Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Da er jeg 10 sjokolader rikere, og 400 kroner fattigere. Ble tre Michel Cluizel (Mangaro, Concepcion og Maralumi), tre Valrhona (Manjari, Jivara Lai og Le Noir), en Domori D-Fusion og to andre melkesjokolader fra Gutta på Haugen (Venchi og Santandez). Domorien er stilig, for det er melkesjokolade med en spesiell type salt. Veldig god.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I Kristiansand har vi en kaffebar som også har et eget rom med glassvegger og klimaanlegg. Der selger de cubanske sigarer. En sikkelig kaffesnobb kunne også hatt et slikt avkjølt rom til gurmetsjokolade - drømmer jeg :love:

Helt enig. Sjokolade trenger riktig temperatur, og jeg hadde blitt fast kunde hos en butikk som tok dette på alvor. Sjokolade er like komplisert som vin, men har ikke den samme anerkjennelsen foreløpig...

 

Noen som har en ren hvit sjokolade å anbefale?

Elsker hvit sjokolade :love:

Jeg er også ganske glad i hvit sjokolade, men har ennå ikke ramlet over noen hvit sjokolade som virkelig har slått meg til jorden. Jeg har ikke tatt meg råd til Valrhona hvit, men tipper at den er god. Ellers skal det være El Rey som er den beste, men guden vet hvor man får tak i El Rey her til lands.

 

Jeg lurer på om jeg ikke skal prøve den "nye" appelsinsjokoladen. Noen her som likte den godt?

Prøv den gjerne... jeg gikk grundig lei andre gang, men første gang var den ganske god. Veldig kunstig og "oljete" appelsinsmak, men klarer du å holde deg til små doser kan det gå bra :)

Lenke til kommentar
Da er jeg 10 sjokolader rikere, og 400 kroner fattigere. Ble tre Michel Cluizel (Mangaro, Concepcion og Maralumi), tre Valrhona (Manjari, Jivara Lai og Le Noir), en Domori D-Fusion og to andre melkesjokolader fra Gutta på Haugen (Venchi og Santandez). Domorien er stilig, for det er melkesjokolade med en spesiell type salt. Veldig god.

Du kjøpte ikke melkesjokoladen til Cluizel? Ai ai ai :)

 

Valrhona Manjari er et kanonkjøp uansett, og jeg er veldig enig i at Domori-sjokoladen med salt er veldig god.

Lenke til kommentar

Fant en butikk som selger Cluizel på Grünerløkka nå - Den lille franske ostebutikken :D

 

De selger også Weiss, et annet fransk merke jeg ikke har smakt før. Kjøpte en lys og en mørk for å sjekke kvaliteten, men nå er jeg så mett at jeg ikke orker å spise noe på en stund.

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar

Ble ikke noe melkesjokolade fra Michel Cluizel, men de tre andre var fantastiske. Ble ikke videre imponert over melkesjokoladen fra Venchi, men den fra Santandez var god. Den billigste fra Valrhona, Le Noir til 35kr, var overraskendes god. Litt syrlig, men ikke fullt så intens som f.eks. Manjari.

Lenke til kommentar

Nå har jeg endelig testet alle de 32 sjokoladene jeg hadde i kategorien mørk, fra 70-75%. Var ikke helt enkelt å sette de opp i riktig rekkefølge etter smak. Men har gjort et forsøk. Freia premium 70% har blitt trukket litt ned pga juks, tilsatt melkefett for å kunne kutte ned på kakaofettet. Derfor står den under de som er "Greit", selv om den smaker bedre (God)

Som dere ser av vedlegget så fikk Michel Cluizer og Saveurs Nature delt førsteplass. Listen er ikke komplett, skal legge til flere etter at jeg har fått kjøpt inn fra Sverige...

post-34074-1237151819_thumb.jpg

Endret av magcom
Lenke til kommentar
Er det noen som vet om man får kjøpt vanlig Toblerone her i Norge? Altså 100g, ikke de små som vi får kjøpt på Spar og Meny. Har ikke sjekket flere steder.

Tror de har noen store Toblerone på Elkjøp, av alle steder. I alle fall på Carl Berner har de noen store pakker Twix og Mars... og Toblerone. Kanskje. Mulig jeg husker feil.

 

Ellers, godt jobba, magcom :D

Lenke til kommentar

Har begynt på Weiss-sjokoladen jeg kjøpte nylig. Den "mørke" (57% kakao eller noe sånt) har helt utrolig anonym, og smakte omtrent som en litt dårlig kokesjokolade. Seriøst, vanlig Freia Dronning er bedre. Den lyse med hasselnøtter var helt grei, men ikke merkbart bedre enn en Freia Firkløver.

 

Med andre ord - franske Weiss er ikke verdt å bry seg med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...