Gå til innhold

IT-Akademiet spm og svar


Anbefalte innlegg

Første er forum for dynamips. Hvis du ikke fikk med deg, dynamips emulerer hardwaren til en Cisco router. IOS er OSet til Cisco, som du kan kjøre over emuleringen. Du kan logge deg inn på den og skjøre alt hva IOSet har å tilby. Det er nesten ikk noe forskjell på å labbe fra den eller en ekte Cisco boks. EN Cisco router er veldig dyr, ta en modell 7200. Den koster kanskje 75000 kr. Den kan du ha mange av emulert på pcen. Mange penger spart og du har mulighet for labsetup. Labsetup vil gi deg hands on. Du får lært deg hvordan IOSet er bygd og og du får lært deg kommandoer. Dynamips emulerer også mediene: frame-relay, ethernet, seriell kabler etc. så du kan knytte cisco bokser tilhverandre og kjøre protokoller og alt du kan ønske deg, tom MPLS. Du kan også debugge eller om du er avansert sniffe trafikken som går imellom boksene.

 

Du kan bygge forskjellige nettverk og teste ut scenariene som står i boka og du vil få det litt mer i hendene og øke din forståelse.

 

www.gns3.net er ferdig pakke for dynamips hvor dem har lagt til en grafisk grensesnitt for å lage topologier. Du kan laste ned alt der. Eneste du mangler da er ett Cisco IOS som du må legge inn. Du trenger også å laste ned en terminal om du ikke vil bruke hva windwos allerede har på XP/Vista. Jeg anbefaler noe som heter Putty. Terminal bruker du for å logge deg inn på routeren. Dette vil stå i CCNA boka. Starten er kanskje kronglete med du få ting til etter litt plundring og banning.

Endret av VictorOsborn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dynamips er et fint verktøy men det mangler jo støtte for å sette opp switchede nettverk noe som er en stor del av Cisco opplæringen?

Har jeg ikke forstått feil er det eneste man kan gjøre å sette inn en switchmodul i ruteren med begrensede muligheter for laboppgaver.

 

Du kan gjøre basic switching, vlans, stp etc, allefall nok til CCNA studiet.

 

Du kan bridge dynamips på pcen til switchebokser om du vil gjøre noe mer ut av det. For CCIE r&s utgjør switching 20% max.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...