Dammed Skrevet 15. februar 2009 Del Skrevet 15. februar 2009 Jeg spiser Milka akkuratt nå... Fyyy så godt^-^ ja Milka er et bra merke, med sånn ca 30 forskjellige smaker tror jeg. Helt vilt. Spiser mye fra dem når jeg er i Bosnia. Lenke til kommentar
magcom Skrevet 15. februar 2009 Del Skrevet 15. februar 2009 (endret) Nå er testen av ULTRA MØRK sjokolade ferdig! TEST AV Ultra mørk sjokolade Smak Kommentar 1 Sebastien Bruno, Venezuela 100% - Bra - MYE kakaosmør, spennede smak med et hint av tobakk - 612 Kr pr kg 2 Dagoba, Prima materia Økologisk 100% - Greit - Går fint an å spise, smaken er ensformig kakao. - 529 Kr pr kg 3 Lindt, Excellence 99% - Uspiselig - Svært bitter og tørr sjokolade. Kan ikke nytes! - 700 Kr pr kg Må si det var stor forskjell på smaken på disse 3 jeg testet. Lindt sjokoladen smakte så bittert at man gjerne spytter den ut igjen, mens Sebasien Bruno var såppas god at den kan nytes, selv om den er 100%. Hemmeligheten til Sebastein Bruno er at de har bruks svært mye kakaosmør, det fortalte de når jeg kjøpte den. Ellers viser denne testen at det heldigvis ikke alltid er en sammenheng mellom pris og kvalitet, den dyreste var den som tapte! Endret 15. februar 2009 av magcom Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 15. februar 2009 Del Skrevet 15. februar 2009 Vurderer å bestille noen råsjokolader fra England nå. Det høres så interessant ut all hypen vi hører (og lager ) om den typen sjokolade! Kommer ikke snart -sjokoladen da? O_o Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 15. februar 2009 Del Skrevet 15. februar 2009 Jo, ja, spørs jo hvor lang tid han bruker på det. Hadde vært fint å bestille noen nå for å forsøke dem. OT: Fet låt forresten. Har ikke hørt (bevisst) på Seigmen før. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 15. februar 2009 Del Skrevet 15. februar 2009 OT: Fet låt forresten. Har ikke hørt (bevisst) på Seigmen før. OT: Seigmen har en veldig bra tilstedeværelse på Spotify, så det er bare å sette i gang Lenke til kommentar
vingebil Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 m&m og freia melkesjokolade Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 Må si at gjensynet med appelsinsjokoladen fra Freia ble et gledelig gjensyn. Selv om jeg ikke er så veldig glad i appelsinsjokolade, så gjorde nostalgifaktoren og den absolutt perfekte størrelsen på "appelsinbåtene" at den var verdt de omkring tredve kronene. Må bare Nidar ta til vettet. Jeg forventer en relansering av SoHo. Lenke til kommentar
Mademoiselle Skrevet 18. februar 2009 Del Skrevet 18. februar 2009 Må si at gjensynet med appelsinsjokoladen fra Freia ble et gledelig gjensyn. Selv om jeg ikke er så veldig glad i appelsinsjokolade, så gjorde nostalgifaktoren og den absolutt perfekte størrelsen på "appelsinbåtene" at den var verdt de omkring tredve kronene. Må bare Nidar ta til vettet. Jeg forventer en relansering av SoHo. Helt enig !! Ja, jeg synes sjokoladeappelsinen var noe dyr, men den var etterlengtet! Håper den BLIR i butikkene! Soho mååå bare komme tilbake. Det er jo vilt mange i Facebook-gruppen "Soho Sjokoladen" nå. Lenke til kommentar
Loefthal Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Soho mååå bare komme tilbake. Det er jo vilt mange i Facebook-gruppen "Soho Sjokoladen" nå. Det kan da umulig være så vanskelig? Jeg akter iallefall å græbbe til meg en massiv del av en eventuell produksjon Lenke til kommentar
