Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Ja, får du tak i Amedei så er du i instant heaven. Jeg ble trist da jeg spiste opp resten av min Sverige-importerte Amedei 9 her forleden... dessverre fikk jeg ikke tak i Chuao. Den er bare så innmari god, en skikkelig smakseksplosjon. 9 er også kanon, men litt mer ordinær (og merkbart mørkere, uten å være for mørk).

 

Cluizel har en 99% (Infini Noir) som skal være "god", men personlig er jeg milevis unna å klare denslags kakaoprosenter. Det blir bare bittert, og er ikke godt i det hele tatt. Egner seg sikkert bra til kakao sammen med en viss mengde sukker... jeg har en mistanke om at inntak av slik sjokolade er mer snobberi enn noe annet, om det da ikke finnes folk med en ekstrem toleranse for bitterhet som faktisk liker det O_o

 

Når det gjelder Cadbury har de litt av sånt på Deli de Luca, tror jeg. Eller var det Hershey's de hadde? Hmmmm.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Domori skryter jo på seg at de er de eneste som har laget en sjokolade med 100% kakaoinnhold, helt uten bitterhet, men det er nok mest selvskryt tror jeg. Den funka godt i kakao, men jeg forsøkte å bruke honning og ikke sukker, noe jeg tror preget smaken litt for mye.

 

Granella fra Domori, en sjokolade med 60-noe prosent kakaoinnhold og små, ristede kakaobiter er forresten dødsgod.

Lenke til kommentar

Domoris melkesjokolade med havsalt er også ganske god :)

 

En guilty pleasure er den hvite sjokoladen med vanilje fra Green & Black's, et merke som selges på enkelte helsekostforretninger, samt hos Gutta på Haugen. Søtt og godt. Gutta har også begynt å ta inn sjokolade fra belgiske(?) Kshocolât, den beste er melkesjokoladen med "honeycomb & vanilla". Greit for de gangene man trenger et sukkerkick, selv om melkesjokolade ikke gir den samme tilfredsstillelsen som mørk, god sjokolade.

Lenke til kommentar

Sverige ja, er nok mye godt der borte som vi ikke har i Norge. Nå forsvinner jo Lidl også, og dermed det eneste gode sjokolademerket i dagligvarehandelen, J. D. Gross (produsert av tyske Rausch. Vel, du får riktignok Valrhona på enkelte dagligvareforretninger, men langtfra overalt. Det er stusselige tilstander når Nidar Bocca og Freia Premium er det beste man finner i hyllene.

Lenke til kommentar

De har forresten produkter fra Heimdal sjokolade i den lille konfekt-sjappa på Glasmagasinet i Oslo (ved Kirkeristen og Oslo S). Jeg kjøpte følgende:

 

- "Tiramisu" - sjokolade fylt med en ubestemmelig hvit masse, kakaodryss over. Skuffende; fett og søtt.

- Halv ananasring med sjokoladetrekk - spennende idé, måtte selvsagt teste, men ananasen var grusomt søt... sikkert sylta for holdbarhetens del. Tok en bit og kasta resten.

- Sjokoladeegg med fyll av kaffemarsipan - greit nok, smakte vel som forventet, spiste hele.

- Bringebærmarsipan med lyst sjokoladetrekk - greit nok, bringebærmarsipanen var god, men sjokoladetrekket satte ingen varige spor.

- Pistasj-marsipan med mørkt sjokoladetrekk - helt klart den beste av bitene jeg kjøpte, gikk ned på høykant. Kan ikke huske om sjokoladen smakte spesielt godt, men marsipanen var fin.

Lenke til kommentar

Svinepelz: Har du noengang spurt om Gutta kan ta inn Amadei? Jeg var innom butikken i byen i dag og kjøpte en sjokolade, og spurte om de hadde inne/mulighet til å ta inn Amadei. Han visste ikke, men sa at han skulle sjekke det ut hvis jeg hadde navnet på importøren. Fant ut at den svenske importøren var villig til å sende til Norge og ga ham mailadresse og telefonnummer til dem. Krysser fingrene for at dem får det inn.

