Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Absolutt enig med Tom i at signatur på bilder er en uting. Amatører forsøker å se mer proff ut ved å legge på en signatur på alle slags bilder. For det første er det bare portrettfotografer av den klassiske typen (studio) som bruker det, og ingen andre grupper. Dessuten bruker ikke proffe fotografer signatur som er trykket på bildet, men preget inn med et spesielt stempel.

 

Det å legge inn signatur på den måten får altså ikke bildene dine til å fremstå som profesjonelle, tvert imot. De ser skikkelig amatørmessige ut med det. Og du kan da ikke mene at bildet blir penere med signatur. For hvis et bilde blir penere med signatur så er det skikkelig dårlig, og da bør man heller være anonym.

 

Dessuten har du valgt en ganske standard font, og det er ihvertfall stygt. Det ser ikke designet ut. Og motivet ditt er helt feil, jfr poenget med at det kunn er portettstudioer som bruker det. Signatur på et actionbilde er faktisk litt flaut.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Signaturen i bildet du viser til på flickr er ikke en signatur, det er en logo. Det er vesensforskjeller mellom en designet logo og en sig laget med en håndskriftlogo fra Microsoft. Jeg hevder at det ser uprofesjonelt ut.

 

Det er også stor forskjell på bildene. Det bildet som kommenteres her er et "sportsbilde", ikke et type studioportrett/kunstbilde som abraxa viser til. Så jeg står fremdeles på mitt.

 

Faren for å bli stjåler får stå sin prøve for meg. Bildene jeg legger ut er for små til å brukes til annet enn web, og tyveri er for meg den beste form for kompliment. Hvis tyveriet medfører tap av penger kan jeg forstå det, men ellers ser jeg på det som et ikke-problem. I hvertfall for amatører. Det blir litt å beskytte bildene sine av prinsipp, men når det ødelegger inntrykket av bildet så er det ikke verdt det. Folk får gjøre hva de vil, men for meg som har erfaring med både trykk og profesjonell fotografering så ser det bare amatørmessig ut. Og det er nok de fleste med min erfaring enig i. Jeg reagerer på det amatørmessige valget av font også.

 

Hva andre synes det gjør med bildet får være deres sak, men for meg så trekker det ned bildet. Jeg har jo lest indignerte fotoamatører fortelle om bilder som er mindre gode, men som er stjålet fordi motivet er interessant for noen. Slike saker hadde iallefall ikke jeg giddet å følge opp. Men jeg uttaler meg bare for meg selv, men hva annet skal jeg gjøre når noen spør om min mening?

Lenke til kommentar
...

Jeg tror da ingen angriper deg her, jeg lurte faktisk på din mening... Jeg ser på det å slenge en logo eller ett vann merke som en safty for at folk skal spørre etter en original eller at du i det minste får navnet ditt ut der. Jeg håper jeg kommer inn i grå sonen her snart, er fotostudent og vill klart folk skal få taki bildene om de vill ha dem, kjøpe dem om dem vill eller bruke dem med nok promotering av hvem som tok bildet...

 

Som student så er jeg ikke kjent men det er vell hva jeg sikter til å bli om jeg ikke ender opp som Boligfotograf eller pressefotograf... Ikke at det er bad, jeg vill bare noe annet.

 

EDIT: Er der noen andre som ikke klarer å slutte å høre på "Men withOUT hats - Safety Dance"

 

EDIT²: WithOUT hats, Men Without hats...

Endret av jimdidr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...