Dammed Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 1 Sebastien Bruno, Venezuela 100% - 2 Dagoba, Prima materia Økologisk 100% 3 Lindt, Excellence 99% - Hvordan kan sjokoladen ha 100% kakao? Eller står prosenten for noe annet? Stusset litt på dette... Lenke til kommentar
magcom Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 1 Sebastien Bruno, Venezuela 100% - 2 Dagoba, Prima materia Økologisk 100% 3 Lindt, Excellence 99% - Hvordan kan sjokoladen ha 100% kakao? Eller står prosenten for noe annet? Stusset litt på dette... På feks Dagoba sjokoladen står det at den kun kakaomasse. Altsa så har de knust bønnene om støpt de om til sjokoladeplater, og siden det ikke er tilsatt sukker eller noe annet, så er det 100% kakaoprosent i den! Mens i Lindt 99% så har de også litt sukker, derfor er det ikke 100% i den. Kakaoprosenten er summen av alle kakaoprodukter (kakaomasse, kakaopulver og kakaosmør) Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 (endret) Stemmer det ja. Det er ikke 100% kakao som i "100% kakaopulver", det må ikke glemmes at kakaobønnen også inneholder kakaosmør. I vanlig kakaopulver som brukes til baking og sånt er vel kakaosmøret fjernet. Forøvrig interessant å lese at du faktisk fant en 100% som var spiselig, magcom Edit: Kakaomasse er vel kakaosmør og kakaopulver, altså har 100% kakao-sjokolade bare "to komponenter"? Endret 19. februar 2009 av svinepelz Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Jeg tror også kakaomasse er et samleord, ja. Men selv den som står 100% på inneholder vel litt, dvs <0,5% lecitin slik at kakaopulveret og kakaosmøret skal være emulgert? Uten å vite det sikkert tror jeg Lindt sin også bare inneholder lecitin, men bare litt mer enn de andre slik at det rundes av til 1% Lenke til kommentar
magcom Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 (endret) Kakaomasse er kakaobønner som er kunst fullstendig, altsa ren råmasse. Den inneholder rundt 55% kakaosmør. Denne massen kan de bruke direkte i sjokolade. Hvis man skal lage kakaopulver tar man først og presser ut kakaosmøret, før man maler resten opp til kakaopulver. Dagoba sjokoladen er laget uten Lecitin og av kun kakaoråmasse. Den har derfor 55% fettinhold. Ellers så er det vanlig å tilsette kakaosmør i tillegg til kakaomassen for å få en bedre smak. Slik som Sebastein Bruno har gjort med sin 100%. De har tilsatt mye! Freia tilsetter ofte i tillegg kakaomasse hvor kakaosmøret er presset ut, det kalles fettredusert kakaomasse. For å spare penger selvfølgelig, siden kakaosmøret er det dyreste i sjokoladen. Lindt 99% inneholder følgende: Kakaomasse, kakaopulver, kakaosmør og sukker. Så den inneholder ikke Lecitin, men 1% sukker. Fettinnholdet er 50%. Lecitin tilsettes rikignok i de fleste sjokolader, men altsa ikke i disse to. Endret 19. februar 2009 av magcom Lenke til kommentar
magcom Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 (endret) Amedei er vist virkelig eksklusivt her i Norge, bare hva jeg fant på nettsidene til butikken til Caffe Latte i Narvik: "Amedei er sjokoladen for virkelige kjennere. Vi er så heldige at vi har fått forhandle disse, som en av 4 butikker i Norge!! Vi har fått 9 typer sjokoladeplater samt en rekke typer praliner av samme kjente Amedei-kvalitet. Amedei har sjokoladen som ble kåret til verdens beste mørke sjokolade i World Chocolate Awards 3 år på rad." Det er sjokoladen deres Chuao 70% som har blitt kåret til verdens beste mørke sjokolade. Må se å få tak i den til sjokoladetesten min av mørke sjokolader. Caffe Latte selger også andre merker som er ukjente for folk flest, Blanxart, Heileman, Stainer og Santander Forresten så selger Amedei den dyreste sjokoladen jeg noen gang har sett! Den koster 119 kr (i Sverige) for 50 gram: Amedei Porcelana Det gir en kilopris på 2380 kr! Endret 19. februar 2009 av magcom Lenke til kommentar
