Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Nei, merket het "Sukkerfritt" eller noe sånt. Det var hvertfall ikke Anthon Berg (da ville jeg lagt merke til det). Tror det var noe sånn som cirka 450-500 kalorier, noe som ikke er såå mye mindre enn vanlig sjokolade. Lurte likevel på om noen har smakt disse sjokoladene. Jeg så dem på Rema 1000.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når vi først er inne på "sunn" sjokolade, var det noen her som så Johannes Døderlein (fantastisk navn) på Skaperen? De kalte ham Sjokoladeprinsen, og han hadde laget en sjokolade som både smakte godt (verfisert av ingen ringere enn Eyvind Hellstrøm) og visstnok skulle være sunn. Jeg fikk i alle fall uhorvelig lyst til å smake den, sjokoladenerd som jeg er :)

Lenke til kommentar

Hehe ja. Bet meg merke i at han ikke røster (eh.. roaster... rister, som i ristet brød) kakaobønnene, noe som er høyst uvanlig, og at han brukte en slags kaktussirup som søtstoff. Sa han ikke også at han hadde snakket med norges største dagligvaredistributør (Norgesgruppen?), og at de var svært interesserte i sjokoladen hans?

 

Edit: Fant mer info på Facebook-gruppen hans:

 

 

Her legger vi nå ut litt info om sjokoladen så du kan gjøre deg kjent med produktet og forklare andre at sjokoladen faktisk er sunn! Så får vi ta kjendiskokk, gourmetekspert og bagatell eier Eyvind Hellstrøm sitt ord på at den også smaker fantastisk...

 

PS! Dette er mye info og et langt innlegg. Men det er viktig å forstå at forskjellene mellom vanlig og sjokoladeprinsens sjokolade er stor. Det tok ikke en dag å bygge rom, og det vil ta litt tid å få folk til å forstå at man faktisk kan spise seg mett på sjokolade MED helsefordeler :-)

 

Kakaobønner er fantastisk næringsrike! Rå kakaobønner er blant naturens mest fantastiske supermat grunnet sitt rike innhold av mineraler, antioksidanter, og lykkestoffer. Siden mange av kakaoens spesielle egenskaper ødelegges og tapes ved oppvarming, raffinering og prosessering, viser det seg at hele verdens favorittmat hittil er ukjent for de fleste av oss.

 

Med Sjokoladeprinsens produkter kan du endelig oppleve kraften fra ekte sjokolade. Tradisjonell sjokolade går gjennom flere oppvarmingsprosesser som fjerner mange av kakaobønnens gode egenskaper. Rå kakao skiller seg fra tradisjonell på følgende måter: Rå kakaobønner gjennomgår lite til ingen gjæring. Rå kakaobønner blir ikke ristet. Rå kakao blir aldri varmet over 45 grader. Vanlig sjokolade inneholder omega 6 transfettsyrer som kan skape betennelser i kroppen. Rå kakao inneholder ingen transfettsyrer.

 

Våre rå sjokoladeprodukter blir ikke tilsatt kjemikalier, melk eller sukker. Sjokolade er laget av kakaobønner, det er kakao som er sjokolade. Antioksidantverdien, alle mineralfordelene, signalstoffenes foryngende og lykkebringende egenskaper, C-vitamin og andre helsefremmende kvaliteter er intakte i våre produkter.

 

Rå kakao ser ut til å være den rikeste kilden til magnesium blant all mat. Magnesium er en av de viktige basiske mineralene. Magnesium støtter hjerte, hjerne, nervesystem og fordøyelse. Magnesium er også viktig for å bygge et sterkt skjelett. Dette er sannsynligvis en av hovedgrunnene til at kvinner tenderer til å spiser mer sjokolade under sin månedlige syklus. Magnesium balanserer hjernes kjemi og assosieres med økt glede. Magnesium er ett av de mineralene mange har mangel på.

 

Kakao inneholder 100% av RDA jern per 10 gram. Jern er et viktig mineral innen ernæring. Jern er del av det oksygenbærende proteinet hemoglobin.

 

Krom er et viktig sporstoff som hjelper til å balansere blodsukker. Veldig mange har ikke tilstrekkelig med krom i kostholdet. Dette finner du også i vår sjokolade.

 

Anandamid (lykkestoff) er et endorphin som kroppen produserer naturlig etter trening. Anandamid er kun funnet i en plante – Kakao. Anandamid er betegnet som et lykkestoffet som frigis når vi føler oss bra.

 

Kakao inneholder vanligvis rundt 1% Teobromin. Teobromin er en antibakteriell substans som dreper en av de primære bakterietyper som forårsaker hull i tennene. Teobromin er en slektning av koffein, men er ikke en nervestimulant. Teobromin utvider det kardiovaskulæresystemet som gjør hjertets jobb lettere. Dette er en av hovedårsakene til at kakao spiller en viktig rolle i et kosthold som er sunt for hjertet.

 

Kakao inneholder den høyeste konsentrasjonen av naturlige antioksidanter blant all mat man har testet. Disse antioksidantene inkluderer polyfenoler, katekiner, og epikatekiner. Målt i vekt inneholder kakao mer antioksidanter enn rødvin, blåbær, acai, granateple og gojibær sammenlagt! Denne fordelen får du ikke gjennom vanlig sjokolade.

