere holde oss unna. Et annet hederlig alternativ dersom en liker mild whiskey er jo også Tullamore Dew, som vitterlig smaker godt den også. Om enn litt nøytral for min smak. Lenke til kommentar
stonhans Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 (endret) Det her blir på dialekt.. Men e det nåt som irritere mæ ************** så e det nybegynnerfotografa som tar konfirmasjonsbilda av ungan sine. Portrettmodus, internblitz, overeksponert, dårlig komponert ..... så kommer dem til mæ for at dem trur æ kan gjøre magi i photoshop, for å rette opp et hvitt bilde. Beklager om nån føle sæ truffe, men lei en fotograf eller ta et fotokurs! Endret 30. mars 2009 av stonhans Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Som et siste stikk, for 320 kroner på polet har du valget mellom Bell's og makkverket av en bourbon, Jack Daniels. Jack lages i Amerika, av amerikanere, for amerikanere. Det bør vi europeere holde oss unna. En holdning jeg også hadde om Bourbon når jeg var på din alder. Kom tilbake om 25 år og prøv igejn. Da er det mulig du mener noe annet. Makkverk er nok for strengt og unyansert. Tom Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 En holdning jeg også hadde om Bourbon når jeg var på din alder. Kom tilbake om 25 år og prøv igejn. Da er det mulig du mener noe annet. Makkverk er nok for strengt og unyansert. Tom Jack Daniels-sausen de har på TGI Fridays er forresten genial.. Må innrømme at jeg ikke har smakt bourbon på mange år - så jeg skal egentlig være litt forsiktig med å uttale meg.. Men - det er en psykisk sperre for meg at Bourbon lovmessig skal være brygget på minst 51% mais!?! WTF? Underlige greier.. Hovedregelen med god whisky er forøvrig at du skal kunne brygge en god øl før du kan destillere den til en god whisky.. Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Må innrømme at jeg ikke har smakt bourbon på mange år - så jeg skal egentlig være litt forsiktig med å uttale meg.. Er verdt et forsøk. Mer nyansert enn man husker fra ungdommen. Men JD er den man bør velge kan sikkert diskuteres. Men - det er en psykisk sperre for meg at Bourbon lovmessig skal være brygget på minst 51% mais!?! WTF? Underlige greier.. Det er derfor den heter Bourbon og ikke whiskey/whisky. Er uansett bedre enn Rolling Rock ølet de selger der borte. Raper pop-corn i en uke etterpå Hovedregelen med god whisky er forøvrig at du skal kunne brygge en god øl før du kan destillere den til en god whisky.. Hva er vitsen med å destillere ølet hvis det er et godt brygg ? Tom Lenke til kommentar
fototim Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 (endret) Hva er vitsen med å destillere ølet hvis det er et godt brygg ?Å lage god whisky kanskje Jeg er ingen whiskykjenner. Langt i fra. Jeg er nok fortsatt for prega av alt for tidlig debut på Jim Beam (det måtte jo være det, for det var det Morgan Kane drakk), med dobbel blåveis og mildt sagt dårlig almentilstand til følge. Men, jeg reagerer altså på en smak i JD som på meg minner om kunstig vanilje. Er det mine smaksløker som lurer meg, eller er det fler som kjenner det same? Uansett hva det er så legger denne smaken seg som et ullent søtlig teppe over all annen smak. Endret 30. mars 2009 av fototim Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Laphroaig var det! Llaphroaig, vel. Det er noe jeg orker å drikke en gang i måneden. Smaken er rett og slett for monoton, og uten nevneverdige topper og daler. Skal jeg ha en røff malt drikker jeg heller Caol Ila, som i alle fall har litt variasjon og litt mer tonalitet og aroma i seg. Talisker, Macallan, Glenmorangie og Caol Ila går ned hver dag. Laphroaig er korrekt stavemåte. Uansett er deres quarter cask en ganske så kompleks og fin whisky. Fordi den har vært lagret på mindre tønner enn vanlig, har den fått større overflate mot treverket i eiketønna, og er derfor litt snillere enn den vanlige, som smaker en kombinasjon av sjøldaue måker og nedbrent fiskebåt. Ellers er Ardbeg Uigeadail og renaissance fra samme destilleri fantastisk komplekse og interessante whiskyer som går BOOM på smaksløkene dine i det du får dem i munnen. Det samme gjelder i og for seg Ardbeg Serendipity også, om du får fatt i den, men for pengene ville jeg heller satset på de to andre. Andre riktig fine og spennende whiskyer er, etter min erfaring: Glenlivet Nadurra (søtlig), Glenmorangie Astar (herlig sjokoladepreg), Glennfarclas 105 (passer en kald og våt høstkveld) og mange andre. Her er oversikten over skapet mitt: Lenke til kommentar
