Khalifen Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Det jeg forbinder med sjokolade fra Sverige er søt melkesjokolade som smuldrer pga. blandingen kakaofett og annet fett, og dårlig oppbevaring. Urk. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Jo, det finnes mye begredelig sjokolade fra Sverige. En "favoritt" er kjekssjokoladen Kex. Urk. Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Kex er da veldig god ^^ Uff, ser ikke ut som jeg klarer å være kritisk til sjokolade gitt Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132 Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 (endret) Ikke jeg heller. Er alt for mye god sjokolade der ute, bare er ikke så glad i mørk. Må slutte å spise så mye sjokolade. Endret 24. mars 2009 av Slettet+5132 Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 24. mars 2009 Del Skrevet 24. mars 2009 Kex er en vanhellig miks av papp og sukker. Lenke til kommentar
UUnreal Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Kjøpte amedei i usa da av den nette sum for 400 kr. Kjøpte porchelana. http://www.amedei.com/jspamedei/neri.jsp den var den beste syntes jeg. http://www.amedei.com/jspamedei/cru.jsp Samt I cru. Der var det noe varierende. Jeg syntes det smaker for lite i forhold til pris. Ville likt en stor plate fremfor mange små i en eske der alt var pent pakket inn. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Cru har jeg ikke smakt, og Porcelana har jeg tidligere skrevet at jeg ikke synes er verd prisen. Hadde jeg vært deg hadde jeg heller kjøpt Chuao eller 9, begge er etter min mening mye bedre enn Porcelana, og samtidig billigere. Lenke til kommentar
UUnreal Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Cru har jeg ikke smakt, og Porcelana har jeg tidligere skrevet at jeg ikke synes er verd prisen. Hadde jeg vært deg hadde jeg heller kjøpt Chuao eller 9, begge er etter min mening mye bedre enn Porcelana, og samtidig billigere. Det var i en ostebutikk der de hadde noen plater liggende. Så utvalget var ikke akkurat stort. De hadde ikke de du nevnte.... Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Sjokoladebiten I dag fikk jeg en liten pose med noe konfekt. Det var en venn som hadde vert i Oslo og kommet over denne konfekten. Den er fra Sjokoladebiten og på nettet står det litt om at det er belgisk sjokolade. Jeg er egentlig ikke rette personen til å bedømme siden jeg ikke er begeistret for særlig annet en ren sjokolade. Jeg får ingen stor opplevelse av denne konfekten, den er helt grei og at nøttene er ristet før de har fått sjokoladetrekk er et kvalitetsstempel. Det har ikke vert en uforglemmelig opplevelse, men jeg hadde vraker konfekten fra Freia og Nidar til fordel for denne .... Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Et lite hjertesukk: Hvorfor smaker kakaoen man får ute så utrolig kjedelig? Nå har jeg ikke trålet byen, men jeg har aldri fått god kakao (altså varm sjokolade) noe sted, noensinne. Kanskje jeg burde sjekke Pascal eller noe sånt, men liker folk virkelig den smakløse melkesuppa som serveres de fleste steder? Lenke til kommentar
