KKake Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 Hvorfor har vi ikke Crunchie i Norge? Det er jo en av de beste sjokoladene som finnes, synd man må helt til Storbritania for å få tak i den Lenke til kommentar
Mountain Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 (endret) Husker når vi hadde Snickers Cruncher her til lands, den var god. :-) Endret 15. august 2008 av Narrie Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 Bra lesing dette her! Noen anbefalinger på sjokolader utenom det vanlige? Åja. Vanlig sjokolade er melkesjokolade, av typen Freia eller Nidar. Litt mindre vanlig sjokolade er mørk sjokolade av typen Freia eller Nidar. Utenom det vanlige - hva er du på jakt etter? Lys eller mørk sjokolade? Om du bor i nærheten av Oslo, Trondheim el.l. storbyer er det en viss sjanse for at du får tak i sjokolader utenom det vanlige. Jeg anbefaler først og fremst mørk sjokolade, det er der du merker størst kvalitetsforskjell, og det er der du kan få de virkelig store smaksopplevelsene, fra merker som Valrhona (liten tilgjengelighet i Norge), Domori (mikroskopisk tilgjengelighet i Norge), Michel Cluizel (minimal tilgjengelighet i Norge) og Amedei (mikroskopisk tilgjengelighet i Norge, muligens ikke-eksisterende). God sjokolade "utenom det vanlige" er rett og slett veldig vanskelig å få tak i her til lands. Prøv gjerne helsekostforretninger, de har ofte Green & Black's, et britisk merke som ikke er så aller verst. Styr unna Cote d'Ivoire, som er Freia Premium med en annen merkelapp (de har imidlertid noen flere smaker enn Freia, og jeg smakte en god karamell/Daim-aktig variant for noen år siden). Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 Vivani's Cappuccino Chocolate anbefales på det varmeste! Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 En grei start for de som vil begynne å spise virkelig god sjokolade er Domori Granella. Det er en sjokolade med 66% kakaoinnhold og med små biter av ristede kakaobønner. Å kjøre på med en sjokolade med 70-85% kakaoinnhold gjør at sjokoladen som oftest blir for bitter for de fleste. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 (endret) 66% + rene kakaobønner blir fort oppimot 70% som helhet, tror jeg Selv vil jeg anbefale Valrhona Manjari, en 64% som er svært annerledes enn typisk mørk sjokolade fra Freia. Den har en vill, intens smak av røde bær, og er veldig lettspiselig. Edit: Og veldig god! Endret 15. august 2008 av svinepelz Lenke til kommentar
Feltherre Skrevet 15. august 2008 Del Skrevet 15. august 2008 Jeg var nettopp innom en sjokoladebutikk i Paris som heter La Maison du Chocolat. Som den sjokoladelskeren jeg er så var dette paradiset for meg. Jeg fikk faktisk smake på sjokolade som innholder 100% kakaobønne, en veldig mørk sjokolade.Det smakte ikke særlig godt,veldig bittert. Men jeg fikk smake masse god lys sjokolade. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 Var innom der jeg også nylig, om jeg husker riktig, men gikk uten å smake noe. Er ikke så glad i fylte sjokolader. Var nylig i Cannes også, og fant en meget spennende sjokoladebutikk, tror den het Maiffret, men er ikke sikker. Skulle ha kjøpt noen plater om det ikke hadde vært over 30 grader varmt og solsteik Lenke til kommentar
TurboHolte Skrevet 2. september 2008 Del Skrevet 2. september 2008 Original 4-ever Lenke til kommentar
Lawliet Skrevet 4. september 2008 Del Skrevet 4. september 2008 Sjokolade er som alt annet snop, det er godt i små mengder. Lion er favoritten btw... Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Dette er verdens beste melkesjokolade: Michel Cluizel Grand Lait 45%. Utrolig myk og deilig i smaken, men samtidig med et kakaoinnhold som er ca like høyt som norsk kokesjokolade. Den sammenligningen glemmer du garantert fort! Lenke til kommentar
Mademoiselle Skrevet 5. september 2008 Del Skrevet 5. september 2008 Sjokolade er som alt annet snop, det er godt i små mengder. Små mengder du liksom! Ha,ha! Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 11. november 2008 Del Skrevet 11. november 2008 Nå har det vært stille er en stund, så jeg kan starte den igjen ved å stille et spørsmål: Vet noen om noen butikker i Bergen som har et godt utvalg av bedre sjokolade, som Michel Cluizel, Domori, Amadei, Valrhona eller lignende? Lenke til kommentar
DJ_Dark Skrevet 11. november 2008 Del Skrevet 11. november 2008 Freia Min Lakris overrasket meg positivt Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 12. november 2008 Del Skrevet 12. november 2008 (endret) Nå har det vært stille er en stund, så jeg kan starte den igjen ved å stille et spørsmål: Vet noen om noen butikker i Bergen som har et godt utvalg av bedre sjokolade, som Michel Cluizel, Domori, Amadei, Valrhona eller lignende? Neptuns lille kjøkken selger Valrhona, fortalte Google meg. Hm. Noe mer vet jeg ikke Se også her: http://www.sottogsalt.no/pages.aspx?sectionid=3 Ellers er det Michel Cluizel som er godgutten her i huset for tiden. Har gjenoppdaget Los Ancones, milde måne, kanongodt. Om du er i Oslo, dra innom den ostebutikken som ligger i Bogstadveien, ikke så langt unna T-banen. Mye bra ost, og en hylle Cluizel Endret 12. november 2008 av svinepelz Lenke til kommentar
Sofakriger Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Freia kokesjokolade Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Takk for linken svinepelz! Skal absolutt besøke den butikken når jeg er der. Du har ikke funnet noe sted med Amadei enda? Lenke til kommentar
DesertRose Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Sjokolade Alltid vært svak for norsk sjokolade. Melkesjokolade, kvikklunsj, firkløver, smil, osv. Jeg er glad i det meste Og så er jo sjokoladekake en favoritt, og drikker kakao istedenfor kaffe eller te hvis jeg skal ha noe varmt. Foretrekker den norske. Synes den har best smak. Smakt gode fra utland og, men husker ikke helt nå hva de het. Noen nekter jeg å støtte. Synes de er god, men noe veier tyngre enn at de smaker godt. Sannheten bak Snickers, M&M, Twist, Mars Nå tutler jeg av sted og henter meg en liten melkesjokoladebit.....Begynte å friste litt Lenke til kommentar
TurboHolte Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Freia Min Lakris overrasket meg positivt Har ikke smakt den, men har ikke for store forhåpninger Lenke til kommentar
Latias Skrevet 13. november 2008 Del Skrevet 13. november 2008 Jeg liker all slags sjokolade! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå