Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For det første: Hva i all verden får en person til å sende en slik video inn til en avis? Han må jo ha sett at flekken beveger seg i forhold til hvordan han beveger kameraet, og da forstår alle at det har med refleksjoner i optikken å gjøre.

 

For det andre: Hva i all verden får en avis til å lage en sak ut av dette? Skulle jo tro at de hadde en eller to fotografer i stallen som de kunne spurt. For de må jo også se at dette er et optisk fenomen, og ingenting mystisk overhodet.

 

Latterligste avisartikkelen jeg noen gang har sett tror jeg. Noen ganger mister jeg litt troa på menneskeheten :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For det første: Hva i all verden får en person til å sende en slik video inn til en avis? Han må jo ha sett at flekken beveger seg i forhold til hvordan han beveger kameraet, og da forstår alle at det har med refleksjoner i optikken å gjøre.

Desverre, så er "cause and effect" en tankegang som er fremmend for en del mennesker ...

Lenke til kommentar

Litt artig at filnavnet er:

 

http://naf.digitalka...ednaf_colorbox_ukjent-sted_ny.jpg

 

Forsøkte et google bildesøk, men kom ikke opp noe mer enn et stock-fotosted, så spørs om NAF kan hjelpe til med å stedfeste det..

http://www.colourbox...billede-3872869

 

Det er en Dmitry Naumov som har tatt bilde om ikke annet. Han er på facebook, kan jo sende han en mld å spørre om han husker det...

https://www.facebook.com/dmitry.naumov

Endret av awesnes
Lenke til kommentar

Jeg reiser til Danmark og Tyskland om 2 uker for å feriere der en stund. Det frister VELDIG å ta med mitt Canon 5D III + 24-70 f/2.8L som reisekamera, det er jo forsikret fra i morgen. Bør jeg være redd for tyveri? Evt. plukke opp et stykke Black Rapid hos FotoVideo i Oslo før avreise? Kamerautstyret blir passet på som gull.

Endret av stonhans
Lenke til kommentar

Har du ikke kjøpt utstyret for å bruke det da? Jeg har alltdi tatt med meg det jeg har følt jeg har hatt behov for. Så lenge du er litt årvåken og ikke slenger ting ifra deg uten å passe på, så bør det gå bra.

 

Joda, jeg har bare en tendens til å være overbeskyttende. :p Eneste som bekymrer meg mest er Oslo, ikke Legoland eller Kiel. Litt rart. Jeg tar med kameraet :) Men har du erfaring med Black Rapid?

Endret av stonhans
Lenke til kommentar

Det er nok i Oslo du bør passe mest på. Kjenner folk som har bllitt frastjålet utstyr i Oslo. Det som er viktig å passe på, er når du er på kafeer osv og setter fra deg fotosekken eller legger kamera fra deg.

 

Har ikke prøvd noen spesialreimer - bruker de som følger med kamera.

Lenke til kommentar

Black Rapid hjelper vel ikke akkurat mot tyveri. Er det en luring som skal rive fra deg kamera så klarer han vel det uansett hvilken rem en bruker. Men i opplyste strøk som ikke er så alt for tvilsomme så er det vel ikke farlig å ta med seg fotoutstyret sitt.

 

Men Black Rapid kan anbefales varmt på alle måter ellers. Jeg 2 Nikon hus som jeg bruker, ingen av disse har orginalrem. Jeg bruker Black Rapid på begge, jeg kan fly rundt med et Nikon D700 med grep og et 70-200 lenge uten å merke at kamera henger ved min side. Enkelt å ta det fra siden til skuddposisjon er det også. Ikke noe orginalremmer på meg etter at jeg oppdaget Black Rapid.

Endret av Fytterakkern
Lenke til kommentar

Det er ikke nøye hvor man er i verden - om man er uforsiktig forsvinner fort fotoutstyret. Pass alminnelig godt på det, så går det fint. Ikke vær redd for å bruke det. :)

 

Har reis med fotoutstyr til mer eller mindre lugubre plasser på tre forskjellige kontinenter, uten å miste noe utstyr. Lånte dog bort kameraet til en kompis som var på oslo-tur en gang, hvor han på Oslo S måtte springe etter en kar som stakk av med fotobaggen (med mitt fotoutstyr i)... Fikk tak i utstyret etter å ha løpt om kapp gjennom halve østbanehallen.

 

Mobiltelefoner har jeg derimot vært mindre heldig med, blitt frastjelt en ved Palolem Beach i Goa, en i Buenos Aires og en i Storgata i Oslo. Min erfaring er som sagt at man ikke nødvendigvis er noe tryggere i Norge enn i andre land. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...