svinepelz Skrevet 27. januar 2009 Del Skrevet 27. januar 2009 Jo, det er noe sånt som 16-18 grader, men jeg vet ikke om sjokolade faktisk tar skade av å oppbevares kaldere. "Kjellertemperatur" (vinkjeller?) er vel ganske perfekt. Tror drømmen er å åpne en egen sjokoladebutikk en dag, og selge alskens herligheter, perfekt temperert... Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 27. januar 2009 Del Skrevet 27. januar 2009 Husker jeg leste engang om hvitt belegg på sjokolade. Stod noe sånt som at sjokoladen ikke var dårlig, den hadde bare blitt litt varm, og det hadde ingenting å si på smaken. På alt under 20% kakao er vel dette sant, men varmeskadet sjokolade smaker ikke spesielt godt. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 27. januar 2009 Del Skrevet 27. januar 2009 Nei... har kjøpt varmeskadet mørk sjokolade selv et par ganger, og det er bortimot uspiselig. Sjokoladen mister alle smaksnyansene og blir tørr og bitter. Første gangen jeg kjøpte Valrhona fra den kaffekiosken midt i Oslo City (Stockfleths eller noe sånt, ved hovedinngangen) ble også den siste, siden sjokoladen var helt uspiselig. Mulig jeg hadde uflaks, men så varmt som det ofte er i Oslo City skulle det ikke forbause meg om mesteparten av det de selger er skadet. Lenke til kommentar
Catkin Skrevet 29. januar 2009 Forfatter Del Skrevet 29. januar 2009 Jeg tror faktisk at jeg har blitt avhengig av sjokolade. Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 29. januar 2009 Del Skrevet 29. januar 2009 Hvem er vel ikke det? Selv fant jeg (u)heldigvis sånne snøstenger, dvs. sjokoladedekte marsipanpølser, til 5,- pr. pakke. Skumle saker! Det er ikke noen som vet hvor man kan kjøpe sjokolade i like store kvantum som på Chocosphere? Helst i Europa og med fine priser på frakt (og sjokolade selvfølgelig ) Lenke til kommentar
Erik den Raude Skrevet 31. januar 2009 Del Skrevet 31. januar 2009 Hobby fra Nidar er digggg. Eller så er favorittsjokoladen min aprikosbiten som brukte å være i twistposene før. Lenke til kommentar
Korka Skrevet 2. februar 2009 Del Skrevet 2. februar 2009 Snickers = Min Favoritt Lenke til kommentar
Mompen Skrevet 3. februar 2009 Del Skrevet 3. februar 2009 JAAAAAAAAAAAAAAAAA Fikk kjøpt noen pakker med Påskeegg med melkekrem! Endelig! De har det på Coop på Dokka Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132 Skrevet 3. februar 2009 Del Skrevet 3. februar 2009 Har påskeeggene komt NÅ? Er ikke det litt tidlig? Vet at butikkene pleier å være tidlig ute men det får da være grenser. ..på en annen side har jeg ikke noe imot det, de påskeeggene er jo digg, bare synd man blir så fort kvalm av de. Lenke til kommentar
Mompen Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Jepp, selger de på ymse matbutikker her omkring! Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Påskeegg med melkekrem kan vel knapt kalles sjokolade, må vel være minst 95% sukker og melk Lenke til kommentar
Sameboe Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Har påskeeggene komt NÅ? Er ikke det litt tidlig? Vet at butikkene pleier å være tidlig ute men det får da være grenser. ..på en annen side har jeg ikke noe imot det, de påskeeggene er jo digg, bare synd man blir så fort kvalm av de. Jepp, de er i Drammen også...tenkte det samme, er alt for tidlig, for i Drammen selges fortsatt julebrus Oo Lenke til kommentar
magcom Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Uff, nå føler jeg meg ikke særlig bra. Har spist store mengder mørk sjokolade pga smakstesten min. Så nå er jeg kvalm! Tok fra 4 sjokolader som jeg skulle teste idag. Men for å finne ut riktig plasering på disse i forhold til de andre 25 som jeg har testet til nå, så måtte jeg jo spise en god del av de andre jeg har testet også, for å kunne få de i riktig rekkefølge, etter smak. Så da blir det fort alt for store menger sjokolade! Men nå har jeg bare 3 igjen å teste i 70 til 75% kategorien; (før jeg er ferdig med de jeg har kjøpt inn): Michel Cluizel – Noir Cacao 72%, National de Chocolates – Santander og Valrhona – Noir Amer Nå har vist Vahlrona kommet med økologisk sjokolade! http://www.chokladshopen.com/product_info....products_id=177 Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Valrhona har vel hatt økologisk sjokolade lenge nå? Husker at jeg kjøpte en veldig god økologisk melkesjokolade i sommer. Dessverre er det jo slik at de fleste økologiske sjokoladene har kakao fra Ghana, og kakaobønnene fra Ghana er etter min mening grusomt kjedelige. Lenke til kommentar
magcom Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Trodde det var nytt fra Vahlrona, siden jeg ikke har sett de økologiske til salgs her i Norge enda... Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132 Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Har påskeeggene komt NÅ? Er ikke det litt tidlig? Vet at butikkene pleier å være tidlig ute men det får da være grenser. ..på en annen side har jeg ikke noe imot det, de påskeeggene er jo digg, bare synd man blir så fort kvalm av de. Jepp, de er i Drammen også...tenkte det samme, er alt for tidlig, for i Drammen selges fortsatt julebrus Oo Å, nå fikk du meg til å savne julebrusen Så for resten påskeeggene i butikken hin dagen, men gadd ikke kjøpe da. Nå derimot har jeg veldig lyst på. Lenke til kommentar
Mademoiselle Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 I går var jeg i butikken og så sukkerfri sjokolade, som inneholder andre søte stoffer med mye mindre kalorier. Jeg så den i flere varianter. Den så egentlig veldig god ut. Tror den het noe sånn som "Sukkerfritt" og fantes både i mørk og lys sjokolade. Er det noen som har smakt disse? Platene er vel à 75 gram, om ikke jeg husker helt feil! Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Er det de fra Anthon Berg? Vet at de har sluppet en serie med sukkerfri sjokolade, men jeg er konservativ og skyr den foreløpig. Er vel ikke så mange kalorier man sparer ved å kutte ut sukkeret? Hvertfall hvis man spiser mørk sjokolade. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 7. februar 2009 Del Skrevet 7. februar 2009 Den sukkerfrie sjokoladen til Anthon Berg smaker latterlig intetsigende. Kunne like godt ha satt Euroshopper-brand på den. Når det gjelder økologisk melkesjokolade fra Valrhona kan jeg bekrefte at jeg flere ganger har kjøpt den på Jacobs, så den er nok ikke ny Ellers var jeg innom Fromagerie i dag og kjøpte to plater Michel Cluizel Mangaro og fire plater Michel Cluizel Mangaro Lait - og jammen fikk jeg dem overlevert fra kassa i en raff Michel Cluizel-papirpose som jeg skal ta godt vare på Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå