Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Lykken ble stor da jeg fikk beskjed om at jeg kunne installere hvilket OS jeg ville på arbeidsmaskina på jobb. Etter 6 år låst til MS, kunne jeg endelig velge noe annet :) Fått noen litt rare blikk fra både Windows og Linux gjengen (dog litt cred fra linuxgutta ;)) for nå å kjøre Mint 13 Maya på laptopen.

 

For ordens skyld: Jeg er ansatt for å drifte windows systemer :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må si meg uenig der. Se på E og de fine detaljene i gjerdet. Soleklar vinner spør du meg (Nokia'n)

Rimelig utvaskede detaljer i hekken på E da. At de tynne linjene i gjerdet synes bedre, er nok en direkte virkning av ekstremt mange megapiksler, men det hjelper lite når andre detaljer blir utvasket.

Det er jo ikke utvasket, det bare mangler litt oppskarping og kontrast. Ville mye heller valgt et slikt bilde, enn et overskarpet bilde med for sterk kontrast. Siden de fine detaljene av typen "gjerde" er så godt gjengitt/tatt vare på, gjelder dette selvsagt resten av bildet også, noe jeg synes er ganske tydelig.

Lenke til kommentar

Må si meg enig med H_Treider. E trenger kun litt oppskarpning og litt kontrast. Detaljene er der.

Mulig jeg tar feil, men skulle gjerne sett et ferdigbehandlet bilde fra Nokia 808 også, for å se hvordan den står seg mot Olympus'en når bildet er ferdigbehandlet. Og i tillegg et bilde som ikke er nedskalert på en måte som går i Nokia sin favør (ref. artikkelen).

 

Nokias PureView-algoritme er selvsagt 100% tilpasset denne sensoren og bildestørrelsen, mens de andre må ta til takke med standard nedskalering.

 

Men uansett, slik det er nå, er det litt for uskarpt, og det er underlig at de ikke skarper opp og behandler bildet i et kamera som er ment å være enda mer konsumerrettet enn mft-kameraene. Kanskje detaljene og informasjonen i bildefilene ikke takler etterbehandlingen?

 

Hvis Nokia faktisk skulle være bedre, strider det jo mot alle fysiske lover, at en bitteliten bildebrikke med ekstremt antall megapixler, og et bittelite objektiv skal yte bedre enn Olympus sin store bildebrikke og store objektiv. Det var heller ikke tatt bilder i dårlig belysning, så en helt fullstendig test var det jo uansett ikke. Det er nok der de store forskjellene ligger.

 

Men Nokia skal ha kudos for å ha laget et veldig bra kamera i en mobiltelefon. Det er nok verre å se forskjell når bildene er i visningsstørrelse på PC-skjermen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124

@Simen1

 

Nuvel, nå hadde jo også Nikon D40 1/500 sync.. :) Men den hadde vel «bare» 1/4000 som maks sync også.. :)

Endret av Slettet+3124
Lenke til kommentar

Har fått et litt uforståelig problem med min stasjonære maskin, jeg får ikke koblet meg opp på nettet.

 

Jeg har tilgang til modemet men fra modemet og Internett er det stopp, alle ip-adr. er korrekte og krypteringen er riktig, bruker jeg kabel er det ingen problemer bare når jeg bruker trådløs oppkobling. Har vært i kontakt med Telenor support og fikk litt hjelp derifra ril og oppgradere modemet siden jeg/de trodde det var der feilen lå, etterpå fungerte maskinen men når jeg slo av maskinen og etterpå startet den igjen var feilen tilbake, har gått tom for ideer om hva som er galt.

 

Kan det være driveren til trådløse kortet som tuller ? , eller burde jeg da ikke få opprettet kontakt med modemet hvis den var korrupt.

 

Har også en bærbar hvor alt fungerer greit.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Noen som har Smugmug som plutselig får flere tusen besøk på en dag (og som vanligvis har maks rundt 100 treff)?

 

Det skjedde meg for en gang for et par-tre uker siden, og igjen nå i dag. Ser ut til å være konsentrert til en folder. Kan ikke se noe spesielt utfra referrers-historikken.

 

Men jeg tviler på at det står "ordentlige" mennesker bak. :hmm: Google?

Endret av Bykatt
Lenke til kommentar

Antivirus eller brannmur som krangler? Eller er nettverkskort-driveren oppdatert nylig?

 

Kan også være kabel som krangler.

 

Tror ikke det, har koblet fra alt sikkerhet uten at det hjalp, har også prøvd og refreshe ip et utallige ganger.

 

Edit: tror jeg stikker innom biltema og kjøper 100 meter lan kabel og et par rj45 kontakter så jeg slipper dette tullet, har kastet bort hele dagen på noe jeg overhode ikke har greie på :)

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Det kan ofte være bedre å omgå et problem enn å løse det. Hilsen en som har brukt 6 timer på å ikke løse et driverproblem i ubuntu i dag.

Og jeg er i ferd med å skape meg dataproblemer - jeg holder på å installere Windows 8 preview på laptoppen. Det er er heldivs mye pils i kjøleskapet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...