magcom Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 (endret) Et lite hjertesukk: Hvorfor smaker kakaoen man får ute så utrolig kjedelig? Nå har jeg ikke trålet byen, men jeg har aldri fått god kakao (altså varm sjokolade) noe sted, noensinne. Kanskje jeg burde sjekke Pascal eller noe sånt, men liker folk virkelig den smakløse melkesuppa som serveres de fleste steder? Enig, den vanlige kakaoen er kjedelig. Har du prøvd kakaoen på Stockfleth's? De har to typer, har ikke smakt noen av dem, men de skriver dette om den beste: Stockfleth's kakao To deler 100% Valrhona kakaopulver blandes med en del sukker. Røres ut i steamet melk, og varm melk med litt melkeskum helles over til slutt. Serveres i latte-kopp. En ting gjør smaken av vanlig varm kakao dårligere, er vel at de bruker billig kakaopulver, istedet for å lage kakaoen av ordentlig kvalitetssjokolade. Da får en jo en mye mere kakaosmør i kakaoen, noe som utilsomt påvirker smaken, i tillegg til at kakaosmaken i seg selv er mye mere spennende. Endret 26. mars 2009 av magcom Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Varm sjokolade! Jeg regner med at dere har sett den derre filmen Sjokolat (eller no') Om hun dama som åpnet en sjokoladebutikk i en fransk/italiensk landsby. Hun laget sjokolade fra bunnen/bønner. Hun serverte også varm sjokolade. Varm sjokolade var nettopp det. Smeltet sjokolade, bittelitt fløte, og et dryss chilli-pulver. Selfølgelig servert i små posjoner, type espressokopper. Jeg har laget dette hjemme og det er kjempegodt, men mektig. Det hadde vert gøy og servert nettopp varm/smeltet sjokolade når gjestene i restauranten bestiller varm sjokolade ... Når jeg lager varm sjokolade i restauranten steamer jeg melken ganske tykk, for jeg liker den deilige konsistensen. Jeg har sjokoladesaus i bunnen av glasset, heller litt steamet melk over, rører ut sjokoladen og avslutter med melken. Om jeg er riktig flink kan jeg lage hjerte med melken på samme måte som i en latte eller cappuccino. Det hender også at jeg lager et fint blomstermønster på toppen av glasset med sjokoladesaus og termometeret. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Sjokoladesaus som basis for god kakao høres ikke særlig bra ut magcom: Nei, jeg tror ikke jeg har prøvd Stockfleth sin. Det at de bruker Valrhona-pulver er helt klart et kvalitetstegn, og tyder på at de tar varm sjokolade på alvor. Det blir vel imidlertid ikke noe mer kakaosmør i den varme sjokoladen av å bruke dyrere pulver - pulveret inneholder jo ikke kakaosmør i det hele tatt, om du skal ha kakaosmør i den varme sjokoladen må du smelte ekte sjokolade, slik Tobias skriver om. Jeg tror det er veien å gå om man skal ha virkelig god varm sjokolade. Ellers høres "billig kakaopuler" ganske spesielt ut :!: Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Jeg var på Litteraturhuset og forsøkte meg på kakaoen som visstnok var laget av Valrhona-kakao, men alt for lite kakao og andre godsaker gjorde den kjedelig. Andreas Viestad har en fin-fin artikkel om dette her: http://www.dagbladet.no/magasinet/2007/10/01/513667.html Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Kakao smaker ekstra godt om du har litt chili oppi. Sjokoladepiken i Stavanger serverer en herlig meksikansk kakao. Lenke til kommentar
iverksatt_tilltak Skrevet 2. april 2009 Del Skrevet 2. april 2009 (endret) Magcom du er gal, men vi elsker deg! Jeg kan ikke se noe til min favoritt: Vaninin. Her i Kirstiansand er den tilgjengelig på to steder. Finnes den ikke i Oslo? Tobias Hei hei! Har en kompis derfra som snart skal besøke meg. Hvor finnes den? Har Googlet etter flere Amedei butikker i Norge, uten å få napp. Derimot kom jeg over en Norsk sjokoladebutikk som selger taxfree, siden den ligger i England. - Sjokoladeshop.no Den drives nok av normenn som har flyttet. Alle priser er også norske, de tar kun 39 kr i frakt uansett hvor mye du bestiller, bare det er under 2 kilo. De har ikke så stort utvalg av produsenter enda, men de selger disse merkene: Valhrona, Lindt, Zotter, Alchemist. Husk bare å kjøp for under 200 kr, ellers tilkommer toll og