Dammed Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 aha, ja da er det litt mer forståelig, Må teste en av disse sjokoladene, hvor får man tak i dem? Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Amedei er vist virkelig eksklusivt her i Norge, bare hva jeg fant på nettsidene til butikken til Caffe Latte i Narvik: "Amedei er sjokoladen for virkelige kjennere. Vi er så heldige at vi har fått forhandle disse, som en av 4 butikker i Norge!! Vi har fått 9 typer sjokoladeplater samt en rekke typer praliner av samme kjente Amedei-kvalitet. Amedei har sjokoladen som ble kåret til verdens beste mørke sjokolade i World Chocolate Awards 3 år på rad." Det er sjokoladen deres Chuao 70% som har blitt kåret til verdens beste mørke sjokolade. Må se å få tak i den til sjokoladetesten min av mørke sjokolader. Forresten så selger Amedei den dyreste sjokoladen jeg noen gang har sett! Den koster 119 kr (i Sverige) for 50 gram: Amedei Porcelana Det gir en kilopris på 2380 kr! Lurer på hvor de andre tre butikkene er, for Amedei skulle jeg gjerne ha kjøpt mer av. Chuao er dødsrå, en fantastisk smaksbombe som er ganske ulik alt annet jeg har smakt av sjokolade. Den smaker også mye bedre enn Amedei Porcelana, selv om den er et par hårstrå billigere Lenke til kommentar
magcom Skrevet 19. februar 2009 Del Skrevet 19. februar 2009 Har Googlet etter flere Amedei butikker i Norge, uten å få napp. Derimot kom jeg over en Norsk sjokoladebutikk som selger taxfree, siden den ligger i England. - Sjokoladeshop.no Den drives nok av normenn som har flyttet. Alle priser er også norske, de tar kun 39 kr i frakt uansett hvor mye du bestiller, bare det er under 2 kilo. De har ikke så stort utvalg av produsenter enda, men de selger disse merkene: Valhrona, Lindt, Zotter, Alchemist. Husk bare å kjøp for under 200 kr, ellers tilkommer toll og moms. Ellers så fant jeg noen som selger Domori her i Norge - Matcompaniet.no Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 21. februar 2009 Del Skrevet 21. februar 2009 Spiser nå en Domori-sjokolade av typen gianduja, dvs. at den inneholder over halvparten hasselnøtt, og helt uten melk som de fleste andre gjør. En av de bedre sjokoladene jeg har smakt fra Domori. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 21. februar 2009 Del Skrevet 21. februar 2009 (endret) Fant er par nye Valrhonaer i dag på den lille kaffe-butikken rett innenfor hovedinngangen til Oslo City. Har brent meg før på den butikken, men tok sjansen nå siden sjokoladene så helt nye ut (knapt et støvfnugg på innpakningen). Alpaco (66% kakao) og Taïnori (64% kakao) var navnene, og så måtte jeg selvsagt også ta med en plate Manjari, min første forelskelse Jeg har ikke smakt Alpaco, men Taïnori var et ganske hyggelig bekjentskap. Veldig mild, og smaken minnet meg vagt om kumquat. Ikke like sprek som Manjari, og med en litt brent ettersmak, men absolutt godkjent. Edit: Har spist litt Alpaco nå, og den er god. Røslig, litt kvass, syrlig - mer raffinert enn Arribaen til Domori. Endret 22. februar 2009 av svinepelz Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå