Gå til innhold

Den lille tråden for sjokolade


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Forsøk Domori 100% og jeg tenker du kommer til å angre på de ordene.

 

Fikk forresten en 60g-plate med belgisk sjokolade fra et kunstgalleri. 70% og veldig god. Fint at belgerne klarer "ren" sjokolade også. For mye konfekt derifra. ;)

Word på den første!

 

Belgia ja, har ikke prøvd mye spennende derfra. Neuhaus er ikke ille, riktignok :)

Lenke til kommentar

Den beste gourmetsjokoladen er nok den franske typen, men jeg kjøper det nesten aldri nå lenger. Når sjokoladen blir varmeskadet i butikken så får man ikke så lyst til å kjøpe. Bare en uke igjen til Bergensturen nå, så skal jeg hamstre opp noen plater med Valrhona. Burde heller ikke være så sinnsykt lenge til en Oslo-tur, så da burde jeg kjøpe noen plater med Michel Cluizel.

 

Min første erfaring med virkelig god sjokolade tror jeg var en Michel Cluizel Maralumi. Har de den på den ostebutikken?

Lenke til kommentar
Den beste gourmetsjokoladen er nok den franske typen, men jeg kjøper det nesten aldri nå lenger. Når sjokoladen blir varmeskadet i butikken så får man ikke så lyst til å kjøpe. Bare en uke igjen til Bergensturen nå, så skal jeg hamstre opp noen plater med Valrhona. Burde heller ikke være så sinnsykt lenge til en Oslo-tur, så da burde jeg kjøpe noen plater med Michel Cluizel.

 

Min første erfaring med virkelig god sjokolade tror jeg var en Michel Cluizel Maralumi. Har de den på den ostebutikken?

Nei, det med varmeskading er et skikkelig problem. Jeg skulle gjerne ha kjøpt sjokolade fra disse småbutikkene som fører gode merker, men det er som å kaste pengene i søpla når man får ødelagt sjokolade som har stått i en varm hylle i uke- og månedsvis, og er tørr og livløs når man åpner den. Trist, for man burde jo egentlig støtte butikker som selger god sjokolade. På den ostebutikken jeg nevnte, som selger Cluizel, er det litt småkjølig, men på steder der det ikke er det burde sjokoladen ha et "kjøleskap", temperaturen på sjokolade skal jo aldri overstige 18 grader. Et "vintempereringsskap" eller noe sånt hadde vært perfekt.

 

Maralumi har jeg faktisk ikke smakt, tror jeg. Eller kanskje, helt i starten. Da jeg først fattet interesse for mørk sjokolade kjøpte jeg litt forskjellig Cluizel, og falt mest for Los Ancones, og etterpå holdt jeg meg litt itl den, før jeg hadde en Vila Gracinda-periode. Nå er det tilbake til Los Ancones, men jeg burde absolutt smake de andre typene igjen også, siden jeg helt klart er i stand til å kjenne hva jeg liker / ikke liker nå enn jeg var før. Det blir som vin, når du er vant til brus så smaker den første slurken vin nesten uansett ganske merkelig, uavhengig av om det er en dårlig eller god vin.

 

Men poenget, hehe, var at jeg ikke husker om de har Maralumi :-)

 

Det tristeste var egentlig at de ikke hadde Cluizel sin fantastiske Grand Lait.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
Mmmm, center. Den beste sjokoladen som finst :)

Nei, ikke den beste, men den er dritgod. Alt for lenge siden jeg har smakt den.

 

ja, spiste den mye før, men har gått lite av den i det siste

liker og stratos, snickers og firkløver, sinnsykt gode alle sammen :love:

Ja kan være enig med deg der hvis man ser bort ifra snickersen. :p

Lenke til kommentar

Søtt + Salt var en herlig butikk. De hadde Valrhona som de solgte i løsvekt. 40,- for hektoet. Kjøpte fire hekto tilsammen. To hekto Manjari og to hekto melkesjokolade jeg ikke husker navnet på.

 

Man får lyst til å dra til Lyon for å kjøpe noen poser med sjokolade. Posene med 3 kg har jeg funnet til 60 dollar, og da er det små biter som passer perfekt til å småspise. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...