stonhans Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Laphroaig Quarter Cask så jo skikkelig god ut da! Men bør den blandes med noe? Det ser ut som en stironsmak, uten at jeg kanskje bør dømme noe etter fargen. Lenke til kommentar
tomsi42 Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Det her blir på dialekt.. Men e det nåt som irritere mæ ************** så e det nybegynnerfotografa som tar konfirmasjonsbilda av ungan sine. Portrettmodus, internblitz, overeksponert, dårlig komponert ..... så kommer dem til mæ for at dem trur æ kan gjøre magi i photoshop, for å rette opp et hvitt bilde. Beklager om nån føle sæ truffe, men lei en fotograf eller ta et fotokurs! Fortell dem sannheten, så slutter de å mase etter en stund. Men gjør det på en hyggelig måte, eller så slutter de å snakke til deg overhode. Eller er det kanskje like greit? Vil man kjenne som tar så dårlige bilder Tom Lenke til kommentar
KimNK Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Uh, blande? Og sitron, langt derifra. Lenke til kommentar
stonhans Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Det her blir på dialekt.. Men e det nåt som irritere mæ ************** så e det nybegynnerfotografa som tar konfirmasjonsbilda av ungan sine. Portrettmodus, internblitz, overeksponert, dårlig komponert ..... så kommer dem til mæ for at dem trur æ kan gjøre magi i photoshop, for å rette opp et hvitt bilde. Beklager om nån føle sæ truffe, men lei en fotograf eller ta et fotokurs! Fortell dem sannheten, så slutter de å mase etter en stund. Men gjør det på en hyggelig måte, eller så slutter de å snakke til deg overhode. Eller er det kanskje like greit? Vil man kjenne som tar så dårlige bilder Tom Ja, du har et poeng. Er derfor jeg tar det 'anonymt' her, så slipper jeg å miste kundene. Skal ikke gjøre narr av de som ikke kan lysmåleren og histogrammet, uten at jeg er noen ekspert heller. Men avogtil føler jeg at når det kommer til konfirmasjonsbilder, som er et "once in a lifetime", så bør minnene foreviges på en ordntlig måte. Lenke til kommentar
Trondster Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 (..)og er derfor litt snillere enn den vanlige, som smaker en kombinasjon av sjøldaue måker og nedbrent fiskebåt. *knakk* Andre riktig fine og spennende whiskyer er, etter min erfaring: Glenlivet Nadurra (søtlig), Glenmorangie Astar (herlig sjokoladepreg), Glennfarclas 105 (passer en kald og våt høstkveld) og mange andre. Min favoritt er den gamle ikke-å-få-tak-i-mer Glenfiddich 21år Havana Reserve, lagret på romfat. Det var en whisky som duftet av rom og smakte av fantastisk whisky - det var noen geniale smaksnyanser i den.. Mmmh... Det var en whisky som luktet rom! De sier at de nyere 21år Gran Reserva lages på tilsvarende måte, men nei - synes ikke den på langt nær har den smaken lenger.. Litt bakgrunnsinformasjon i denne tråden. Ser du den - kjøp den! Den er høyst sannsynlig verdt det, selv om det er samlerpris! Lenke til kommentar
Simon Aldra Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Som et siste stikk, for 320 kroner på polet har du valget mellom Bell's og makkverket av en bourbon, Jack Daniels. Jack lages i Amerika, av amerikanere, for amerikanere. Det bør vi europeere holde oss unna. En holdning jeg også hadde om Bourbon når jeg var på din alder. Kom tilbake om 25 år og prøv igejn. Da er det mulig du mener noe annet. Makkverk er nok for strengt og unyansert. Tom Whisky skal komme fra Skottland (eller Irland, det var tross alt de som fant opp whiskey). Laphroaig er korrekt stavemåte. Uansett er deres quarter cask en ganske så kompleks og fin whisky. Fordi den har vært lagret på mindre tønner enn vanlig, har den fått større overflate mot treverket