Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sjokoappelsinen til Freia var såvidt jeg husker mye bedre enn den jalla-appelsinen de selger i England!

 

Khalif: Har ikke noen nye anbefalinger av sjokoladesteder nei... det er fortsatt Jacob's som er tingen for Valrhona, såvidt jeg vet. Gutta på Haugen også har litt, men dårligere utvalg.

 

Skal snart tilbake til Fromagerie på Majorstuen og robbe dem for alt de har av Cluizel 50% melk, siden jeg er tom :grin:

Lenke til kommentar
Skal snart tilbake til Fromagerie på Majorstuen og robbe dem for alt de har av Cluizel 50% melk, siden jeg er tom :grin:

 

De selger også Cluizel på den lille kaffe- og tebutikken et par hundre meter ned i Bogstadveien. Jeg mener å huske at de er billigere enn Fromagerie.. Men jeg husker ikke om de har melkesjokoladen deres, jeg kjøper stort sett mørk.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar
De selger også Cluizel på den lille kaffe- og tebutikken et par hundre meter ned i Bogstadveien. Jeg mener å huske at de er billigere enn Fromagerie.. Men jeg husker ikke om de har melkesjokoladen deres, jeg kjøper stort sett mørk.

Min første Cluizel kjøpte jeg der :-)

 

Har vært der et par ganger i ettertid, og utvalget må da vel ha minket? Har ikke funnet så mye Cluizel der i det siste, spesielt ikke origin-platene (fra spesifikke plantasjer).

Lenke til kommentar
Hvor kommer hvit Toblerone på den listen?

Tenkte ikke å teste hvit Toblerone i den testen, siden jeg bare tester rene sjokolader, i Toblerone er det jo bla mandler og honning. Smakte den hvite for noen år siden, mener å huske at den i alle fall ikke var så god som nr 1 eller 2 på lista. Desutten så er det veldig lite kakaosmør i den, totalt fettinnhold i den er ca 29% ink. fettet i melken. Og så er det ikke ekte vanilje i den heller, mener jeg å huske.

Lenke til kommentar
Spist noe mer, magcom? :)

Ja, har testet 5 av 14 sjokolader i kategorien Ekstra mørk (80-87%) og 17 av 32 i kategorien mørk (70-74%) + en del annet. Har spart de beste til slutt. Regnet sammen hvor mye jeg hadde liggende av sjokolade, konfekt og hele kakaobønner. Kom til 6,5 kg! Omtrent et helt års forbruk for en gj. normann, hehe. Så tar nok noe tid før alle er testet. Innen den tid så har jeg nok fått tak i enda flere typer, feks kjøpte jeg inn 4 nye typer mørk sjokolade til testen denne uken.

 

En merkbar bidragsyter til alle den sjokoladen og konfekten er Jacob's på Holtet. Like etter jul så satte de ned all konfekten og marsipanen de hadde tatt inn til jul, det meste med 50%. :D Så da var det bare å kjøpe inn masse utsøkte varer fra min favoritt når det gjelder marsipan, Niederegger. Kjøpe også konftekt fra Reber, Delafaille, Gavarny, Goldkenn, Hamlet, Turin og Erasmi fra Lübeck.

Lenke til kommentar
Jeg er grådig misunnelig. Du bør lage en oversikt med inntrykkene du har fra hver sjokolade, om du gidder det. ;)

Lager en oversikt med plasering, kakaoprosent, smak, kommentar, om det er ekte vanilje, om det er noe annet juks (feks tilsatt melkefett istedet for kakaosmør) om det er økologisk, Fairtrade, eller rå (ikke varmebehandlet) sjokolade, pris pr kilo og hvis tilgjengelig også info om type kakaobønne og land det dyrkes i. Her er et utdrag av de Ekstra mørke som jeg har testet til nå: (ble overasket over resutlatene, med hensyn til det jeg har testet av 70% av de samme merkene, siden feks Lindt Excellence er mye bedre i forhold til de andre i kategorien 70% enn den er her i 85%, i 70% kategorien ville den har ligger øverst i forhold til de 4 andre her...

Plass  - Ekstra mørk    %      Smak          Kommentar    

1 DreiMeister – Ghana 85, Meget bra, Litt spenende kakaosmak, flere nyanser, smelter lett

2 Freia – Premium         86, Bra -  Smelter lett, lett å bite i. Godkjent smak.

3 Galler – Heritage Noir 85, Greit -  Kjedelig og ensformig kakaosmak, blir tør i munn av den

3 Galler – Noir 85        85, Greit - Lik som Heritage Noir, men dette er den gamle etikennen

4 Lindt – Excellence    85, Greit - Ettersmak av vanilje, men FOR LITE kakaosmør, tør i munn

Endret av magcom
Lenke til kommentar
Savner Soho-sjokoladen fra Nidar....misforstått og utstøtt :no:

Helt enig!

 

Hvis dere virkelig vil vise at dere savner den, kan dere jo skrive under på underskriftskampanjen på www.underskrift.no: http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=1109

 

eller melde dere inn i gruppen "Soho sjokoladen" på Facebook.

 

Jeg har gjort begge deler - fordi jeg virkelig vil ha den tilbake. ;)

 

Håper Nidar fatter at mange vil ha den tilbake når over 19 000 er med i gruppen på Facebook!

Endret av Mademoiselle
Lenke til kommentar

Er det ikke 16-18 grader som er anbefalt? Det eneste stedet jeg kan få Domori her i byen har gang på gang ødelagt sjokoladen fordi de har det så varmt.

 

Ønskedrøm: Butikk med en egen avdeling med passende temperatur for sjokolade. Selvfølgelig med en egen "smågodthylle" for bedre sjokolade med hyggelige priser!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...