moms. Ellers så fant jeg noen som selger Domori her i Norge - Matcompaniet.no I følge Adoro som er distributør for Amedei i Norge, selges Amedei, per i dag, hos: – Caffè Latte i Narvik – Sjokofil, Hvalstad – Matvarehuset Ultra Solsiden, Trondhjem – Brimi Bueas, Lom At den finnes på Ultra her i bartebyen føler jeg meg desverre forpliktet til å avkrefte før folk tar turen dit ens ærend i å anskaffe seg den. Det spøkte visst for om den skulle tas inn igjen også. Endret 2. april 2009 av iverksatt_tilltak Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Magcom du er gal, men vi elsker deg!Jeg kan ikke se noe til min favoritt: Vaninin. Her i Kirstiansand er den tilgjengelig på to steder. Finnes den ikke i Oslo? Tobias Hei hei! Har en kompis derfra som snart skal besøke meg. Hvor finnes den? Det er for tiden kun Lillans kaffe og te i Lillemarkens som fører Vanini. Lillemarkens ligger i gågata, Markensgate. Den som nærmer seg butikken kan ikke gå feil for det dufter fantastisk kaffe langt utenfor butikken. Kjøp ikke kaffe fra denne butikken fordi kaffen står i åpne sekker og mister all aroma, men kjøp sjokolade og billig kaffeutstyr. Lenke til kommentar
iverksatt_tilltak Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Det er for tiden kun Lillans kaffe og te i Lillemarkens som fører Vanini. Lillemarkens ligger i gågata, Markensgate. Den som nærmer seg butikken kan ikke gå feil for det dufter fantastisk kaffe langt utenfor butikken. Kjøp ikke kaffe fra denne butikken fordi kaffen står i åpne sekker og mister all aroma, men kjøp sjokolade og billig kaffeutstyr. Tusen takk! Er det en spesiell type du vil anbefale fremfor andre? Har ikke satt tennene i en Vanini før. Og hvordan er prisen? Lenke til kommentar
Tobias Abrahamsen Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Tusen takk! Er det en spesiell type du vil anbefale fremfor andre? Har ikke satt tennene i en Vanini før. Og hvordan er prisen? Utklipp fra et gammelt innlegg jeg hadde: "I dag kjøpte jeg alle de fire 75g variantene de hadde. Det var tre single origin fra henoldsvis Madagaskar, Dominicana og Ecuador og en melkesjokolade! Jeg har selvfølgelig hørt at sjokoladebønner smaker forskjellig etter hvilken type de er og hvor de er dyrket. Når jeg nå sitter å smaker sjokoladen fra disse tre stedene samtidlig, er det nesten overraskende hvor forskjellige de er. Min favoritt er den fra Madagascar, den er tydlig fruktig i smaken. Dominicaneren er heller ikke verst, den er på den andre siden av skalan - tørr! Jeg han ikke huske at jeg noen gang har kjøpt melkesjokolade. Skal jeg ha konsum-sjokolade (i motsetning til sjokolade for nytning) kjøper jeg Snikers. Men, jeg må bøye meg i støvet for melkesjokolade fra Vanini. Det er slettes ikke noen konsum-sjokolade - jeg har fått en ny kjærlighet! Det første som møter deg er at melkesjokoladen faktisk lukter melk! Smaken er fløyelsmyk med relativt mye kakao, men all melken balanserer og forener det hele til en deilig symfoni med lett gjenkjennelig karamellsmak." Du bør altså få med deg i alle fall Madagascar og melkesjokoladen. De har melkesjokoladen i to varianter en med 49% kakao og en med mindre. Må du velge gå for den med mest kakao. Jeg ser også at de har fått inn en Vanini med fiken! Jeg er puritanist så jeg er litt skjeptisk, men kanskje en gang ... Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 17. april 2009 Del Skrevet 17. april 2009 Michel Cluizel Maralumi er fantastisk. Glemte av all sjokoladen jeg kjøpte for en stund siden, så jeg har fortsatt masse igjen. O lykke! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå