Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva i all verden skal man ta bilder av der da? :D

Spør Anew, han har levert en rekke flotte bilder fra Svalbard i bildekritikken.

 

Personlig er jeg svært sugen på en tur til Svalbard, men dessverre ser det dårlig ut slik ting har utviklet seg for meg i 2009.

Glem ikke Koffeins tidvis glitrende bilder fra Pyramiden...

 

Jeg hadde håpet dere hadde glemt Svalbardforslaget mitt. :) Kona har bestemt at vi skal til Florida i April, så da er Svalbard totalt utelukket for min del i 2010.

 

2011, derimot... :roll: Jeg tror faktisk jeg overestimerte hvor mye det kommer til å koste i den tråden Arnold lenket til.

 

Dette bildet er særdeles beskrivende for hvordan det er å fotografere der oppe:

431799499_oWifT-L.jpg

 

Svalbardgalleriet mitt: http://anew.smugmug.com/gallery/6756396_8RVMc#P-1-15 (litt "turistpreg" siden det ble laget for å dele med folk på jobben)

Lenke til kommentar
Kalibrering av skjerm. Trenger man noe mer enn Spyder 2 Express, eller bør jeg gå for Spyder 3 Pro? Eller finnes det rimeligere alternativer, som er like bra?
Trenger og trenger Fru Blom.

 

Jeg har hatt Spyder 2. Den fungerte forsåvidt helt greit. Men så måtte jeg kjøpe ny (rota vekk serienummeret, og fikk ikke reinstallert), og da valgte jeg Spyder 3.

 

Spyder 3 tilpasser profilen dynamisk til rommet. Det vil si at du setter dingsen på pulten og så registrer den endringer i rombelysningen og skal ta hensyn til dem. Hvor effektivt det er til en hver tid skal jeg ikke si noe om, men det virker i hvert fall så pass bra at jeg syns det var verdt ekstrakostnaden.

 

Andre alternativer kjenner jeg ikke. Begge er forresten greie i bruk, og jeg har inntrykk av at det ikke gjelder alt i markedet.

Endret av fototim
Lenke til kommentar
Er det stor kvalitetsforskjell på en softbox av rimeligste sort på ebay (40$) og en hos kaffebrus til 6-700kr? Om det er det, hvordan er de forskjellige?

Spørs hvordan du skal bruke de.

 

Jeg ville vel sagt nei. Men så er ikke jeg så "kresen" da jeg sjelden har kontroll på den ene softboxen og Speedlite'n jeg har.

 

Men jeg har opplevd billige softboxer som gir veldig fint og mykt lys! :thumbup:

 

Om du driver med locations kan de være en fordel med sammenleggbare softboxer, som f. eks. Apollo'ene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...