 

Link til importør: http://www.adoro.se/kontakt.html

Lenke til kommentar

Det kaller jeg bra initiativ! Har i grunnen ikke tenkt tanken på å spørre dem engang. Om de kan ta det inn så blir jeg jammen blid!

 

Fant ut nå at det ser ut som om Matvarehuset Ultra på Solsiden i Trondheim har Amedei. Håper jeg ikke må flytte nordover for å få fatt i godsakene :p

Lenke til kommentar

Det burde være mulig å få dem til å den inn. Fyren jeg ba det om skal sjekke det iløpet av neste uke. Håper på at de vil ta inn noe iallefall. "9" høres stilig ut, men hvordan er det med blandingen av hele ni forskjellig kakaobønner?

 

Og jeg som nettopp var i Trondheim! :(

Lenke til kommentar

Personlig elsker jeg Sveitsiske Lindt. Tror det går ann å bestille på nettet nå også. Både ifra den internasjonale og tyske nettsiden. De har forskjellige produkter... den tyske må du dog dra igjennom google eller altavista translate om du ikke snakker tysk.

 

Nesten alt Lindt lager er deilig... sist jeg kom ifra utlandet i januar kjøpte jeg en eske med fylte, store sjokoladekuler... de var rett og slett herlige...

Lenke til kommentar

Er ikke så veldig glad i sjokolade egentlig, men har jo noen favoritter. Slik som de sjokoladene fyllt med bringebærgelé i løsvekt. Ellers var min favoritt før 'Kjekskuler', men så tok den vekk fra markedet, så nå finnes den ikke lenger. :(

Endret av yvonne2
Lenke til kommentar

Lindt lager en OK mørk sjokolade, men jeg er ikke spesielt imponert. Den ligger et hakk over Freia, liksom. Sånne sjokoladekuler fra Lindt kjøpte jeg før jul i fjor, men fyllet var svært kvalmende, søtt, fett og "sleipt" :(

 

kong: Blandingen av ni bønner fungerer helt utmerket. SKulle kanskje tro at smaken ble bare en grøt uten særpreg, men den smaker meget godt. Og kraftig. Tror det er den mørkeste fra Amedei, 75% kakao. Chuao ligger vel på 70%.

 

En annen kraftig og fin sjokolade er Valrhona Araguani, 72% kakao. Jeg sitter og nibbler litt på den nå, og den har en herlig, dyp smak med et hint av bitterhet. Ikke særlig avansert smak, men rund og god. Nammenam!

 

 

Edit: Yvonne, tenker du på sjokoladene fylt med bringebær? De er skikkelig gode! Sjokolade i løsvekt fylt med jordbær vet jeg ikke om jeg har smakt.

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar
Edit: Yvonne, tenker du på sjokoladene fylt med bringebær? De er skikkelig gode! Sjokolade i løsvekt fylt med jordbær vet jeg ikke om jeg har smakt.

 

Ja, selvsagt, jeg mente bringebær. ;) Ja, de er veldig gode. En av de sjokoladene jeg faktisk synes er skikkelig god.(..)

Lenke til kommentar
Lindt lager en OK mørk sjokolade, men jeg er ikke spesielt imponert

 

Ehem, Lindt ligger nok adskillige hakk over Freia. Da tror jeg ikke du har fått sjokolade som har vært riktig oppbevart, eller kanskje er på vei mot slutten av holdbarhetsdatoen. Det er ofte stor forskjell om du kjøper her eller nærmere kilden.

 

Sånne sjokoladekuler fra Lindt kjøpte jeg før jul i fjor, men fyllet var svært kvalmende, søtt, fett og "sleipt"

 

Det er vi en gjeng her som er svææært uenige i. Klart den er fet inni men det må den jo være for å være semiflytende :)

Lenke til kommentar

Favoritten atm må vell være Porøs melkesjokolade tror jeg. Stratos bar den lille til 8kr er også veldig god, liker den mye bedre enn den store platen på 150g faktisk :p

 

Freia melkesjokolade ( vanlig ) har også vært en favoritt lenge men begynner smålig å bli litt lei sjokolade :/ spist for mye ;P

 

edit ; leif

Endret av Cryflopp
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...