 

Det er en sjokkerende forskjelle mellom vanlig og rå-kakaopulver. ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) -analyse viser at rent kakaopulver har 260 ORAC enheter per gram. Rå-kakaopulver inneholder i følge analyse fra Brunswick Laboratories 955 ORAC enheter per gram. Det er 367 % mer antioksidanter enn det beste resultatet målt i vanlig kakaopulver. Det blir 95,500 ORAC enheter per 100 gram rå-kakaopulver, sammenlignet med 26,000 per 100 gram vanlig kakaopulver. Denne unike fordelen får du videreført i våre sjokoladepodukter.

 

Kakao inneholder også følgende viktige næringsstoffer:

Mangan er et essensielt sporstoff som hjelper jernet i blodet med oksygenbæring og dannelsen av hemoglobin.

 

Sink er et essensielt sporstoff som bl.a. er viktig for immunsystemet, leveren, bukspyttkjertelen og huden.

 

Kobber er et essensielt sporstoff som finnes naturlig i planter med C-vitamin. I kroppen hjelper kobber bl.a. med å bygge sunt blod.

 

Rå-kakao inneholder C-vitamin, det gjør ikke vanlig prosessert kakao.

 

Kakao inneholder omega 6 fettsyrer. (All kokt og standard prosessert sjokolade inneholder omega 6 transfettsyrer (frie radikaler) som kan forårsake betennelsesreaksjoner i kroppen).

 

Phenylethylamin finnes i overflod i kakao. Fordi PEA er varmesensitiv mangler tradisjonell sjokolade i stor grad PEA. PEA er kjemikaliet kroppen produserer når vi blir forelsket. Det er sannsynligvis en av hovedgrunnene til at sjokolade og kjærlighet har en så dyp, tradisjonell og historisk forbindelse. PEA øker konsentrasjonen og kan holde deg våken.

 

Tryptofan er en essensiell aminosyre som danner viktige stressreduserende neurotransmittere som serotonin og melantonin. Tryptofan er varmesensitiv og blir derfor borte gjennom oppvarming av proteinrike matkilder og tradisjonelt prosessert sjokolade.

 

Serotonin er den viktigste neurotransmitteren i kroppen vår. Serotonin ligner på tryptofan og melantonin. Serotonin hjelper å beskytte oss mot stress.

 

Alle disse stoffene og deres helsefremmende effekter får du gjennom vår sjokolade.

Sjokoladeprinsens sjokolade er like god som vanlig sjokolade, men sunn og full av næring.

 

Endret av svinepelz
Lenke til kommentar

Burde fått med meg episoden, men tror han hadde snakket med noen om distribusjon.

 

Interessant artikkel om sjokoladen (Edit: men alt står bedre i posten over). Visstnok en merkelig konsistens på den, me Hellstrøm sa at han ville vurdere å ha den med på menyen sin på Bagatelle. Det lyder godt.

 

OT: Lily Allen og sjokoladesnakk. Dette blir i overkant søtt. :wee:

Endret av khalif_of_kalif
Lenke til kommentar

Ble overasket når jeg så hvem som sto bak den nye sjokoladen. Av den gunn at i desember så var jeg på et lite kurs i å lage rå sjokolade og marsipan, og gjett hvem som holdt det? Det var Johannes Døderlein sammen med en annen, Anne Madhumavi Olsen. Da brukte vi den kaktusnektaren, eller agave til søtningsmiddel. Agaven smaker søtt og godt i tillegg til at den har lav GI (15 til 19) og så er den også sunn. Lagde 600g sjokolade med div fyll, (Goji bær, marsipan, bi-pollen hampfrø) som jeg fikk med meg hjem etter kurstet! Sjokoladen har god smak og litt annen konsistenns enn vanlig sjokolade.

 

Håper Johannes lykkes i skaperen og klarer å få sjokoladen ut i vanlig butikk. Det er et enormt arbeid. Hval sjokolade har jo ikke klart å få sjokoladen sin ut i vanlige dagligdagsforretninger, med unntak av noen biter de har i løsvekt. Det er fordi de ikke er villig til å betale et hylleplass gebyr som kjedene krever for å ta inn produktene. De går forresten heller ikke i overskudd...

 

Rå sjokolade er blitt veldig populært i England:

http://www.therawchocolateshop.com/

http://www.detoxyourworld.com/acatalog/foo...superfoods.html

 

Men det finnes i salg her også. Hos Super-nature i Oslo har de en type som er med 50% kakao og er søtet med xylitol:

http://www.super-nature.no/supershop.nsf/docs/5778

 

Etterhvert så kommer jeg nok til å gå over til å spise mest rå sjokolade siden en er mye sunnere og har en mye bedre og sterkere effekt på kroppen. Man skal ikke spise så mye før man for en god følelse av velvære og arbeidslyst :-)

 

Marsipan var veldig enkelt og lage rå, bare ta mandler eller feks valnøtter og kjøre det i en kvern sammen med agave, så kom det ferdig marsipan ut av maskinen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...