britty Skrevet 8. januar 2008 Del Skrevet 8. januar 2008 hvilke kostråd kan dere gi meg i forhold til fett? Lenke til kommentar
Xell Skrevet 8. januar 2008 Del Skrevet 8. januar 2008 Hvis du mener å slanke bort fett, så er vel det ultimate rådet å inta færre kalorier enn du forbrenner. Men pass også på å ha en god balanse mellom Karbohydrater og proteiner og sørg for å få i deg essensielle fettsyerer enten via kosten eller som tilskudd. Hva gjelder fet mat er ikke fettet din største fiende. Det finnes selvsagt typer fett som er mindere sundt enn andre, men vi trenger fett for å overleve. Men kombinasjonen store mengder fett og karbohydrater (tenk frityrstekt mat/snacks) er uheldig. Lenke til kommentar
britty Skrevet 8. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 8. januar 2008 Hvis du mener å slanke bort fett, så er vel det ultimate rådet å inta færre kalorier enn du forbrenner. Men pass også på å ha en god balanse mellom Karbohydrater og proteiner og sørg for å få i deg essensielle fettsyerer enten via kosten eller som tilskudd. Hva gjelder fet mat er ikke fettet din største fiende. Det finnes selvsagt typer fett som er mindere sundt enn andre, men vi trenger fett for å overleve. Men kombinasjonen store mengder fett og karbohydrater (tenk frityrstekt mat/snacks) er uheldig. Takk for svar, men tenkte mer på hum..ikke slanking, men hvor mye fett som man "burde" få i seg, hva man får det gjennom(matretter) osv...beklager at jeg forklarte meg dårlig Lenke til kommentar
anon12234 Skrevet 8. januar 2008 Del Skrevet 8. januar 2008 for å kunne svare deg på dette burde du utdype spørsmål veldig mye. hva med fett, hvilke typer fett, hvorfor?, i hvilken sammenheng? Lenke til kommentar
britty Skrevet 8. januar 2008 Forfatter Del Skrevet 8. januar 2008 for å kunne svare deg på dette burde du utdype spørsmål veldig mye. hva med fett, hvilke typer fett, hvorfor?, i hvilken sammenheng? ja hvordan fett som er ok å ha i kosten, hvordan fett man kan spise og hvorfor... Lenke til kommentar
Stian89 Skrevet 8. januar 2008 Del Skrevet 8. januar 2008 http://www.tn.no/artikler.aspx?id=20 Lenke til kommentar
Xell Skrevet 8. januar 2008 Del Skrevet 8. januar 2008 en fin regel er at man skal begrense prossesert mat (pølser, kjøttdeig, osv) i så stor grad som mulig. Prossesert mat inneholder ofte store mengder usunt fett ( i alle fall grådig større mengder enn rene kjøttprodukter). Fet fisk er sundt. Det er det få som får i seg for mye av. Man skal også ungå herdet fett. Man hører hele tiden at man skal bruke oljer i stede for smør når man steker, men mange matoljer er i dag delvis herdet for å øke holdbarheten. Disse inneholder da transfett som senker det gode kolesterolet og er dermed dirrekte helseskadelig. Bruk kaldpresset olje til kald mat (dressinger til salat o.l.), men ikke til steking. Da er det faktsik bedre å bruke meierismør i små mengder enn oljer. Lenke til kommentar
LowBalls Skrevet 9. januar 2008 Del Skrevet 9. januar 2008 for å kunne svare deg på dette burde du utdype spørsmål veldig mye. hva med fett, hvilke typer fett, hvorfor?, i hvilken sammenheng? ja hvordan fett som er ok å ha i kosten, hvordan fett man kan spise og hvorfor... Jeg spørte om det samme til daglig leder av myorevolution "Børge" fikk et meget bra svar tilbake. Med sunt fett snakker man som regel om en- og flerumettet fett. Kilder som er rike på dette er de fleste vegetabilske oljer, spesielt olivenolje og rapsolje er rike på enumettet fett. Nøtter og mandler er også rike på en- og flerumettet fett. Avocado har mye sunt fett. Fet fisk, eller kosttilskudd basert på fiskeolje og selolje, er rike på omega-3 fettsyrer, som er den sunneste typen – her finner du fettsyrer som har meget viktige effekter i kroppen. Du kan lese mer om selolje her: http://www.myorevolution.com/art_kosthold2.asp?NyhetsID=9 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå