Gå til innhold

Beta: Tilbakemeldinger på gamer.no sitt design


TSP

Anbefalte innlegg

Hei! På tide å komme med kritikk av gamer.no fra meg her, om jeg senere kommer med mer kritikk vil det postes nye innlegg.

 

Forsiden:

Jeg har ikke prioritert tilbakemeldingene mine rundt forsiden, siden jeg for det meste er fornøyd med forsiden dere har laget, bra jobbet med den altså, men med forbedringspotensial. (Kommer tilbake til det)

 

Artikkelsider:

Her faller fokuset mitt og jeg legger ved et bilde på 1MB, middels jpg-kvalitet i anslagsvis 1200 * 4200 piksler som viser både gammel og ny versjon av gamer.no design. Bildet er i 1:2 størrelse. Det ble i største laget med 2500*9500 px :) Det er på bildet flere streker og firkanter i 2 forskjellige farger.

 

Grønn = Bra.

Rød = Forbedringspotensiale og/eller dårlig.

 

nyegamervsgamlegamer_tilbakemelding.jpg

 

La oss starte fra topp: (Beveger oss fra øverste strek/tegning/firkanter fra venstre til høyre.)

 

Header: Dere har laget en meget god header til samtlige sider.

 

Tittel/byline

Tittel blir i største laget i forhold til bylinen og i tittelområdet føles det som om det er for liten plass. Du ser bylinen i meget liten grad, den bør vises bedre, men aller helst; tittelen bør vises mindre... ;) Du har allerede sett tittelen når du trykker deg inn på den saken, den trenger virkerlig ikke være så stor.

 

Ingressområdet: Dere har alltid hatt gode ingressbilder/artikkelbilder, i stedet er det erstattet med reklame på høyresiden. Siden tittelområdet allerede føles klumpete blir ikke følelsen bedre når det er så mye tekst i forskjellig størrelser tett opptil hverandre på venstresiden, ingen balanse. Og som jeg nevnte, dere har flotte artikkelbilder, bruk dem!

 

"3 kolonner": Legg merke til de 3 rundingene like under sidenavigeringsboksen, vi kommer tilbake til dette lenger nede.

 

Punkter er utenfor rammen: Dette er vel en kodefeil, punktene overlapper rammen, ser ikke pent ut.

 

"Del av artikkel"

Denne artikkelen blir i dette designet et scrollhelvette uten like, hvorfor flyter ikke bildene seg ved siden av teksten? Jeg håper virkerlig det er en kodefeil/at beta.gamer.no ikke henter inn alt av informasjon, for det går virkerlig ikke an. Det skaper mindre flyt i samtlige av deres tekster og bildene blir mer i veien enn de er noe du ønsker å se på.

 

Dessuten, hvor er det blitt av den grå bakgrunnen som gjør at mellomoverskriftene tydelig skiller seg ut her. Det å skille det ut slik er spesielt viktig i slike kåringer for å skille de forskjellige konkurransene.

 

Og som dere ser, i den artikkelen er layouten innenfor de forskjellige grenene perfekt delt opp etter plassering, hvor er det blitt av? Det gjør det mye mer oversiktlig, dere bør gi skribentene mulighet til å jobbe i 2 kolonner og velge hvor bildet skal flyte ved sien av tekst (Ja, dette er sikkert mulig for deres skribenter å gjøre. MEN det må synes, det er vanskeligere å omtale deres design når en ikke vet hva som er feil og skal helt sikkert rettes, eller ikke)

 

Som dere skjønner valgte jeg den aktuelle artikkelen for å "utfordre" designet deres.

 

"Stor tom plass" og "3 kolonner"

I 2 kolonner nedover, helt siden "sidenavigeringsboksen" har det nå vært tomt. Ingentingen... I andre artikler er det i minste produktinfo i noen få centimeter i tillegg, men det er generelt for mye tomt her og sett at det er så tomt hele tiden, hvorfor dele tomplassen med 3 streker. En strek som skiller artikkelen fra den ene kolonnen og en ny strek som skiller den ene kolonnen fra den andre kolonnen og så i tillegg et bakgrunnsfargeskifte som lager et tredje tydelig skille. Det virker ikke bare tomt, men og som om dere burer artiklene inne, redde for at de skal falle ut. Det er rett og slett veldig spesielt å se en side ha 3 rammer... Og på mesteparten av siden har dere ikke nytte for to av de tre.

 

Reklame bryter strek på "midten" av første ramme.

Deretter, når streken har funnet en reklame som har funnet seg for godt å plasseres i en usymmetrisk posisjon brytes linjen og den fortsetter ikke lenger. Det får de tre rammene til å bare synes enda merkerligere, de har egentlig ikke hatt annen rolle enn å holde noe adskilt like i toppen. Mens resten av siden er det tomt nedover... Reklamen virker i tillegg til å være ubalansert og kan når som helst dette ned. Det er ingen symmetri i det. Siden linjen forresten brytes av reklamen er det ikke særlig bedre når linjene som skiller innleggene har linjer ut til der linjen fra toppen omtrentlig skulle møtt dem!

 

Mer kommer nok senere. Men vil gi dere tilbakemeldinger nå på det verste siden dere synes å ha hastverk ;) Rekker nok ikke svare på undersøkelsen, men vinner aldri uantsett og jeg trenger vel ikke premien, så det går bra for meg.

Endret av TSP
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser det i artiklene nå er ordnet opp med tanke på bildene, de ser nå ut til å plassere seg korrekt. Men forsatt (regner ikke med dere er ferdige, bare minner dere om det) er det problem med at det ikke deles i to spalter i den artikkelen jeg tok opp som eksempel. Dette var tross alt slik Gamer.no har ønsket artikkelen skal se ut og være bygget opp, så det bør ivaretaes ;)

 

Bylinen er mye bedre plassert, samt synlig og øverste del blir derfor ikke så "klumpete" men fortsatt mener jeg tittelen kan forminskes.

 

Reklamen nede er mye bedre plassert, dog, det kan være på sin plass at det henvises til kommentarene, noen vil kanskje kun se en annonse. "Se kommentarer under annonsen" eller lignende.

 

Lenken under som henviser til tråden er godt plassert, men kunne med fordel vært en piksel høyere tror jeg.

 

Når det gjelder antall kommentarer som blir vist synes jeg det er i meste laget. Er vel 15-20 som blir vist der nå. 10 stykker burde holde. Og helt nede i "kun" 7 viste innlegg kan og gå an.

 

Fortsatt er det feil nedover med punktering, men dere er vel klar over det, hehe ;)

 

Jeg ser forresten på deres nye snasne sider for skribentene, finfin funksjon. Men der har jeg et forslag til forbedring, hva med å skille de vanlige nyhetene en skribent har skrevet og de mer subjektive? For eksempel at en enkelt finner alle omtaler av forfatteren ved å trykke på en fane for eksempel ved navn "Omtaler". Ville vært snasent?

 

Kommer det utviklersider? Som tidligere foreslått, savnet det lenge nå :wee:

 

Av andre nye ting er det mye forbedring å spore ved anmeldelser. Fint å sortere etter karakter, pris og navn. Når det gjelder datosorteringen er jeg litt usikker. Ville kanskje heller hatt sorter etter utgivelsesdato på den.

 

Når det gjelder Produktinformasjonen ved siden av deres respektive artikler synes jeg det kunne være en fordel å ha karakteren med, hvor karakteren lenker til omtalen.

 

Fortsett med det gode arbeidet, er gøy å spore bedring! ;)

Lenke til kommentar

Hei! Er dere tankelesere?

 

Hadde en del ting jeg ikke har hatt tid å kommentere som for eksempel forsiden, ville kommentere at det hvertfall burde være 2-3 anmeldelser på forsiden og flere nyheter vist, for det virket like oppdatert ut.

 

Og ved boksen til leseranmeldelser ville jeg ha bort bildet med blyanten for den var malplassert, samt at jeg ville ha tittel på omtale og skribentnavn+spilltittel på hver sin linje. Og passet ikke inn. Nå har dere endret på alle disse tingene og mer til som bedrer helhetsinntrykket, bra!

 

Så når jeg prøvde å trykke meg på artiklene at lenkene førte til vanlig gamer.no og jeg fikk feil med siden, men byttet ut med beta. designet skal vel komme senere i dag eller i morgen med tanke på at hardware.no sitt nye kom i går kveld(?)

 

Artiklene ser nå mye bedre ut, spillåret 2007, er som den skal være. Men det er uvant med stor header, det eneste jeg ikke klarte å venne meg til, men det skjer nok ;) Gikk inn på en annen artikkel for å få med produktboks, en feil: Nettstedslenkene går over 1 linje og lenker ikke til nettsiden, en må kopiere lenken, ikk trykkbar.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...