i eiketønna, og er derfor litt snillere enn den vanlige, som smaker en kombinasjon av sjøldaue måker og nedbrent fiskebåt. Det vet jeg, det var en stavefeil. Tror jeg må prøve quarter cask en gang. Ellers er Ardbeg Uigeadail og renaissance fra samme destilleri fantastisk komplekse og interessante whiskyer som går BOOM på smaksløkene dine i det du får dem i munnen. Det samme gjelder i og for seg Ardbeg Serendipity også, om du får fatt i den, men for pengene ville jeg heller satset på de to andre. Dette blir dyrt for meg, tror jeg. Kanskje det ikke blir 5D likevel? Andre riktig fine og spennende whiskyer er, etter min erfaring: Glenlivet Nadurra (søtlig), Glenmorangie Astar (herlig sjokoladepreg), Glennfarclas 105 (passer en kald og våt høstkveld) og mange andre. Jeg må innrømme at du er mer avansert på whisky enn meg. Men til gjengjeld er jeg mer avansert på whisky enn nesten alle andre jeg kjenner, så det er vel grader av kunnskap. Jeg burde kanskje prøve Glenmorangie Astar, siden jeg tross alt elsker Glenmorangie. Glenlivet har jeg vært borti, og har likt det meste jeg har smakt fra den fronten. Synd jeg ikke dristet meg til å prøve et glass Glenmorangie fra 1975 for 160 shekel (på den baren der Taliskeren min ble levert med rester av popcorn i glasset). Summa summarum, det er veldig mye god whisky, og det er alt for få år og for lite penger til å prøve dem. Her er oversikten over skapet mitt: Det har jeg faktisk tittet på før. Lenke til kommentar
Aetius Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 For dem som liker whisky og ønsker å smake på interessante greier man aldri i livet har råd til å kjøpe selv, vil jeg anbefale Oslo Whiskyfestival, som går av stabelen første helgen i november hvert år. Lenke til kommentar
J@cob Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 (endret) Macallan er ganske knasent det og. Broderen pleier å komme hjem med 12 i gang i blant, men den vokter han godt. Gleder meg til å bli gammel nok for egen whiskey handling. Tullamore Dew er forøvrig en, etter min mening, en helt grei whiskey til en ikke så alt for stor pris. Djupviken: Hvor mye? Endret 30. mars 2009 av J@cob Lenke til kommentar
fulmar Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Hva er vitsen med å destillere ølet hvis det er et godt brygg ?Å lage god whisky kanskje Jeg er ingen whiskykjenner. Langt i fra. Jeg er nok fortsatt for prega av alt for tidlig debut på Jim Beam (det måtte jo være det, for det var det Morgan Kane drakk), med dobbel blåveis og mildt sagt dårlig almentilstand til følge. Mener å huske at det ble handlet "Old Gran'dad", siden nevnte US marshal foretrakk den. Min, evig dårlige, hukommelse mener også at den smakte heller fortreffelig. (Som forresten det meste gjorde når man var under 20;) Har imidlertid lett litt etter nevnte bestefar, men uten hell. Muligens avgått en stille død? John Daniels betyr halsbrann, uten unntak. Et halvt glass er nok. Inntar gjerne en Talisker, uansett hvilken dag det måtte være Lenke til kommentar
Simon Aldra Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Mener å huske at det ble handlet "Old Gran'dad", siden nevnte US marshal foretrakk den. Min, evig dårlige, hukommelse mener også at den smakte heller fortreffelig. (Som forresten det meste gjorde når man var under 20;) Har imidlertid lett litt etter nevnte bestefar, men uten hell. Muligens avgått en stille død?John Daniels betyr halsbrann, uten unntak. Et halvt glass er nok. Inntar gjerne en Talisker, uansett hvilken dag det måtte være Det var Grand Old Dad? Her må jeg nok oppfriske min Kane litt, jeg husker faktisk ikke. Men kan fint ha vært Old Grand Dad. Men hva det nå enn var den het, den finnes fortsatt. Over til andre lovmenn, Kurt Wallanders favoritt er Glenmorangie. Lenke til kommentar
sn0dig Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Hei og velkommen til whiskeyforumet... Lenke til kommentar
cookie007 Skrevet 30. mars 2009 Del Skrevet 30. mars 2009 Hei og velkommen til whiskeyforumet... +1 Lest gjennom 2-3 sider med whiskeysnakk snart... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå