Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

 

 

Her er hva jeg fikk av en annen eBay -seller, leser man litt imellom linjene kan man nesten kalle dette en trussel.

 

Trussel? Så ikke noe som lignet engang jeg, så her må du ikke bare lese mellom linjene, må nesten lese på et helt annet nettsted tror jeg...:-)

 

Det er denne setningen som jeg anser som en tildekket advarsel, det hele kommer an på hvordan man tolker den setningen.

 

 

pls kindly leave your positive feedback and 5 stars review as encourage me to give you the more and better items and service

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

pls kindly leave your positive feedback and 5 stars review as encourage me to give you the more and better items and service

 

Ok...så hvis du IKKE gir 5 stjerner.....vil du ved neste bestilling få dårligere varer og dårligere service - til samme eller høyere pris - DET virker som en soleklar "trussel" ;) RØDT KORT !!!

Endret av flageborg
Lenke til kommentar

Jeg ser poenget med å utfordre seg selv for eksempel i en 50mm konkurranse, men jeg ser ikke poenget med å avskrive fotografering som krever andre brennvidder i samme periode, til annet bruk enn i konkurransen.

Slik jeg ser det, så er poenget med en slik utfrodring å bli så kjent med utstyret at man det blir en utvidelse av en selv. Og for å få til det, så må det veldig lang trening til. Cartier Bresson mente at de første 10.000 bildene var dårligst; og mange mener at man må jobbe med noe i 10.000 tilmer for å bli god.

 

Ved å holde seg til en brennvidde/sensorstørrelse, gjør at man trener seg opp til å se motivet i riktig utsnitt lenge før man tar frem kamera. Og det tar mye lenger enn en uke.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

... og mange mener at man må jobbe med noe i 10.000 tilmer for å bli god.

 

...

 

Nja ... Det tar ikke nødvendigvis 10.000 timer å bli god. Det tallet er antagelig i hovedsak hentet fra store, europeiske fotballklubber og er et forsøk på å definere hva som må til for at et 19-årig talent som ønsker å bli best, faktisk har gjort det som skal til. Talentet ligger dermed enda mer i indre motivasjon enn i faktiske ferdigheter.

 

Uansett må det jobbes med hva som helst for å bli god i det. Men det er jo litt opp til en selv hva man mener med "god". Dermed kan akkurat det å bli "god" ta alt fra 100 timer til en livstid...:-)

Lenke til kommentar

Jørgen: Jeg skjønner businesskonseptet til restauranten og at målgruppen vil betale ekstra for det, men si meg, åt du på privaten en eneste utenlandsk vare i løpet av læreperioden?

 

Jeg ser poenget med å utfordre seg selv for eksempel i en 50mm konkurranse, men jeg ser ikke poenget med å avskrive fotografering som krever andre brennvidder i samme periode, til annet bruk enn i konkurransen. Hadde jeg valgt 50mm et år og det hadde flommet med fantastisk nordlys en kveld så ville jeg ikke bare satt meg foran TV-en og sturet. Jeg hadde lært mye mer av å ta med meg vidvinkelen ut og fravike konkurransereglene. Eller om det hadde dukket opp hval i fjorden noen hundre meter ute og jeg sto i fjæra med en 50mm mens reisefølget står og får flotte hvalbilder med sine store teleobjektiver. Båt har jeg ikke tilgjengelig.

 

Joda, jeg spiste mat fra både innland og utland i den perioden. Jeg hadde fri fra rammene, men det var heller ikke det viktigste med analogien.

 

Poenget med en slik utfordring er gjerne å tenke nytt, mens du henger deg for mye opp i ulempene. Du ikke bruke vidvinkel til nordlys, landskap og arkitektur, selv om det er vanlig. Du ikke furte foran TV-en. Hva med å finne motiver i nordlyset? Prøve breznier-metoden for å lage en større flate? Ta bilde av nordlyset i en refleksjon? Gjennom et prisme? Bruk det som bakgrunn i et portrett? Eller, hva med å bare drite i nordlyset og hvalen? Alle har sett nordlys og hvaler før. Kan du finne på noe artig med en lommelykt-app og teksturen i en planke? Kan du tøye reglene litt og montere 50mm-en feil vei og bruke den som macro?

Lenke til kommentar

Objektivnørding, cont'd:

En liten oppdatering i soga om leting etter lang tele til Galapagos og andre herligheter på langtur. Har kommet over alt for mange som ikke har vært fornøyde med skarpheten på Tamron 150-600, så den er forkastet. Skal det gjøres, skal det gjøres ordentlig.

 

De rimelige alternativene jeg står igjen med er Canon 300/4 eller 400/5.6. Men jeg har også kommet i skade for å prøve mer alvorlig utstyr. Siste utgaven av 300/2.8 virker uforskammet overkommelig med tanke på vekt og størrelse, og da har jeg plutselig 600/4 med TC. Selv 200-400/4 er ikke verre enn at jeg kan se for meg å dra på tur med den, men prisen er enda mer uspiselig enn forrige alternativ. Dessverre er det ganske mye som skiller disse nye og svindyre fra alternativer på bruktmarkedet, spesielt er de nye lettere: en gammel 400/2.8 ligger over 6kg, de nye veier 3.8.

Har grublet meg frem til en løsning her, og et Canon 300/2.8 i siste utgave er på vei. Sammen med 1.4x og 2x teleconvertere tror jeg dette skal bli riktig bra.

 

De beste julegavene gir man til seg selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Objektivnørding, cont'd:

Har grublet meg frem til en løsning her, og et Canon 300/2.8 i siste utgave er på vei. Sammen med 1.4x og 2x teleconvertere tror jeg dette skal bli riktig bra.

 

De beste julegavene gir man til seg selv.

Oh ikke værst! Det objektivet er jo som ren porno å regne!

Akkurat samme komboen jeg har vurdert om jeg skal handle en vakker dag, og må gå for den "økonomiske" og lett håndterlige versjonen av å ha god tele.

Har sett mange bilder tatt med 300 2.8 og 2x, og blir stadig forbauset over hvor skarpt det kan bli!

 

Post gjerne bilder og erfaringer du får ved å bruke dette! Er vel en egen Teleobjektiv-tråd som er fint til slikt.

Endret av KristianJV
Lenke til kommentar

Ved feilfokusering på Sigma: Må man levere objektivet til justering sammen med kameraet i alle tilfeller? Jeg får samme frontfokusering på to kameraer, og mikrojustering strekker ikke til.

det er mulig det er lurt å spørre der du skal levere det inn.

 

La oss si at jeg og 10 andre sier "nei, det trenger du ikke". Også kontakter du servicestedet, og så sier de at du må levere kameraet, Da hjelper det lite å si at "HEI! Det var 11 stykker på akam som sa at jeg ikke trengte det."

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...